Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pizzy, chleby

Přidat recept
PIZZY, CHLEBY
Koláč chačapuri

Koláč chačapuri

Potřebné ingredience

500g hladké mouky, 5g instantního droždí(nebo 1/2kostičky čerstvého), 125ml mléka, 3vejce+1prošlehané, 60g másla, lžička soli, kousek másla na potření upečeného koláče. Na náplň: 400g balkánského sýra, 1mozzarella, 1vejce, máslo

Postup přípravy

Do mísy dáme mouku, droždí, sůl a pořádně promícháme.Přilijeme vlažné mléko, tři vejce, vlažné máslo a všechno pořádně promícháme a vypracujeme hladké těsto.Povrch poprášíme…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
celozrnné bulky

celozrnné bulky

Potřebné ingredience

300 g celozrnné špaldové jemně mleté mouky, 200 g pšeničké mouky hladké, 1 ks droždí - čerstvého, 1 lžíce třtinového cukru, 2 lžičky mořské soli, špetka pepře mletého, 150 ml vlažného mléka, 250 ml vody, 5 lžic olivového oleje. Ochutíme podle své fantazie a chuti : orestovanou cibulkou, nebo směsí bylinek : bazalka, oregano, petřželka, majoránka, nebo sluneč. semínko, lněné semínko, ovesné vločky ...... jak má každý rád.

Postup přípravy

Já si připravuji těsto v domácí pekárně, ale při klasické přípravě uděláme kvásek, přidáme pak zbytek surovin a necháme kynout 45 min. Vypracujeme bochánky, kdo má trpělivost tak…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Peppého křupavá pizza  aneb švagrová sbalila v Itálii šéfkuchaře...

Peppého křupavá pizza aneb švagrová sbalila v Itálii…

Potřebné ingredience

Na Sicílii a v Kalábrii nemají polohrubou mouku, tudíž: 300g hladké mouky + 700g hrubé mouky, 500 ml vlažné vody, 2 dcl olivového oleje, 30g soli, 5g droždí (opravdu jen tolik, nedělají nakynuté), 1 lžička cukru

Postup přípravy

Origoš ruční postup:
1) Smíchat trochu vody s kvasnicemi, smíchat zbytek vody se solí a cukrem, smíchat obě mouky.
2) Do mouky vlít olej, přidat vodu s droždím a postupně…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
DOMÁCÍ CHLEBA S BRAMBOREM

DOMÁCÍ CHLEBA S BRAMBOREM

Potřebné ingredience

1/2 Pol.mouky 1 droždí 1 malá lžička soli cukr 1-2 lžičky kmínu 2 brambory vlážná voda

Postup přípravy

Do mísy vysypeme mouku , přidáme sůl, cukr , kmín .. Uděláme důlek do kterého nalijem vlážnou vodu a dáme droždí a necháme ať se udělá kvásek ..
Před mícháním přidáme…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
cibulový chlebík,obmněně škvarky nebo semínka co máte rádi

cibulový chlebík,obmněně škvarky nebo semínka co máte…

Potřebné ingredience

3 hrnky hladké mouky,1a půl hrnku vlažné vody,1a půl kávové lžičky soli,1a půl kávové lžičky kmínu,půl sáčku sušeného droždí dále potřebujeme nádobu z víkem,jedno jakou kulatou,ovál ale aby byla z víkem,

Postup přípravy

Vše smícháme,utvoříme těsto.Uělala jsem ho večer přes noc nechala kynout na lince zakrytý utěrkou.mělo by těsto kynout alespon 9 až 12 hod.Ráno zapnout troubu na 220 stupnů až se…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Housky, bulky, rohlíky-rychlé a naše nej...

Housky, bulky, rohlíky-rychlé a naše nej...

Potřebné ingredience

40 dg hl.mouky,10 dg celozrnné mouky, 2 lžíce rozpuštěného másla, 3 lžíce rozpuštěné omegy a 1 lžíce olivového oleje, 150 ml mléka, 150 ml vody, 1/2 droždí, 1 lžička cukru,2 lžičky soli, semínka

Postup přípravy

Uděláme kvásek a pak přidáme ostatní přísady a necháme kynout cca 45 minut, pak uděláme bulky, které potřeme slaným mlékem a posypeme semínky. Pečeme při 180 stupních. Jsou…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Domácí pizza

Domácí pizza

Potřebné ingredience

440g polohrubé mouky,1/2 droždí,1 lžička cukru,trochu soli,8 lžic oleje,200ml vlažné vody. *Těsto je na klasický velký plech.

Postup přípravy

Droždí,cukr a sůl zalijeme vodou a uděláme kvásek,který přidáme do mouky a oleje.
Zpracujeme hladké těsto a necháme asi 1hod. kynout.Po vykynutí potřeme kečupem,
poklademe…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Zapečený chlebík

Zapečený chlebík

Potřebné ingredience

POTŘEBNÉ PŘÍSADY\r\n\r\n1 bochník chleba (já použila 1/2 Šumavy), máslo (asi tak 125g), 4 stroužky česneku, sůl, pepř, salámek ( je jedno jestli měkký a nebo suchý), tvrdý sýr, vajíčko, cibule a zelenina podle chuti (já používám rajčata a papriku)

Postup přípravy

Obložený, zapečený chlebík, děsná bašta !!!\r\n\r\nPOSTUP PŘÍPRAVY\r\n\r\nChléb rozdělte na tenké plátky, asi tak 1,5cm, co nejvíc dolů, ale chlebík neproříznout, musí zůstat…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Chleba bez hnetění

Chleba bez hnetění

Potřebné ingredience

- 3 hrnky hladké mouky (hrnek obyč cca 250ml, mouka obyč, v případě tmavé chlebové, špaldové atd. chleba tolik nenakyne a je tužší a uvnitř vlhčí) - 1 lžička sušeného droždí ( na dva chleby rozdělím napůlky jeden pytlík, ale jsou to potom spíš 2 lžičky na každý chleba) - 1,5 lžičky soli (osobně dávám 2 lžičky) - 1 lžička drceného kmínu (osobně dávám 2 lžičky) - Podle chuti můžete přimíchat cibulku, česnek, bylinky, semínka, škvarky…

Postup přípravy

Pokud ho někdo vyzkouší a nebo ho dělá dejte mi prosím vědět,zajímalo by mě zda je tak dobrý
Tento recept mi přišel na email,bohužel mi sem nejdou vložit fotky pokud by jste…

Zobrazit více...

Kategorie