Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pizzy, chleby

Přidat recept
PIZZY, CHLEBY
pizza "koláčky"

pizza "koláčky"

Potřebné ingredience

těsto: 35dkg polohrubé mouky,1 lžička soli,instantní droždí-množství pro 0,5kg mouky,2 dcl vody,8 dkg oleje

Postup přípravy

Z přísad vypracujeme těsto,nenecháváme ho kynout ale hned tvoříme malé kuličky,ty rozmáčkneme dnem skleničky (lépe je dno namáčet do mouky),vzniklý důlek jsem potřela kečupem,pak…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Domácí housky z žitné mouky pro alergiky i ,,nealergiky"

Domácí housky z žitné mouky pro alergiky i ,…

Potřebné ingredience

Pro 10 kusů potřebujeme: 625 g žitné mouky, 1 plátek másla nebo 1 lžíce sádla, 437 g vlažné vody, 18 nebo 19 g soli, 1/4 lžičky cukru, kmín, 1 balení droždí

Postup přípravy

Do misky si nasypeme 625 g mouky, přidáme 19 g soli, cukr, balíček droždí a vmícháme vodu s vlažným sádlem či máslem. To celé důkladně promícháme a necháme cca 45-60 minut…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
CHLEBOVY KVASEK

CHLEBOVY KVASEK

Potřebné ingredience

Zitna chlebova mouka nebo celozrnna zitna mouka Voda

Postup přípravy

1. den
V mensi zavarovaci sklenici smichame 20 g vody a 10 g zitne mouky.
Prikryjeme uterkou nebo papirovym kapesnikem (musi to byt trochu prodysne) - prikryjeme takto kazdy…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
KVASKOVY CHLEB - Z LEDNICE ROVNOU DO TROUBY!!!

KVASKOVY CHLEB - Z LEDNICE ROVNOU DO TROUBY!!!

Potřebné ingredience

500g chlebove mouky (nebo mix chlebove mouky, zitne, celozrnne, apod.) 333g vody 166g aktivniho ´nakrmeneho´ kvasku 10g soli (+ seminka) Z tohoto mnozstvi upeceme chleba, ktery vazi kolem 1kg. Nebo dva mensi ovalne.

Postup přípravy

* Upraveno: Na chleba je potreba mit chlebovy kvasek. Ten se do testa pridava misto suseneho drozdi. Chlebovy kvasek je zdravejsi variantou drozdi a ma velice priznive ucinky na…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Obložené domácí pečivo

Obložené domácí pečivo

Potřebné ingredience

Na pečivo: 180 - 190 ml tekutin (voda + mléko), 1/2 droždí, 1 lžička soli, 25g špaldové celozrnné mouky, 50g žitné chlebové mouky, 200g hladké pšeničné mouky, 1 lžička medu, 1 lžička octu. Vejce na potření. Na obložení: gorgonzola (asi 100g). rukola, anglická slanina (150g), sušená rajčata v oleji

Postup přípravy

Zaděláme těsto, necháme asi hodinu vykynout. Poté rozválíme na obdélník, který rozkrojíme na 6 kusů, potřeme vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě na 220°C asi 15 min. Po vychladnutí…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Pizza - tenká, rychlá, lepší než kynutá

Pizza - tenká, rychlá, lepší než kynutá

Potřebné ingredience

Recept na těsto je podle L.Hrušky... vlastně skoro nic nepotřebujete :) je opravdu rychlá a moc dobrá ;)

Postup přípravy

Smícháme 1 kelímek pomazánkového másla, 1 kelímek hladké mouky, špetku soli.. já ještě přidávám trochu provensálského koření.. Necháme chvíli odležet buď v lednici, nebo na lince…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Domácí raženky

Domácí raženky

Potřebné ingredience

300 ml mléka 25 g másla nebo 1 lžíce olivového oleje 1 lžička soli 500 g hladké mouky 1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí

Postup přípravy

Těsto vypracujeme pomocí domácí pekárny.
Nastavení pekárny: Program Těsto

Postup:

Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále …

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Chléb s ořechy - rychlý, bez hnětení

Chléb s ořechy - rychlý, bez hnětení

Potřebné ingredience

150g chlebové mouky, 150g žitné celozrnné mouky, 300ml vody, lžička cukru, lžička droždí, lžička bílého octa, 2 lžičky soli, lžíce oleje, lžíce melasy, 2 lžíce drceného lněného semínka, hrst vlašských ořechů, semínka na posypání

Postup přípravy



Smíchejte sypké přísady včetně droždí a do směsi nalijte vlažnou vodu spolu s olejem, octem a melasou. Vznikne vám lepivé těsto, které nechte hodinu kynout na teplém…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Slané tvarohové rohlíky bez kynutí

Slané tvarohové rohlíky bez kynutí

Potřebné ingredience

1 tvaroh (vanička), 125 ml mléka, 150 ml oleje, 500 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, sůl. Na posypání hrubou sůl,kmín,nebo semínka,mák a vejce na potření

Postup přípravy

Všechny ingredience smícháme dohromady a utvoříme těsto. Rozdělíme na 5 dílů,každý rozválíme na kruh a nařežeme vždy osm dílků a širší stranu trojúhelníku zarolujeme a klademe na…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
2kg chléb za 25-35Kč z žitného kvásku, pšeničné a žitné chlebové nebo celozrnné mouky.

2kg chléb za 25-35Kč z žitného kvásku, pšeničné a…

Potřebné ingredience

žitná chlebová mouka nebo žitná celozrnná, pšeničná chlebová mouka nebo pšeničná celozrnná, voda, sůl, kmín a kvásek (směs žita a vody zanechaná činnosti bakterií mléčného kvašení a kvasinek přirozeně obsažených v obilném zrnu).

Postup přípravy

Zádrhel to má jediný, ale významný: čas.

Upečeno mám 10 bochníků a z takovéhoto chleba mám velikou radost.

1) 150-200g kvásku mám v lednici, ráno vyndám přidám 150…

Zobrazit více...

Kategorie