Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pizzy, chleby

Přidat recept
PIZZY, CHLEBY
LOUPÁČKY

LOUPÁČKY

Potřebné ingredience

600 g pol.mouky,100g cukru,300ml mléka,100ml oleje,1 žloutek,1 droždí,špetka soli,mák

Postup přípravy

Mouku,cukr,olej,žloutek a sůl dáme do mísy . Odlejem si trochu mléka a uděláme kvásek.. Pak vše smícháme do hromady a přilíváme mléko a pracujem těsto do hladka, dáme do tepla…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Chleba bez hnětení

Chleba bez hnětení

Potřebné ingredience

3 hrnky hladké mouky(1 hrnek můžeme nahradit žitnou moukou chlebovou,nebo špaldovou,pohankovou moukou)-chleba je pak trochu hutnější.2 KL soli,1 KL kmínu,1 KLchlebového koření,když nemáte,tak přidat kmín,1/4 KL sušeného droždí,2 PL slunečnicových semínek ,sezamové semínka,ovesné vločky,1 1/2 hrnku vody.

Postup přípravy

Umícháme těsto,které necháme do druhého dne kynout.Pak těsto vyklopíme na utěrku,bude takové řidší,pomoučíme a uděláme z něho placku,kterou složíme do tvaru obálky.Necháme chvíli…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Domácí chléb

Domácí chléb

Potřebné ingredience

3 větší hrnky HLM, 1 a půl hrnku vlažné vody, kávová lžička soli, kávová lžička kmínu, půl balíčku droždí (klasické, ne! sušené), zapékací mísa s víkem. Dle chuti: smažená cibulka, slunečnice, ořechy atd.

Postup přípravy

Z ingreidencí udělat těsto. Na pomoučený vál těsto rozetřít a nechat 30 minut kynout. Rozehřát troubu na 220°C. Cca na 1 min dát nahřát zapékací mísu, po vyndání vytřít máslem.…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
ROHLÍČKY :)

ROHLÍČKY :)

Potřebné ingredience

0,5 kg hladké mouky,půl lžičky soli,2 vejce,1 droždí, 250ml vody,půl lžičky cukru, 80 ml oleje nechat vykynout ...

Postup přípravy

Hotové rohlíčky klademe na plech vyložený papírem na pečení, potíráme rozšlehaným vejcem , sypeme hrubozrnnou solí a kmínem, mákem, sezamem,strouhaným sýrem... Pečeme v troubě…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
KŘENOVÉ DALAMÁNKY

KŘENOVÉ DALAMÁNKY

Potřebné ingredience

INGREDIENCE: 1/2 kg pol.mouky , 1 droždí , 1-2 lžičky soli (kávova) , 1 lžička cukru , křen ( já dávám 2 malé lžíčky) , vodu,mléko

Postup přípravy

Mouku,sůl,cukr a křen dáme do mísy . Ve vlážném mléce s trouchou cukru uděláme kvásek .
Až je kvásek udělaný , smíchame všechny ingredience , těsto vypracujeme do hladka a…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Domácí chleba bez hnětení

Domácí chleba bez hnětení

Potřebné ingredience

Mouka, sušené droždí, voda, sůl, drcený kmín\ Podle chutí cibulka, ořechy, škvarky, semínka, olivy, bylinky...

Postup přípravy

Chleba je velmi jednoduchý a přípravu, nádobí nenaděláte...

Kyne ale kolem 8 hodin, takže je lepší nechat kynout přes noc a nebo ráno když odcházíte do práce.

- Do…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Italský chleba

Italský chleba

Potřebné ingredience

Těsto-310 ml vody,500 g HM,2 kl suš.droždí,1 1/2 kl soli,3 pl oli.oleje, na náplň-mozzarela nakrájená na plátky,niva-nadrobit,přidala jsem tvrdý sýr,na posypání bazalku

Postup přípravy

V pekárně nebo ručně umícháme vláčné těsto(vody bylo psáno 350ml,ale mě stačilo jen 310 ml),necháme dobře vykynout.Pak rozdělíme na 2 stejné dílky,mírně podsypeme,utvoříme…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Koláč chačapuri

Koláč chačapuri

Potřebné ingredience

500g hladké mouky, 5g instantního droždí(nebo 1/2kostičky čerstvého), 125ml mléka, 3vejce+1prošlehané, 60g másla, lžička soli, kousek másla na potření upečeného koláče. Na náplň: 400g balkánského sýra, 1mozzarella, 1vejce, máslo

Postup přípravy

Do mísy dáme mouku, droždí, sůl a pořádně promícháme.Přilijeme vlažné mléko, tři vejce, vlažné máslo a všechno pořádně promícháme a vypracujeme hladké těsto.Povrch poprášíme…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
celozrnné bulky

celozrnné bulky

Potřebné ingredience

300 g celozrnné špaldové jemně mleté mouky, 200 g pšeničké mouky hladké, 1 ks droždí - čerstvého, 1 lžíce třtinového cukru, 2 lžičky mořské soli, špetka pepře mletého, 150 ml vlažného mléka, 250 ml vody, 5 lžic olivového oleje. Ochutíme podle své fantazie a chuti : orestovanou cibulkou, nebo směsí bylinek : bazalka, oregano, petřželka, majoránka, nebo sluneč. semínko, lněné semínko, ovesné vločky ...... jak má každý rád.

Postup přípravy

Já si připravuji těsto v domácí pekárně, ale při klasické přípravě uděláme kvásek, přidáme pak zbytek surovin a necháme kynout 45 min. Vypracujeme bochánky, kdo má trpělivost tak…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Peppého křupavá pizza  aneb švagrová sbalila v Itálii šéfkuchaře...

Peppého křupavá pizza aneb švagrová sbalila v Itálii…

Potřebné ingredience

Na Sicílii a v Kalábrii nemají polohrubou mouku, tudíž: 300g hladké mouky + 700g hrubé mouky, 500 ml vlažné vody, 2 dcl olivového oleje, 30g soli, 5g droždí (opravdu jen tolik, nedělají nakynuté), 1 lžička cukru

Postup přípravy

Origoš ruční postup:
1) Smíchat trochu vody s kvasnicemi, smíchat zbytek vody se solí a cukrem, smíchat obě mouky.
2) Do mouky vlít olej, přidat vodu s droždím a postupně…

Zobrazit více...

Kategorie