Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Saláty, zálivky

Přidat recept
SALÁTY, ZÁLIVKY
Majonezovy salatek trosku jinak

Majonezovy salatek trosku jinak

Potřebné ingredience

brambory, cibule, mrkva, celer, vajicko, ananas, jemny salam, majoneza, kysana smetana, sul, koreni

Postup přípravy

brambory klasika uvarit, oloupat a na kosticky nakrajet...
mrkvicku a celer nakrajet na male kosticky a na maslicku podusit do mekka, muzete pridat trosku vegety ,-)

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Štědrovečerní bramborový salát

Štědrovečerní bramborový salát

Potřebné ingredience

8 velkých brambor,4 vejce,sůl, 1 PLwolcestr omáčka,1 střední cibule,2 PL hořčice,1 čl pepře,1 majolka větší(Hell.)25 dkg salámu měkkého,2 vetší mrkve,3 větší kyselé okurky,1 dcl oleje,1/2 dcl mléka(smetana)

Postup přípravy

Brambory a mrkev uvařit,nechat vychladnout,vejce taktéž uvařit,potom vše nakrájet na kostičky a dát do mísy a přidat všechny ostatní suroviny,cibuli spařím,není tak těžký salát…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Domácí lehká tatarská omáčka

Domácí lehká tatarská omáčka

Potřebné ingredience

1 kelímek smetany (záleží na vás může být ke šlehání, může být ta méně tučná), 3 kávové lžičky kukuřičného škrobu, sůl, mletý pepř, okurky, lák z okurek, hořčice.

Postup přípravy

Šlehačku si vĺejeme do hrnce, kde přidáme 3 kávové lžičky kukuřičného škrobu, vařečkou promícháme. Potom zahříváme ve vodní lázní. Musíme stále míchat, aby se nám nenadělaly…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Osvěžující celerový salát

Osvěžující celerový salát

Potřebné ingredience

1 sklenice steril.celeru nadrobno, kousek čerstvého celeru,jak kdo má rád, 2 mrkve najemno, 2 vařená vejce, 1 jarní cibulka, 4 lžíce majolky, 3 lžíce bílého jogurtu nebo kysané smetany - na odlehčení, sůl, bílý pepř

Postup přípravy

Vše smícháme,celer i s nálevem.Necháme hodinku odležet a vychladit v lednici.
Podáváme s rozpečeným čerstvým pečivem, toasty...
Je osvěžující,mňamka :)

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
+++KUŘECÍ SALÁT+++VYNIKAJÍCÍ!!!

+++KUŘECÍ SALÁT+++VYNIKAJÍCÍ!!!

Potřebné ingredience

2 Kuřecí prsa, malá plechovka krájených žampionů, porek, necelá plechovka ananasu, koření, tatarka

Postup přípravy

Kuřecí prsa a porek nakrájíme, orestujeme na pánvi spolu s malou plechovkou žampionů, přidáme ananas (já kupuji krájené kousky a ty ještě překrájím na menší) zhruba půlka…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Pochoutkový salát , chutná jako ten ještě z papíru !!!

Pochoutkový salát , chutná jako ten ještě z papíru !!!

Potřebné ingredience

Ingredience 30 dkg dietního salámu,nebo šunkový. 10 dkg sterilované okurky 10 dkg cibule 1 konzerva hrášku 1 majolka 1 tatarka sůl,pepř Postup Salám pokrájet na tenké nudličky,okurky postrouhat ,cibuli nakrájet nadrobno.Vše smíchat,osolit,o­pepřit podle chuti.Z tohoto množství získáme 1 kg salátu.

Postup přípravy

Salám pokrájet na tenké nudličky,vejce nasekat,okurky postrouhat ,cibuli nakrájet nadrobno.Vše smíchat,osolit,o­pepřit podle chuti.Z tohoto množství získáme 1 kg salátu.

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
SALÁT Z ČERVENÉ ŘEPY

SALÁT Z ČERVENÉ ŘEPY

Potřebné ingredience

1,5kg zelí ,3kg červené řepy, 0,30dkg cibule, křen nálev: 0,5l vody, 4dcl octa, 30dkg krystal, 2pol.lž. soli

Postup přípravy

Nalev dát na zeleninu vlažny.V lednici vydrží dlouho!!!!Mužeme si namichat před podavaním s bilym jogurtem,zakysanou smetanou.


Všechny suroviny musí být čerstvé…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Vlašák

Vlašák

Potřebné ingredience

Vařené brambory 0,5 kg - studené nastrouhat na větším struhadle, salám šunkový ( může být i jiný podobný) 0,5 kg - nastrouhat na větším struhadle, vařená mrkev 1 ks - nastrouhat na menším struhadle, sterilizovaný hrášek 1 malá plechovka, kyselá okurka 1 větší - nastrouhat na menším struhadle, hořčice plnotučná 2 PL, majonéza dle potřeby, sůl, pepř, cukr moučka, cit. šťáva

Postup přípravy

Všechny suroviny smícháme dohromady a dochutíme.
Vlašák je výborný na chlebíčky, ale i jen tak s rohlíkem.

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Šopský salát

Šopský salát

Potřebné ingredience

rajčata, okurky, zelené papriky, balkánský sýr

Postup přípravy

Zeleninu nakrájíme na menší kostičky a posypeme nadrobno nakrájeným balkánským sýrem

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Vánoční salát pro dietářky

Vánoční salát pro dietářky

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby: 800g menších brambor (typ A hezky se to pamatuje jako sAlÁt tak je kategorie A, když tak kupte B s tím nic nezkazíte když nevíte), 4 natvrdo uvařená vejce (vařte je až po hodině co je vyndáte z lednice pak nepraskají skořápky, loupání si ulehčíte když slejete vodu z hrnce a tím hrncem začnete třepat ze strany na stranu tak se vám nakřápají skořápky již uvařených vajec a lehce je oloupete), 2 cibule, 100g sterilovaných okurek, 60g plnotučné hořčice (nemusí být pokud nemáte rádi pachuť kys.benzeové), sůl, mletý pepř, ocet, cukr moučka (cibule+ocet+cukr nahradí majolku majonózu), 1/2 l vody, 1lžíce slunečnicového oleje, 4 lžíce zakysané smetany, petrželová nať + kdo má rád hrášek, kápii

Postup přípravy

Brambory opláchnete a ve slupce je vaříte doměkka, necháte vychladnout, oloupete, pak nakrájíte na půlkya a ty na plátky (nebo v kráječi jsme moderní ženy). Cibuli nakrájíte…

Zobrazit více...

Kategorie