Špagety s mäsovými guľkami
Potřebné ingredience
- špagety - 700 g mletého mäsa, najlepšie hovädzie - zrelé paradajky, prepasírované paradajky, paradajkový pretlak - olej a trochu pravého masla - štyri strúčiky cesnaku - trochu cukru - 1 vajce, poprípade trochu strúhanky - koreniny : soľ, čierne korenie, oregano a bazalka, čerstvé alebo sušené - strúhaný čerstvý parmezán
Postup přípravy
Do väčšieho hrnca dáme prepasírované paradajky, zrelé paradajky nakrájané na kúsky, paradajkový pretlak, množstvo podľa chuti. Ďalej pridáme dva strúčiky cesnaku rozdrvené v…
Návod jak uvařit dobrou rýži nebo Burgur
Potřebné ingredience
Budete potřebovat:1 menší cibuli,asi1/3 másla,2 zeleninové bujony,4 sáčky nebo 400-500g rýže a sůl podle chuti.Množství je počítáno pro 4-5 osob.Místo rýže je možné použít i burgur též velmi chutné.
Postup přípravy
Nejprve si nakrájíme na jemno cibulku a na másle opečeme až zesklovatí.Následně ze sáčků vysypeme rýži do cibulky a opražíme cca 4-6 minut.Mezi tím si uděláme zeleninový vývar.…
Sushi - domácí výroba
Potřebné ingredience
1/2 kg sushi rýže (nishiki) - pravá japonská, koupená v japonském obchodě, je i na netu - mám vyzkoušené, že z náhražek prodávaných ve velkých supermarketech, to není "ono" 500-600 ml vody 1/4 lžíce soli 1/4 lžíce cukru 6 plátků řasy 100 ml rýžového octa nakládaný zázvor sojová omáčka - ta může být i klasická naše, cvrknut do ní trochu vody, aby se naředila a je to dobré krabí prsty uzená treska ala losos kaviár a co si kdo vymyslí dalšího
Postup přípravy
Rýži má speciální postup přípravy a ten je opravdu nejlepší, ne jako píše paní níže, že se normálně uvaří. Takže: rýži omyjeme 3-4 krát a slejeme všechnu vodu. Omytou rýži vsypeme…
LASAGNE (BOLOŇSKÉ ŠPAGETY)
Potřebné ingredience
Půl kg mrkve, 3 petržele, vepřové mleté maso (500g - ideálně doma mleté a nebo neochucené - kupuji v Globusu), plechovka drcených rajčat, malý rajčatový protlak, půl paličky česneku, bazalka, olivový olej, lasagne, Eidam BEŠAMEL: 4 lžíce másla, 4 hladné mouky, 1/2l mléka, muškátový květ
Postup přípravy
SMĚS:
Na oleji orestuji nastrouhanou mrkev a petržel, přidám maso a když se "rozsype", zaliji protlakem a rajčaty - cca 20minut dusím nebo vařím - jak kdo chce. Ke…
Pohankový salát s fazolema
Potřebné ingredience
Pohanka, červené fazole /klíďo i z plechovky/, bílý jogurt nebo zakysaná smetana, šunka, tvrdý sýr nebo naopak slaný balkánský, česnek, sůl, pepř, oliv. olej
Postup přípravy
Pohanku a fazole uvaříme podle návodu,fazole z plechovky nevaříme, jen slejeme vodu, sýr a šunku nakrájíme na kousky. Vše smícháme, přidáme rozmačkaný česnek podle chuti /já dávám…
Špagety alla carbonara /spíše po česku:-)/
Potřebné ingredience
1 cibule - česnek - 200 g plátků anglické slaniny (možno nahradit šunkou) - 3 vejce - 3 polévkové lžíce 12 % smetany (dávám mnohem více, třeba i polovinu kelímku) - 40 g strouhaného parmezánu - 375 g špaget - sůl, pepř
Postup přípravy
Na 4 porce :
Oloupeme a nakrájíme cibuli, dáme na rozehřátý olej s rozdrceným česnekem a smažíme do změknutí. Přidáme anglic. slaninu (nakráj. na cca 1 cm kousky) a…
Zapečené těstoviny s uzeným masem-děkuji tradiční…
Potřebné ingredience
Ingredience pro přípravu jídla 1 kg uzených žeber 1/2 kg těstovin sůl 1 čerstvá červená paprika pepř špetka vegety sádlo na vymazání pekáče hrubá mouka na vysypání pekáče voda 4 vajíčka 1 dcl mléka
Postup přípravy
Na zapečené těstoviny s uzeným masem si nejprve do hrnce dáme vodu, kterou osolíme a uvaříme v ní uzená žebra. Když je maso měkké, počkáme, až vychladne a obereme ho od kostí.…
Boloňské špagety - nemají chybu !!!!
Potřebné ingredience
mleté maso cca 500g, olej, cibule, sůl, pepř, mrkev 2ks, rajská štáva 100procent, konzerva loupaných rajčat, bazalka.
Postup přípravy
Na oleji necháme zpěnit cibulku, přidáme na malé kostičky nakrájenou mrkev a necháme osmahout, dokud ojej nechytne barvu z mrkve, pak přidáme mleté maso, které opékáme na prudším…
Špagety s mletým masíčkem - rychlovka
Potřebné ingredience
500g mletého hovězího masa, balíček špaget, zelenina pod svíčkovou, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 rajský protlak, 3 lžíce kečupu, pepř, sůl a koření na mletá masa, cukr, sýr EIDAM na posypání
Postup přípravy
Na oleji si usmažíme jemně nakrájenou cibulku, na ní dáme opékat mleté maso, když je mírně opečené (cca 5 minut) přidáme sůl, pepř, koření na mletá masa a zeleninu pod svíčkovou,…
rizoto s kedlubnovými listy
Potřebné ingredience
vepřové mleté maso,sůl, sladká paprika, rýže, kedlubnové listy (dávám na 1/2 kg masa tak 10 listů) tuk, zakysaná smetana
Postup přípravy
kedlubnové listy umyjeme, nakrájíme a dáme dusit aby změkly. Uvaříme si rýži. Mleté maso osolíme a osmahneme na tuku a když je hotové přidáme papriku, rýži a kedlubnové listy.…