Gnochi s kari sýrovou omáčkou a kuřecím masem
Potřebné ingredience
Gnochi - kupuju hotové cca 500g,1 kelímek smetany(může být i ke šlehání, jak kdo má rád) ,1 krabička sýru Smetanito ,1 sáček mozzarelly(můžou být kuličky)m trocha mlíka, kari koření, bazalka, sůl, může být i sýr Cottage ,kuřecí prsa nebo dávášm šunku, záleží, jak je na co chuť :-)
Postup přípravy
Na másle si osmažím mírně osolené kuřecí maso nebo šunku. Až je maso oprahlé, přidám trochu mlíka a do toho "natrhám" kousky taveného sýra. Míchám metličkou, líp se to…
Domácí základní těsto na italské těstoviny
Potřebné ingredience
Na 680g těsta: 450g italské mouky (doppio zero), nebo hladké mouky nejlépe nebělené s větším obsahem lepku, 4 vejce, vychlazená voda
Postup přípravy
Do mísy dáme mouku vejce ,sůl a propracujeme. Bude nutné přidat trochu vychlazené vody (pozor! po 1/4 lžičkách !), aby se získalo volně hrudkovité těsto. Vyklopit těsto na lehce…
ŠPAGETY TROŠKU JINAK :-))
Potřebné ingredience
špagety, párky, kečup
Postup přípravy
Párky nakrájíme na dílky a propícháme libovolně špagetami viz obrázky. Dáme vařit do hrnce s osolenou vodou a pak podáváme s kečupem, omáčkou, kdo co má rád. Já jsem ještě dětem…
Těstoviny se špenátem
Potřebné ingredience
Uvedené množství je pro ca. 4 člennou rodinu. 500 g kuřecí prsa,1 sáček těstovin - nejlépe vrtule, 1 špenát, 1 šlehačka, 2-3 ks taveného sýra, 2-3 plátky tvrdého sýra, olivový olej, česnek, sůl, podravka a žampiony - kdo má rád.
Postup přípravy
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, česnek prolisujeme, podrtíme a promícháme s troškou soli. (Množství česneku dle chutí, asi tolik, co jste zvyklé dávat do špenátu)
Na pánvi…
LASAGNE S MLETÝM MASEM
Potřebné ingredience
PŮL BALÍKU LASAGNE PLÁTKY 2 SKLANICE BOLONES OMAČKA 1 SMATANA VE ŽLUTÉM KELÍMKU 500 DKG MLETÉHO MIX MASA 200 G NASTRUHANÉHO SÝRU (OLIVOVÝ OLEJ,SŮL,PEPŘ)
Postup přípravy
MASO OSOLÍME,OPEPŘÍME - DLE CHUTI
1. PEKÁČEK VYMAŽEME OLEJEM
2. NA SPODEK POLKADEME PLÁTKY LASAGNE (JÁ JE NEVAŘILA)
3. NA LASAGNE POKLADEME MLETÉ OCHUCENÉ MASO VE…
Špagety po uhlířsku
Potřebné ingredience
balíček špaget,sůl,3 žloutky,1 smetana na vaření,100g strouhaného sýra(Čedar, Primátor),3 stroužky česneku, zelená petrželka,100g šunky,40g másla, zelenina na oblohu
Postup přípravy
Špagety uvaříme v osolené vodě-ve velkém hrnci-pak scedíme. Žloutky rozšleháme ve smetaně, přidáme polovinu nastrouhaného sýra, osolíme opepříme a přidáme nasekanou petrželku.…
Gnocchi nebo těstoviny s nivou a špenátem
Potřebné ingredience
500g gnocchi nebo 300 g těstovin - kolínka ... stroužek česneku ... olivový olej .... 100g nivy .... 200 ml smetany na vaření (12%) ... špenát čerstvý nebo sekaný mražený, asi 100 g ....drcené vlašské ořechy ... 100g anglické na ozdobu
Postup přípravy
uvaříme noky či těstoviny v osolené vodě.
česnek chvíli osmahneme na oleji, přidáme nastrouhanou nivu. až se rozpustí, zalijeme smetanou a přidáme špenát. necháme projít varem…
Vynikající těstoviny
Potřebné ingredience
Těstoviny, několik stroužků česneku - nejlépe celá hlavička, panenský olivový olej, hrst bylinek - petželka nebo bazalka, hrst strouhaného sýra - niva, parmezán nebo jiný výrazný sýr, sůl, čerstvě mletý pepř, tofu nebo, pro nevegetariány, kousky pečeného kuřete nebo tuňáka (z konzervy)
Postup přípravy
1. Dáme vařit těstoviny.
2. Česnek nakrájíme na tenké plátky a opečeme na panenském olivovém oleji do zlatava. Přidáme bylinky a odstavíme.
3. Do česnekovo-bylinkové…
Testovinove maslicky s brokolickovo- nivovou omackou a…
Potřebné ingredience
Balicek maslicek, celou brokolici, 250g syru gorgonzola nebo jineho s modrou plisni, mleko, trochu mouky, sul, cesnek, cibulku, 2-3 zampiony, sunku nebo kureci masicko nebo veprove - vinikajici i bez masa.
Postup přípravy
Testoviny klasicky uvarime. Brokolicku rozdelame na male ruzicky a dame uvarit. Cibulku osmahneme do sklovita (a pridame masicko nebo sunku) a zampionky nakrajene na male kousky.…
Babiččina rýže pečená v troubě - lepší snad neexistuje…
Potřebné ingredience
rýže podle počtu lidiček, pepř černý - kuličky, sůl, olej, voda
Postup přípravy
Potřebné množství rýže nasypeme do varné mísy (jenské sklo, skleněná mísa) propláchneme nejprve teplou vodou a potom alespoň dvakrát ve studené. Po propláchnutí napustíme vodu tak…