Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pizzy, chleby

Přidat recept
PIZZY, CHLEBY
Grilované pečivo

Grilované pečivo

Potřebné ingredience

150g polohrubé mouky, 100g celozrnné pšeničné mouky, 150g hladké mouky, 100g hladké špaldy, 40g sádla, 10g soli, 1 lžička sladěnky, 270g vody, 16g droždí

Postup přípravy

Zaděláme kynuté těsto, necháme vykynout asi 1 hodinu. Rozdělíme na kousky, uválíme do kulata a necháme chvíli odpočívat. Poté uválíme valeček, mírně zploštíme a grilujeme na…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
CHLÉB A BRAMBOROVÉ BULKY

CHLÉB A BRAMBOROVÉ BULKY

Potřebné ingredience

Chléb - 2 hrnky žitné mouky, 1 hrnek pšeničné mouky, hrnek a půl vlažné vody, půl balíčku klasického droždí, na posyp lněné semínko, slunečnicové semínko\r\nBulky - hrnek vařených brambor (např. zbylých od oběda), 2 hrnky polohrubé mouky, 1/2 hrnku oleje, 1/2 hrnku vlažného mléka, sůl, 1 vejce, půl balíčku klasického droždí, 2 stroužky česneku,1 vejce na pomazání bulek, koření na posyp (kmín, hrubozrnná sůl, grilovací koření)

Postup přípravy

CHLÉB - Z mouky, vody a droždí uděláme těsto, do něj můžeme přidat např. slunečnicově semínko. Těsto vyklopíme na pomoučený vál a cca 45 minut necháme kynout. \r\nChléb peču ve…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Domácí chléb

Domácí chléb

Potřebné ingredience

1 kg mouky (hladká obyčejná nebo špaldová mouka) 8 dl vody nebo syrovátky 1 sušené droždí (7 g, nebo 10 g) 25 g soli

Postup přípravy

Do mísy vysypeme mouku. Sůl a suché droždí přidáme každé zvlášť, sůl by mohla zabránit procesu kynutí!
Smícháme suché ingredience, přidáme vodu (nebo syrovátku) a znovu…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Česnekový chleba

Česnekový chleba

Potřebné ingredience

Na 2 chleby: 400 g hladké mouky 250 ml mléka 50 ml oleje 1 lžička soli ½ balíčku sušeného droždí (nebo ½ kostky čerstvého) Náplň: 100 g másla 10 stroužků česneku špetka soli 1 vejce na potření

Postup přípravy

Těsto necháme kynout v míse, vytřené trochou oleje.Přikryjeme igelitem...Mělo by zdvojnásobit svůj objem...
Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny. Na lehce podsypané ploše…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Toustový chleba s omládkem

Toustový chleba s omládkem

Potřebné ingredience

Na omládek: 8-10g droždí, 100g vody, 120g pšeničné celozrnné mouky. Těsto: 130 - 140g vody, 35g oleje, 20g Solamylu, 280g hladké mouky, 1 lžička sladěnky, 2 malé lžičky soli

Postup přípravy

Omládek necháme 60min. vykynout, poté přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto. necháme kynout asi hodinu, pak stočíme a dáme do formy. Necháme znovu nakynout a pečeme na 180 …

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Pečivo s podmáslím

Pečivo s podmáslím

Potřebné ingredience

200g vody, 1 lžička sladěnky, 15g droždí, 400g hladké mouky, 60g polohrubé mouky, 100g celozrnné pšeničné mouky, 120g podmáslí, 40g oleje, 10-12g soli

Postup přípravy

Ze 100g vody, sladěnky, 130g hladké mouky a droždí umícháme těsto a necháme asi hodinu kynout. Poté přidáme zbytek surovin a vypracujeme kynuté těsto. Podle hustoty podmáslí ev.…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Chlebové posúchy s kváskom

Chlebové posúchy s kváskom

Potřebné ingredience

ROZKVAS: 2 PL kvásku, 150 g múky hladkej špaldovej, 150 g vody, CESTO: 300 g múky špaldovej chlebovej, 50 g múky žitnej, 50 g múky špaldovej celozrnnej, 300 ml vody, 2 KL medu, 2 KL soli, ďalej sezam + vajce na potretie

Postup přípravy

Trošku som experimentovala a podarilo sa. Pre syna vegoša som uvarila podľa Mišky Fazuľové karí a chcelo to nejaké placky či posúchy, všade boli len s droždím, tak som to skúsila…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Celozrnné rohlíky

Celozrnné rohlíky

Potřebné ingredience

Omládek: 100g vody, lžička sladěnky, 8g droždí, 130g hladké mouky. Těsto: 120g vody, 2 lžíce jogurtu, 5 lžic oleje, 280g pšeničné celozrnné mouky, 50g žitné celozrnné mouky, 2 lžičky soli

Postup přípravy

Ingredince na omládek smícháme a necháme asi hodinu kynout. Poté přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto, které kyne asi hodinu. Rozdělíme na 8 částí a umotáme rohlíky. Na…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Sezamové bulky

Sezamové bulky

Potřebné ingredience

Poliš: 140g vody, malá lžička sladěnky, 100g hladké mouky, 12g droždí. Těsto: 150g vody, 20g oleje, 2 lžičky soli, 40g žitné celozrnné mouky, 380g hladké mouky, sezam, bílek

Postup přípravy

Na poliš prošleháme suroviny a necháme přikryté kynout asi 1,5 - 2 hodiny. Poté přidáme zbytek surovin a vypracujeme vláčné těsto. Necháme kynout 1 - 2 hodiny, v průběhu můžeme…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Toustový chléb se zeleninovým pyré z remosky

Toustový chléb se zeleninovým pyré z remosky

Potřebné ingredience

* PYRÉ: 100 g mrkve nebo dýně, voda; * KVÁSEK: 130 g pyré, ½ lžičky Sladěnky, 1 rovná lžíce hladké mouky, 10 g čerstvého droždí; * DÁLE DO TĚSTA: 150 g hladké pšeničné mouky, 50 g špaldové mouky, 4 g soli, (koření podle chuti - česnek, kmín, rozmarýn, fenykl...); * NA POVRCH: rozšlehané vejce, semínka (dýňová, lněná...)

Postup přípravy

Rozpis je pro formu na cca 400-500 g těsta (tady konkrétně je forma Silikomart Sandwich bread), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).


Nejprve připravit…

Zobrazit více...

Kategorie