Lahodná bezvaječná bublanina EVELÍNKA
Potřebné ingredience
3 hrnky mouky (polohrubé, nebo směs hladké a krupičky), 1 hrnek cukru krupice, 1 prášek do pečiva, může a nemusí být trocha citrónové kůry a vanilkový cukr, 1 hrnek vody, 1 hrnek oleje a ovoce (na obrázku směs rebarbory a jahod, ale skvělá je taky kombinace červeného a řerného rybízu, meruňky, samozřejmě třešně, borůvky..)
Postup přípravy
Sypké smíchat, přidat tekuté a vylít na vymaštěný velký plech. Poklást ovocem. Péct ve vyhřáté troubě asi dvacet minut. - Měla jsem strach, že bez vajíček bude buchta drolivá,…
Jabloňová panna - holčičí nesladký koláč
Potřebné ingredience
Do formy o průměru 25cm: Korpus - půlka hery nebo másla, 15dkg hladké mouky (1 dvoudecový hrnek), lžíce octa, špetka soli, (a může, ale nemusí být půl lžičky prášku do pečiva) . Náplň - 5 - 10 jablek (nejlíp kyselejších) nastrouhaných nahrubo (měly by zasyrova vytvořit asi pět cm vrstvu) - sekám v chopperu i se slupkou, může být trocha skořice. Čepice - Varianta 1: šlehačka, varianta 2: jeden půlkilový bílý jogurt Zott, varianta 3 (moje oblíbená): 1 vanička tvarohu vyšlehaná s pudinkem (jeden pudink vanilkový, karamelový nebo banánový uvařený ve 3dl vody) a jednou lžící cukru
Postup přípravy
Těsto vypracovat ručně, nebo na pět minut hodit do pekárny, namačkat do formy, navršit jablka, péct ve vyhřáté troubě, dokud okraje nezezlátnou. Po vychladnutí navršit čepici a…
KOBLÍŽKOVÝ DORT!!!
Potřebné ingredience
50dkg hladké mouky, 1/4l vody, 2 vejce, 25 dkg cukru, 1/2 dl oleje, 1droždí
Postup přípravy
Těsto připravené v pekárně rozválíme na asi 2cm silnou placku a vyválíme. Vykrájíme 14 koblížků hrnečkem, 12 koblížků skleničkou, 10 koblížků frťanem. Do každého vykrojíme dírku -…
Boží Mroží řezy - dvacetiminutové
Potřebné ingredience
Těsto: 30dkg polohrubé mouky,10dkg cukru, 1,5dl oleje, 2 vajíčka, 5 rovných lžic kakaa, 250 ml vody, 1prášek do pečiva - smíchat, dát péct na vymazaný plech s vysokým okrajem (ještě lépe na peč. papír) . _______________________________________________________________________________________________ Ovocná vrstva: 1litr bílého jogurtu, 1litr ovoce (jahody, ale i maliny, rybíz, borůvky, ostružiny - nejlépe směs) - ideálně mražené - urychlí to proces tuhnutí, dva balíčky želatiny Natura - na vaječnou nebo salámovou tlačenku (opravdu doporučuji tuto želatinu - nikdy mě nezklamala, ani nasladko, ani naslano, s ostatními můžou být problémy - obyčejná želatina je určenajen na smíchání s tekutinou a těžkou ovocnou hmotu už nemusí udržet pokupě - http://www.drostra.cz/?pid=14234&PN=%C5%BDelatina+kuchy%C5%88sk%C3%A1+%C4%8Dir%C3%A1+20g - děkuji Saweel za odkaz - k dostání např. v Budoucnosti a podle vašich tipů taky v Bille, Tetě, Hrušce), cukr
Postup přípravy
Zalijeme želatinu 300 ml vroucí vody a rozmícháme. Mezitím rozmixujeme ovoce s jogurtem a cukrem podle chuti. Smícháme s želatinou. Jakmile směs začne tuhnout, nalijeme na…
É Ká Gé - aneb jeden KARDIOLOGICKÝ
Potřebné ingredience
korpus - 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 1 (a půl) kypřící prášek do perníku, 1lžíce skořice, 1tvaroh, 4 vejce, 1(necelý) hrnek oleje, 2 - 3 lžíce medu, 2 - 3 lžíce kakaa - zamíchat, upéct ------ krém - karamelový sirup z jednoho hrnku cukru a jednoho hrnku vody - vyšlehat s jednou Herou nebo máslem ----- světlá a tmavá čokopoleva
Postup přípravy
Upečený korpus (je to takový hodně rychlý, primitivní medovníček) prořízneme (podle šikovnosti jednou nebo dvakrát), naplníme krémem, podle chuti pokapeme trochou rumu nebo kávy.…
OUŠKOVÝ "DORTÍK" - včetně receptu na uši..
Potřebné ingredience
2 hrnky mouky, 1hrnek cukru (nebo trochu míň a přidat víc medu), 1 prášek do perníku, lžíce skořice, 2 vejce, 3 vrchovaté lžíce medu, půl hrnku oleje, půl až jeden hrnek vody (podle vlhkosti mouky - prostě tolik, aby se těsto ndalo vylívat lžící) - vymíchat, stačí vařecha, přístrojů netřeba. Náplň - 1 šlehačka, lžička cukru, ztužovač, ovoce všeliké (jahody, maliny, borůvky, rybíz.. co máte)
Takový úúúplně obyčejný tvarohovo-švestkový koláč..…
Potřebné ingredience
0,5l mléka nebo vody + půl hrnku oleje + 2 žloutky + 5 hrnků mouky + 1 hrnek cukru (nebo trochu míň) + 1 kostka droždí + z půlky bio citrónu kůry + půlka muškátového oříšku (obé nastrouhat :o)) - hodit do pekárny (ale těsta je hodně - takže po zpracování přemístit a nechat kynout ve větší nádobě) nebo zpracovat ručně.. Dále: kostka tvarohu + 1 pudink (vanilkový nebo banánový) + trocha cukru podle chuti + voda na rozředění, tak aby byla směs lehce roztíratelná Dále: švestičky - pokud možno z vlastnbí zahrádky..
Postup přípravy
Z nakynutého těsta vytvarovat mašinku a vagonky - na vagonky navršit tvarohový náklad a ze švestkových půlek udělat kolečka. Ta se během pečení spečou a zcvrknou, takže mějte…
Na uvítanou pro Tadýnka ll. - MIMINKOVÝ ŠTRůDL
Potřebné ingredience
Listové těsto, strouhaná jablka, skořice, citronová kůra, půlka jablka na hlavičku, čokopoleva.
Postup přípravy
Pokud budete péct "pro miminko", koukněte ke mně do receptů taky na miminkový dort a mazanec.. :o)
ČOKOLÁDOVÁ VAJÍČKA - netradiční kraslice
Potřebné ingredience
kupovaná čokoládová vajíčka, kupovaná čokoládová poleva extra tmavá+extra světlá, olej, lentilky, marcipán - co kdo rád
Postup přípravy
Toto samozřejmě není recept, jen inspirace před velikonocemi..
Kupovaná čokoládová vajíčka stačí potřít olejem, aby se leskla, roztopit čokoládové polevy, ustřihnout rožek (tak…
Šťavnatá VELIKONOČNÍ VAJÍČKA
Potřebné ingredience
15dkg mletých ořechů, 5dkg rozinek, 1 vejce, 10dkg cukru, 5dkg hl. mouky, kupovaná citronová poleva, šťáva z půlky citrónu, potravinářské barvivo, kokos, cokoli na zdobení, kulatá vykrajovací formička upravená do tvaru vajíčka
Postup přípravy
Rozinky nasekám na malé kousky - asi tak 3mm (taky jsem je zkoušela pomlít, ale už to není ono, takže dělám ručně - za 20 minut je hotovo) a uhněu těsto. Těsto je lepkavé - ne…