Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Sladká jídla

Přidat recept
SLADKÁ JÍDLA
Knedlíky na páře

Knedlíky na páře

Potřebné ingredience

500 g polohrubé mouky, 20 g droždí, 20 g moučkového cukru, 1 vejce, špetka soli, 1,5 dcl mléka, povidla nebo jiná náplň dle chuti

Postup přípravy

Do mísy dáme mouku, vejce, sůl a vlejeme kvásek připravený z droždí, cukru a mléka. Vypracujeme hladké polotuhé těsto a necháme vykynout. Já na kynutí používám mísu Tupperware,…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Bramborové vdolky s jablky - 8 porcí

Bramborové vdolky s jablky - 8 porcí

Potřebné ingredience

vdolky
350 g polohrubé mouky
350 g hladké mouky
350 g vařených brambor ve slupce
1 vejce
1 kostka čerstvého droždí
250 ml mléka
125 g cukru krupice
30 g rostlinného tuku
sůl

Postup přípravy

1. Droždí rozmícháme se lžící krystalového cukru na kašičku, zalijeme vlažným mlékem a zaprášíme trochou mouky. Přikryjeme utěrkou a dáme kynout na teplé místo na cca 20 minut.

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Lívanečky bez kvasnic

Lívanečky bez kvasnic

Potřebné ingredience

30dkgpolohrubé mouky,1vejce,0,5lmléka,2jablka,špetka soli.

Postup přípravy

Do mísy nalejeme půlitr mléka nasypeme polohrubou mouku jedno vejce špetku soli a dvě oloupaná na hrubo nastrouhaná jablka.Vše zamícháme a smažíme pozvolna na lívanečníku.Je to…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Křupance

Křupance

Potřebné ingredience

1/2 kg hladké mouky, 2 žloutky, 1 vejce, 1/4 l zakysané smetany, 2 lžíce rumu

Postup přípravy

Vše smícháme dohromady (je možné, že bude potřeba více mouky, jelikož každá mouka jinak pije) a necháme chvíli odpočinout. Poté po částech rozválíme a vykrajujeme různé tvary a v…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
tvarohové knedlíky

tvarohové knedlíky

Potřebné ingredience

10 deka dětské krupičky,1 měkký tvaroh,1 vejce,špetka soli.

Postup přípravy

ze suroviny zpracujeme těsto a nechame na 20 min.uležet.lžici nabareme těsto uděláme kolečko nandáme jahodu nebo jiné ovoce a zadělame kuličku. připravíme kastrol s vodou a do…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
DUKATOVÉ BUCHTIČKY S KRÉMEM

DUKATOVÉ BUCHTIČKY S KRÉMEM

Potřebné ingredience

25g droždí,2lžíce cukru,300ml mleka,500g hladke mouky,1 vejce,špetka soli ,kura z citronu né cela,2,lžice oleje
Krem:800ml mleka,2 lžíce cukru,1 saček vanilkoveho pudinku,4,žloutky, 1 lžice vanilkoveho cukru
Ja,že jsme jen tři dělam vše z poloviny surovin

Postup přípravy

udělam si kvasek a všechny suroviny dam do misky,přileji kvasek a vytvořím těsto ktere je jemnějši,ale nelepi se na stěny misy,pokud zadělate těsto hutnější nejsou buchtičky tak…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Šlejšky s mákem

Šlejšky s mákem

Potřebné ingredience

Brambory, vejce, polohrubá mouka, sůl, mák, mletý cukr, máslo.

Postup přípravy

Uvaříme brambory, až vychladnou, nastrouháme, nebo pomeleme na masovém mlýnku. Přidáme vejce (podle množství brambor), polohrubou mouku a špetku soli. Vypracujeme na vále těsto.…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Koblížky z fritáku.Zadělávám v pekárně.

Koblížky z fritáku.Zadělávám v pekárně.

Potřebné ingredience

1/2 kg polohrubé mouky,3dkg droždí,3 žloutky,3 lžíce rumu,3 dkg másla,mléko dle potřeby,citronová kůra,špetka soli.
Marmeláda,povidla.

Postup přípravy

Všechny suroviny krom marmelády a povidel,naházím do pekárny a spustím program-zadělávání těsta.

Po vykynutí vyklopím na vál a pomoučním,rukou těsto rozmačkám do plátu a…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Palačinky od babinky

Palačinky od babinky

Potřebné ingredience

Rozpis na ±13 palačinek o průměru asi 18cm: 750ml mléka, 2 větší vejce (nebo 3 malé), špetka soli, 1 vanilkový cukr, 3 lžíce cukr moučka, 250g hladké mouky (dle potřeby i víc), olej na smažení

Postup přípravy

Z uvedených přísad umícháme hladké těstíčko, které po naběračkách lijeme na (teflonovou) pánev, na které jsme rozpálili asi 1 lžíci oleje ( nebo prostě tolik, aby nebyla pánev…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Fánky - mašličky

Fánky - mašličky

Potřebné ingredience

1/2 kg polohrubej múky, 1/2 bal. prášku do pečiva, 1/2 mokka lyžičky soli, 2 veľké polievkové lyžice práškového cukru, 3 žĺtka, 1 sladká smotana 30-33%, 20 g mäkkého masla, 1 polievková lyžica rumu, mlieko podľa potreby, olej na vyprážanie, práškový a vanilkový cukor na obalenie

Postup přípravy

Z uvedených prísad spracujeme cesto, trochu mäkšie ako na rezance. Urobíme 2 bochníky a necháme odležať v chladničke aspoň 1 hodinu. Cesto vyvaľkáme cca na 4 mm, radielkom…

Zobrazit více...

Kategorie