Zobrazit přihlášovací formulář
POLÉVKY
Polévka z červené řepy

Polévka z červené řepy

Potřebné ingredience

400g červené řepy, 400g rajčat v plechovce, 750ml vývaru, 1-2 lžíce balzamika, sůl, pepř,1 lžička tymiánu, 1 stroužek prolisovaného česneku, olej, zakysaná smetana k podávání

Postup přípravy

Řepu nastrouháme nebo nakrájíme na drobné kousky, chvíli ji restujeme na lžíci oleje, přidáme rajčata, koření a zalijeme vývarem. Vaříme doměkka (20-30 min.), poté rozmixujeme a…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Housky podle Markéty

Housky podle Markéty

Potřebné ingredience

100g špaldové mouky, 100g pšeničné chlebové mouky, 50g žitné chlebové mouky (nebo 250g pšeničné chlebové), 220g vody, 1 lžičky třtinového cukru, 1 lžičky soli, 1/8 lžičky sušeného droždí. Hrst jemných vloček, hrst sekaných ořechů a semínek (možno i rozinky, sušené ovoce,...), popřípadě nějaké koření

Postup přípravy

Mouku, sůl, cukr, vodu a droždí vařečkou jen promícháme, zakryjeme a necháme 12-16 hod. v pokojové teplotě. Poté vyklopíme na silně pomoučený vál, roztáhneme na placku a přeložíme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohový žmolenkový koláč

Tvarohový žmolenkový koláč

Potřebné ingredience

150g špaldové celozrnné mouky, 100g polohrubé pšeničné mouky, 100 - 120g másla, 50g třtinového cukru. Náplň: 2 tvarohy ve vaničce, 200g zakysané smetany, 150g mléka, 3 lžíce rýžového sirupu (pro málo sladkou variantu), 1 vanilkový pudink. Ovoce.

Postup přípravy

Mouku, máslo a cukr zpracujeme v robotu na žmolenku, ingredience na náplň smícháme. 3/4 žmolenky nasypeme do formy o průměru asi 24cm, lžíce lehce upěchujeme, nalijeme náplň, dáme…

Zobrazit více...
DORTY
***KNIHA - narozeninová***

***KNIHA - narozeninová***

Potřebné ingredience

kniha byla pro pána a neměly být na dortu žádné květiny, dlouho jsem hledala, až z toho vzniklo tohle :-)

Postup přípravy

váha 5.5kg

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
rohlíky, housky

rohlíky, housky

Potřebné ingredience

1/2 kg hladké mouky 1 lžička cukru krupice 3 lžíce sádla 1 vejce 2 lžičky soli 250 ml vlahého mléka 1 kostka droždí 1 vejce na potření

Postup přípravy

Do misky jsem si navážila mouku, udělala dolík, do něj nalila část vlahého mléka, rozdrobila droždí a posypala cukrem, nechala vzejít kvásek.

Potom jsem smíchala s…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Lehký hruškový koláč s drobenkou

Lehký hruškový koláč s drobenkou

Potřebné ingredience

1 hrnek polohrubé mouky, 1/2 hrnku cukru - může být klasický nebo hnědý, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 1 hrnek bílého jogurtu - ne nízkotučného, 1 vajíčko, 1/3 hrnku oleje, hrušky, event. jablka, trošku skořice, rozinky, event. ořechy....plus máslo, hrubou mouku a cukr na drobenku

Postup přípravy

Smícháme všechny suché přísady a potom přidáme jogurt, vajíčko a olej. Nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku (toto množství používám na zapékací mísu o velikosti 1/2…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zabijačkový pekáček

Zabijačkový pekáček

Potřebné ingredience

4 kotlety bez kosti,2 jitrnice,1 balíček kysaného zelí,krémžská hořčice,grilovací koření,sůl

Postup přípravy

Kotlety nakrájíme na co nejtenčí plátky, naklepe,tochu osolíme,potřeme krémžskou hořčicí,na každou položíme půlku jitrnice(bez špejle) ,zatočíme a sepneme párátkem.Do menšího…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rozinkové šišky

Rozinkové šišky

Potřebné ingredience

750 g hladké mouky,1 kostka droždí,50g moučkového cukru,450 ml mléka,50g másla,špetka soli,4 vejce,1 vanilkový cukr,125g rozinek ,olej na smažení, na obalení moučkový sukr smíchaný se skořicí

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme kvásek.Do části vlažného mléka se lžící cukru a mouky,rozdrobíme droždí a necháme vyběhnout.Máslo si rozpustíme .( rozpouštím v mikrovlnce).Do mísy si…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pikantní zabijačkový guláš

Pikantní zabijačkový guláš

Potřebné ingredience

400 g vepřové plece,200g vepřových ledvinek,200g vepřových jater,2 velké cibule,2 lžíce sádla,1 lžička sladké papriky,trochu drceného kmínu,sůl,pepř,majoránka,2 dl piva,krajíc staršího chleba na zahuštění

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky,ledvinky očistíme,odblaníme a nakrájíme.Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle do růžova,přidáme masové kostky a ledvinky,orestujeme ze všech…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Rychlá jitrnicová polévka

Rychlá jitrnicová polévka

Potřebné ingredience

2 jitrnice,1 a 1/4 l vody,asi 100g kořenové zeleniny( kousek mrkve,petržrlr,celeru),1 masox ( bez glutamátu),peř,sůl,majoránku,česnek na dochucení

Postup přípravy

Obsah jitrnic vytlačíme do hrnce,zalijeme vodou a rozšleháme.přidáme zeleninu nahrubo nastrouhanou,masox a vaříme do změknutí zeleniny.Dochutíme,solí,pepřem,majoránkou a česnekem.

Zobrazit více...

Kategorie