Bavorské vdolečky
Potřebné ingredience
500 g polohrubé mouky, kostka kvasnic, 80 g másla, 70 g krupicového cukru, špetička soli, 250 ml mléka, 2 žloutky, 1 lžíce rumu, vanilkový cukr a trocha citrónové kůry. Na pokladení: povidla, tvaroh - kostka tvarohu, šlehačka, moučkový cukr, vanilkový cukr. Olej na smažení.
Postup přípravy
Uděláme si kvásek - do kastrůlky nalijeme trochu mléka, 3 lžičky cukru a mírně zahřejeme. Do teplého mléka rozdrobíme kvasnice. Necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku, špetičku…
Jahodové knedlíky- rychlovka
Potřebné ingredience
1 bramborové těsto v prášku, 1 vaničkový tvaroh, 1 vajíčko, trochu soli, 1cm proužek másla , na posypání tvaroh, moučkový cukr a máslo
Postup přípravy
Všechny suroviny smíchat (brambor. těsto připravit podle návodu na sáčku), vytvořit těsto a plnit ovocem.
Potřebovala jsem opravdu rychle něco uvařit a tak jsem zkusila, s…
Tvarohové knedlíky se švestkami
Potřebné ingredience
0,5 kg tvarohu (konzistencí je vhodnější ten ve stříbrném obalu než ve vaničce), 8 lžic dětské krupice, 2-3 lžíce polohrubé mouky, 2 vejce, špetka soli
Postup přípravy
Z výše popsaných ingrediencí zpracujeme těsto, ze kterého se dají tvarovat placky. Ty naplníme vypeckovanými švestkami (případně jiným vhodným ovocem) a vyválíme kuličky. Knedlíky…
Vynikající ovocné knedlíky bez vajec
Potřebné ingredience
1 tučný tvaroh-vanička, 35dkg pol.mouky, 1lžíce sádla nebo másla, špetka soli, voda dle potřeby na hladké těsto.
Postup přípravy
Ze všech uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, lžící vykrajujeme kousky a plníme klasicky ovocem- švestky, meruňky.../ I druhý den po uvaření jsou stále měké. Jsou výborné…
Sladký loupák
Potřebné ingredience
450ml vlažného mléka, 1kg hladké mouky, 120g cukru krupice, 100g sádla, 12g soli, 60g čerstvého droždí, 1 vejce. Na dokončení: 2 rozšlehaná vejce na potření, 3 lžíce máku
Postup přípravy
Do mísy nalijeme vlažné mléko (cca 30°C) a přidáme ostatní suroviny. Promícháme, přendáme do robotu a necháme míchat 10minut. Dohladka vypracované těsto vyklopíme na slabě…
LOUPÁČKY
Potřebné ingredience
Já dělám loupáčky z kvásku, který si doma vedu, ale uvádím zde i recept přepočítaný na droždí
Postup přípravy
Kváskové loupáky (8ks)
rozkasit: 100g hladké mouky + 100ml vody + 20g kvásku (10-14h.)
dále přidáme: 50ml mléka, 50ml oleje, 50g cukru moučka, 1 vejce, 230g polohrubé mouky…
Rychlé lívance bez kynutí a prášku do pečiva . Luxusní
Potřebné ingredience
200ml mléka , 3 vejce , 1 kelímek zakysané smetany , 300g hladké mouky olej na smažení na vrch dávám bud jogurt jakýkoli nebo šlehačku a nebo tvaroh smíchaný se zakysanou smetanou - moc výborné - Děti je milují
Postup přípravy
Všechny suroviny smícháme v míse dohromady . Já dělám roborem . Ihned můžem smažit . Dělám na lívanečníku . Dělám tak , aby lívanečník byl tak do půlky zaplněný . Trochu se…
**Vynikající ovesná kaše - nejen pro děti :-)**
Potřebné ingredience
Na 1 porci potřebujeme: *50g jemných ovesných vloček* *100ml vody* *200 ml mléka (používám plnotučné)* *špetka soli* *třtinový cukr,nebo med* *kousek másla* *libovolné ovoce na ozdobu* *hustá zakysaná smetana + 1 vanilkový cukr*
Postup přípravy
1) Ovesné vločky namočíme do vody aspoň na hodinu (nejlépe ale přes noc). Nabobtnalé ovesné vločky vaříme v mléce, se špetkou soli a lžící cukru za stálého míchání do zhoustnutí.…
VANILKOVÁ ZMRZLINA
Potřebné ingredience
Mléko 250 ml, šlehačka 250 ml, 4x žloutek, cukr krupice 70 g, 1x vanilkový lusk
Postup přípravy
Postup přípravy:
Do hrnce nalijeme smetanu a mléko, přidáme napůl rozříznutý vanilkový lusk. Přivedeme k varu, ale nenechme vařit. Sundáme ze sporáku a necháme 20 minut stát,…
Zapečené palačinky s tvarohem
Potřebné ingredience
Na palačinky: 500 ml mléka, 2 vejce, 1 PL oleje, 1 KL cukru, 125 g hladké mouky, 125 g polohrubé mouky, špetka soli, špetka kypřícího prášku a pokud máte perlivou neochucenou minerálku, tak 1 PL perlivé vody (bublinky vzduchu pomůžou kypř. prášku palačinky zjemnit) Tvaroh. náplň: 1 vanička měkkého tvarohu, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, citronová kůra, cukr dle Vaší chuti. Já ještě dávám rozinky :o) Bešamelový sos na zalití: 2 dl mléka, 1 vejce, 1/2 vanilkového cukru a rozšleháme s 1 PL cukru.
Postup přípravy
Udělala jsem palačinky klasickým způsobem (vždy se do mléka s rozšlehaným vejcem pomalu přidává mouka, důkladně šlehám až směs pění a nechám 5-10 min. stát, aby se mouka opravdu…