Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dětské speciality

Přidat recept
DĚTSKÉ SPECIALITY
oplatky

oplatky

Potřebné ingredience

oplatkové řezy,poleva,šlehačka,banán,pudink.

Postup přípravy

promazat,rozkrájet,po stranách potřít polevou

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Jáhelná kaše nasladko pro celou rodinu -ideální, chutná a nutričně vyvážená snídaně

Jáhelná kaše nasladko pro celou rodinu -ideální,…

Potřebné ingredience

Jáhly-nejlépe Pro-bio, nebo Alnatura z DM - 250g (polovina balení) voda -podle potřeby nejlépe 2-3 díly vody na 1 díl jahel posyp - dále v receptu

Postup přípravy

Jáhly promyjeme ve studené vodě, zalijeme vodou a dáme vařit, vaříme cca 15 minut. Podle druhu jáhel a nádobí, které používáte je třeba upravit poměr vody a jáhel aby byula…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Brumící - tentokrát úúúplně jinak

Brumící - tentokrát úúúplně jinak

Potřebné ingredience

Na kvásek – 1/2 kostky droždí, 1 dcl mléka, trošku cukru cukru. Dále: 1,5 dcl oleje, 1,5 dcl teplého mléka, 1 lžíce cukru, vrchovatá lžička soli, 500 g hladké mouky.

Postup přípravy

Já dělám těsto v pekárně, takže dám všechny suroviny do nádoby a zapnu program Těsto.

Vykynuté těsto si rozdělím na potřebný počet dílků a dám náplň - COKOLIV, co máte rádi…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Základní ovesná kaše k snídani (nejen pro děti)

Základní ovesná kaše k snídani (nejen pro děti)

Potřebné ingredience

ovesné vločky obyčejné nebo jemné, voda, posyp-dále v receptu

Postup přípravy

Ovesné vločky zalijeme potřebným množstvím vody, necháme cca 2h namáčet, poté uvaříme doměkka. Délka vaření, množství vody a doba namáčení závisí na kvalitě vloček (jemné se…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Brumíci

Brumíci

Potřebné ingredience

2 dcl pol.mouky,1 dcl cukru,1/2 dcl oleje,1 vejce,1/2 pr. do pečiva,1/2 van. cukru,1 dcl mléka-pokud chcete kakaový přidáte 1 lžíci kakaa

Postup přípravy

naplnit nugetou a druhé marmeládou. Forma na brumči,pozor já první vymazala a vysypala ale neni nutnost stačí už jen vymazat olejem.Je to TESCOMA forma

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
mišmašnina

mišmašnina

Potřebné ingredience

brambory, cibile, paprika, rajče, mléko, kuřecí maso, vejce , kmín, máslo( pro dospělé smetana, uzenina)

Postup přípravy

Brambory nakrájíme na plátky, papriku a kuřecí maso na tenté nudličky nejlépe na malinké kousíčky, spaříme rajské aby se dalo oloupat , pokrájené na kousky přidáme na maso,…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Tuňákové placičky

Tuňákové placičky

Potřebné ingredience

4 plechovky tuňáka (po 80 g) v olivovém oleji nebo ve vlastní šťávě (např. Rio Mare), 1 menší cibule, 1 PL pažitky (může být i mražená) nebo 1 PL kudrnaté petrželky, 2 PL bílého jogurtu, 1 hrneček (1/4 litráček) strouhanky = 300 ml (70-75 g strouhanky), 1 vejce, (máte- li rádi: 10 g na jemno nakrájených sušených rajčat)

Postup přípravy

1. Nakrájíme cibuli na malé kousky.

2. Přidáme tuňáka (pouze maso bez oleje nebo šťávy!!!), 1 PL pažitky nebo petrželky (s petrželkou jsou placičky jemnější, s pažitkou…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Levné vánoční ozdoby

Levné vánoční ozdoby

Potřebné ingredience

kelímky od paštiky různé velikosti, nůžky, sešívačka nebo oboustranná lepící páska špejle, izolepa,nebo tavná pistole, háčky na stromeček

Postup přípravy

Potřebujeme kelímky od paštiky,kterým odstřihneme vrchní ráfek.Potom nastříháme paprsky podle toho vyraženého vzoru na kelímku,narovnáme a je to hotové.Pokud máme více velikostí…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Flíčky s uzeným masem a květákem

Flíčky s uzeným masem a květákem

Potřebné ingredience

300 g flíčků | 300 g uzeného masa | 1 menší květák | 250 ml mléka | 3 vejce

Postup přípravy

Nakrájíme vařené uzené maso, uvaříme flíčky a květák, který rozebereme na růžičky a vše smícháme a osolíme.Zapékací misku vymažeme máslem, směs urovnáme a zalijeme mlékem s…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Drak --  když venku nefouká vítr - uděláme drakiádu doma.

Drak -- když venku nefouká vítr - uděláme drakiádu…

Potřebné ingredience

listové těsto, krabí tyčky, salám, nastrouhaná šunka, olivy,toustový sýr, korbáč uzený. jako zuby jsou tyčky z kiri křup a na nich sýr.

Postup přípravy

Hatláma patláma.

Zobrazit více...

Kategorie