Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
Kulatý značka pro rodinu

Kulatý značka pro rodinu

Potřebné ingredience

Korpus, tvaroh šlehačka, ovoce

Postup přípravy

ww

Zobrazit více...
DORTY
Zamilovaný Mimoň

Zamilovaný Mimoň

Potřebné ingredience

Red velvet mascarpone jahody, 5 KG váha

Postup přípravy

WW

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
SKLÁDANÉ ROHLÍČKY ve tvaru mašliček

SKLÁDANÉ ROHLÍČKY ve tvaru mašliček

Potřebné ingredience

300 g polohrubé mouky, 100 ml mléka, 40 g cukru, 30 ml oleje, 1-2 celá vejce střední velikosti, ½ kostky čerstvého droždí, 1/2 deci vlažné vody, špetka soli, 1 žloutek + lžička mléka na potření, čokoládový oříškový krém (nutela nebo jiné náplně), vanilkový cukr.

Postup přípravy

V malé misce spojíme droždí, vlažnou vodu, cukr, zaprášíme moukou, zakryjeme a necháme vzejít.
Pak přelijeme do mísy a spolu se zbývající moukou, mlékem, olejem, vejcem a solí…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Tyčinky z tvarohového těsta

Tyčinky z tvarohového těsta

Potřebné ingredience

250g tvarohu, 250g másla, 250g hladké mouky, půl lžičky soli, na posypání - kmín, mák, sezam, jedno vajíčko na potření.

Postup přípravy

Z ingrediencí si vytvoříme těsto a vyrobíme úzké tyčinky.
Potřeme vajíčkem a posypeme.
Troubu předehřejeme na 180° a pečeme na plechu s pečícím papírem asi 15 min.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Citrónovo-jogurtová kytka z remosky

Citrónovo-jogurtová kytka z remosky

Potřebné ingredience

190 g polohrubé mouky, 160 g krupicového cukru, 200 g řeckého jogurtu (nebo zakysané smetany), 2 menší vejce, 40 ml oleje, šťáva z jednoho citrónu (odpovídá cca 50 ml), nastrouhaná kůra z ½ citronu (nebo lžička sušené kůry), necelý 1 prášek do pečiva, čokoládové flopy

Postup přípravy

Rozpis je pro formu o objemu 1,5 l (tady konkrétně je forma Silikomart Primavera), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).

Vejce + cukr spolu vyšlehat do pěny.…

Zobrazit více...
DORTY
zajac pre potešenie

zajac pre potešenie

Potřebné ingredience

x

Postup přípravy

x

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Ořechový koláč z remosky

Ořechový koláč z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 80 g polohrubé mouky, 90 g celozrnné pšeničné mouky, 140 g třtinového cukru (je možné nahradit bílým cukrem), 1 lžička vanilkové pasty, ½ sáčku kypřicího prášku, 100 g mletých vlašských ořechů, 1 vejce, 200 ml mléka; * POLEVA: 40 g tuku nebo másla, 1 lžíce mléka, 100 g čokolády na vaření

Postup přípravy

Rozpis je pro formu o objemu 1,5 l (tady konkrétně je forma Silikomart Dot), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).

Všechny suroviny na těsto smíchat.

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kváskový snídaňový chléb s brusinkami a ořechy z remosky

Kváskový snídaňový chléb s brusinkami a ořechy z…

Potřebné ingredience

* ROZKVAS: 1 lžíce mateřského žitného kvásku, 30 g pšeničné mouky, 30 g vody; * DÁLE DO TĚSTA: 200 g hladké pšeničné mouky, 60 g špaldové mouky, 100 g vody, 60 g mléka, 1 lžíce cukru krupice, 30 g agávového sirupu (nebo medu), 5 g soli; * NÁPLŇ: 50 g sušených brusinek, 50 g nasekaných vlašských ořechů

Postup přípravy

Chléb podle Jane Mason, pečený ve velké remosce Grand - průměr mísy 29cm.


1. den (cca 7-9 hodin předem)

Připravit si rozkvas - všechny suroviny na rozkvas…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Dýňové lívance

Dýňové lívance

Potřebné ingredience

500 g dýně (Hokaido nebo muškátové), 120 g pšeničné hladké mouky (část může být i celozrnná), 100 g cukru, 4 vejce, 1 lžíce mleté skořice, špetka soli, 100 g rozinek

Postup přípravy

Dýni pokrájet na kostky a podustit na troše vody se špetkou soli do měkka.
Rozmixovat na jemné pyré a nechat vychladnout.

K dýni přidat ostatní suroviny a rozmíchat do…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Rajčatový protlak podle mé babičky

Rajčatový protlak podle mé babičky

Potřebné ingredience

4 kg rajčat (domácích), 4 velké cibule, 30 g česneku, 60 g soli, půl malé lžičky palivé papriky, 2 velké lžíce sladké papriky, 5 bobkových listů, 4 kuličky nového kořeni, 50 cukerínů, 1 lžíce skořice, 2 hřebíčky, špetku zázvoru a anýzu, 125 ml octa

Postup přípravy

Vše vaříme dohromady asi 2 hodiny na mírném plameni, pak rozmixujeme, případně i prepasirujeme (komu vadí semínka z rajčat). Horké dáváme do sklenic a sterilizujeme 20 min na 80…

Zobrazit více...

Kategorie