Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Citrónovo-jogurtová kytka z remosky

Citrónovo-jogurtová kytka z remosky

Potřebné ingredience

190 g polohrubé mouky, 160 g krupicového cukru, 200 g řeckého jogurtu (nebo zakysané smetany), 2 menší vejce, 40 ml oleje, šťáva z jednoho citrónu (odpovídá cca 50 ml), nastrouhaná kůra z ½ citronu (nebo lžička sušené kůry), necelý 1 prášek do pečiva, čokoládové flopy

Postup přípravy

Rozpis je pro formu o objemu 1,5 l (tady konkrétně je forma Silikomart Primavera), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).

Vejce + cukr spolu vyšlehat do pěny.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Ořechový koláč z remosky

Ořechový koláč z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 80 g polohrubé mouky, 90 g celozrnné pšeničné mouky, 140 g třtinového cukru (je možné nahradit bílým cukrem), 1 lžička vanilkové pasty, ½ sáčku kypřicího prášku, 100 g mletých vlašských ořechů, 1 vejce, 200 ml mléka; * POLEVA: 40 g tuku nebo másla, 1 lžíce mléka, 100 g čokolády na vaření

Postup přípravy

Rozpis je pro formu o objemu 1,5 l (tady konkrétně je forma Silikomart Dot), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).

Všechny suroviny na těsto smíchat.

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kváskový snídaňový chléb s brusinkami a ořechy z remosky

Kváskový snídaňový chléb s brusinkami a ořechy z…

Potřebné ingredience

* ROZKVAS: 1 lžíce mateřského žitného kvásku, 30 g pšeničné mouky, 30 g vody; * DÁLE DO TĚSTA: 200 g hladké pšeničné mouky, 60 g špaldové mouky, 100 g vody, 60 g mléka, 1 lžíce cukru krupice, 30 g agávového sirupu (nebo medu), 5 g soli; * NÁPLŇ: 50 g sušených brusinek, 50 g nasekaných vlašských ořechů

Postup přípravy

Chléb podle Jane Mason, pečený ve velké remosce Grand - průměr mísy 29cm.


1. den (cca 7-9 hodin předem)

Připravit si rozkvas - všechny suroviny na rozkvas…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Dýňové lívance

Dýňové lívance

Potřebné ingredience

500 g dýně (Hokaido nebo muškátové), 120 g pšeničné hladké mouky (část může být i celozrnná), 100 g cukru, 4 vejce, 1 lžíce mleté skořice, špetka soli, 100 g rozinek

Postup přípravy

Dýni pokrájet na kostky a podustit na troše vody se špetkou soli do měkka.
Rozmixovat na jemné pyré a nechat vychladnout.

K dýni přidat ostatní suroviny a rozmíchat do…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Rajčatový protlak podle mé babičky

Rajčatový protlak podle mé babičky

Potřebné ingredience

4 kg rajčat (domácích), 4 velké cibule, 30 g česneku, 60 g soli, půl malé lžičky palivé papriky, 2 velké lžíce sladké papriky, 5 bobkových listů, 4 kuličky nového kořeni, 50 cukerínů, 1 lžíce skořice, 2 hřebíčky, špetku zázvoru a anýzu, 125 ml octa

Postup přípravy

Vše vaříme dohromady asi 2 hodiny na mírném plameni, pak rozmixujeme, případně i prepasirujeme (komu vadí semínka z rajčat). Horké dáváme do sklenic a sterilizujeme 20 min na 80…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Chleba č.33 z Esky

Chleba č.33 z Esky

Potřebné ingredience

220g třífázového kvasu, 330g pšeničné chlebové mouky, 200-220g vody, 12g soli, kmín, 140g strouhaných brambor (vařených ve slupce)

Postup přípravy

Do kvasu přimícháme vše kromě soli, necháme odpočívat 30-60min., poté přidáme sůl a vypracujeme těsto (5-10min.), necháme v míse kynout, občas přetáhneme, poté stočíme do ošatky,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Citrónový chlebíček s LM

Citrónový chlebíček s LM

Potřebné ingredience

Rozkvas: 50g mléka, 50g polohrubé mouky, 20g cukru, 1lžíce LM. Těsto: 150g cukru, 140g měkkého másla, 50g mléka, 3 vejce, 200g polohrubé mouky, šťáva a kůra z 1-2 citrónů, sůl

Postup přípravy

Asi 9-12 hodin předem připravíme rozkvas smícháním všech surovin. Všechny suroviny do těsta musí mít pokojovou teplotu, jinak se srazí. Bílky vyšleháme s polovinou cukru. V jiné…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Domácí pribiňák

Domácí pribiňák

Potřebné ingredience

1 šlehačka, 2 malé lžíce cukru, vanilka, 1 tvaroh

Postup přípravy

Šlehačku s cukrem vyšleháme téměř dotuha, poté přidáme tvaroh, vanilku a ještě nějakou dobu šleháme. Dáme do skleniček a necháme přes noc vychladit. Krém má i typické bublinky ve…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Sypaný koláč s tvarohem

Sypaný koláč s tvarohem

Potřebné ingredience

100g polohrubé mouky, 100g celozrnné špaldy, 40g cukru, 1/2 PP, 125g másla rozpuštěného nebo nakrájeného na co nejtenčí plátky. Náplň: 2 tvarohy, cukr a med podle chuti, 2 vejce, citrónová kůra, mléko dle hustoty tvarohu, rozinky

Postup přípravy

Sypké suroviny smícháme. Na dno pekáčku dáme polovinu másla, nasypeme polovinu sypké směsi, na to tvarohovou náplň (vše smíchat do řidší konzistence), nasypeme rozinky, zasypeme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Čokoládové mufiny

Čokoládové mufiny

Potřebné ingredience

150g hladké mouky, 100g hladké špaldové mouky, 90h cukru, 40g kakaa, 1 lžička PP, 1 lžička sody, 2 vejce, 230g zakysané smetany, 120g kefíru, cca 50g mléka, 90g rozpuštěného másla

Postup přípravy

Smícháme zvlášť suché a mokré ingredience, poté spojíme (stačí lehce promíchat). Naplníme formičky a pečeme na 170 - 180°C asi 20min.

Zobrazit více...

Kategorie