Zobrazit přihlášovací formulář
POLÉVKY
Žampionový krém

Žampionový krém

Potřebné ingredience

800g žampiónů 2 misky, 1 velká cibule 3 lžíce másla nebo ghi, 1,5l vývaru nebo vody 2 lžíce mouka, špetka soli, spetka pepře, 1bobkový list, 400ml smetana 33%

Postup přípravy

Vyjměte smetanu z lednice ať ma pokojovou teplotu. Cibulku orestujte do sklovata na 2 lžících másla nebo ghi, potom přidejte 2/3 žampiónů přidejte sůl, pepř a orestujte do…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Domácí granola s ořechy a sušeným ovocem

Domácí granola s ořechy a sušeným ovocem

Potřebné ingredience

250 g přezrálých oloupaných banánů - Jde to i z těch nepřezrálých. 100 g různých ořechů 100 g semínek 100 g sušeného ovoce - Někdy si dělám směs rozinek a čokolády. Většinou buď hořké nebo low carb od Topnatur. Ale dávám toho víc než 100 g, protože se mi to zdá málo. 80 g čekankového sirupu - Já dávám čekankový sirup a med. Například jsem měla minule 58 g medu a čekankový sirup jsem nevážila, protože mi ho tam mamka dávala od oka, ale kdybych ho vážila, tak dám 40 g. Já mám ráda granolu sladší, tak dávám sladidla víc, než je uvedeno. 50 g másla - Jednou jsem dělala i bez másla, a taky to šlo. 350 g ovesných vloček 2 g soli

Postup přípravy

Banány rozmačkáme vidličkou, nemusíme úplně na kaši, není na škodu, když zůstane pár kousků. Dáme je do mísy a smícháme je s čekankovým sirupem a máslem, přidáme sůl a skořici. …

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Cuketový perník

Cuketový perník

Potřebné ingredience

2 hrnky špaldové mouky 200 g strouhané cukety 2 vejce 3 lžíce kokosového oleje 2 lžíce kakaa 1 lžíce prášku do pečiva 1 lžička skořice 1 lžička perníkového koření 140 g sypkého sladidla trochu mléka nasekané oříšky a rozinky

Postup přípravy

Cuketu si nastrouhejte a nechte chvíli stranou, dokud nepustí vodu. Poté přidejte ostatní suroviny, mléko či vodu podle potřeby. Přidáme nasekané oříšky a rozinky. Dejte do…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Cestovinový šalát

Cestovinový šalát

Potřebné ingredience

cestoviny alebo kuskus, vývar, Dresing: 2 lyžice horčice, 1 strúčik cesnaku, 2 lyžice vínneho octu, šťava a kôra z pol citróna, 3 lyžice oleja, soľ, korenie cherry paradajky, papriku žltú, jarnú cibuľu, bazalku, petržlenovú vňať

Postup přípravy

Cestoviny opražíme na oleji zalejeme vývarom a uvaríme do mäkka. Pripravýme dresing a do dresingu vkladáme račiny,papriku,cibuľu,bazalku a vychladnutú cestovinu.

Zobrazit více...

Kategorie