Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Malinové řezy

Malinové řezy

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 120 g cukru krupice, 2 PL oleje, 120 g polohrubé mouky. Krém: 200 g zakysané smetany, 500 g tvarohu ve vaničce, 2 vrchovaté PL cukru moučka, 5 želatinových plátků, 250 ml smetany ke šlehání 33%, 250 g malin.

Postup přípravy

Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, vmícháme olej a mouku. Těsto nalijeme na plech 30x40 cm s pečícím papírem a v předehřáté troubě upečeme. Po odstranění papíru vrátíme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kokosový cheesecake s kuličkami

Kokosový cheesecake s kuličkami

Potřebné ingredience

Korpus: 200 g máslových sušenek, 100 g másla, 30 g cukru moučka, špetka soli, 60 g strouhaného kokosu. Náplň: 4 vejce, 800 g čerstvého sýru, 110 g cukru krupice, 30 g hladké mouky, 50 g kokosu, 1 lžičku vanilkového extraktu a 200 g kokosového mléka. Dále: 70 g strouhaného kokosu, 75 g slazeného kondenzovaného mléka (v tubě), kokos na obalení kuliček.

Postup přípravy

Nastrouhané sušenky spojíme s rozpuštěným máslem, cukrem, solí a na sucho v pánvi opraženým kokosem. Do dortové formy 24 cm s pečícím papírem na dně lžící natlačíme sušenkovou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Plněné perníčky

Plněné perníčky

Potřebné ingredience

Těsto: 200 g žitné celozrnné hladké mouky, 200 g špaldové celozrnné mouky, 120 g cukru moučka, 1 lžička jedlé sody, 2 lžičky perníkového koření, směs: 2 vejce, 3 PL tekutého medu, 100 g rozpuštěného másla. Dále: povidla, 200 g hořké čokolády, kousek 100 % tuku.

Postup přípravy

Vypracujeme těsto, které necháme přes noc odpočinout. Těsto rozválíme na 1/2 cm plát, vykrájíme kolečka, naplníme povidly, přiložíme další vykrojený kousek, přitlačíme a znovu…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Šťavnatý zákusek angreštový

Šťavnatý zákusek angreštový

Potřebné ingredience

Korpus: 2 vejce, 80 g cukru krupice, 30 g hladké mouky, 30 g Solamylu. Krém: 100 ml vody, 50 g cukru krupice, 300 g angreštu, 500 g měkkého tvarohu v alobalu, 50 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 3 želatinové plátky, 250 ml smetany 33%.

Postup přípravy

Vyšleháme vejce s cukrem do pěny, vmícháme mouku se Solamylem. Upečeme tenký piškotový plát na plechu 30x40 cm s pečícím papírem, papír odstraníme a korpus rozpůlíme na 30x20 cm.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Angreštové řezy se šlehačkou

Angreštové řezy se šlehačkou

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 125 g cukru krupice, 100 g polohrubé mouky, 1 vanilkový pudinkový prášek, 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva. Náplň: 600 g angreštu, 2 vanilkové pudinkové prášky, cukr dle chuti. Dále: 500 ml smetany 33%, dětské piškoty, džus na pokapání.

Postup přípravy

Vyšleháme vejce s cukrem do pěny, vmícháme suchou směs a upečeme piškot.
Očištěný angrešt krátce povaříme v oslazené vodě a scedíme ho. Šťávu doplníme vodou do 700 ml,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Citrónová zmrzlina s minimem cukru

Citrónová zmrzlina s minimem cukru

Potřebné ingredience

300g 10% jogurtu, 15g cukru, 100g ušlehané šlehačky, 75g citrónové šťávy, citrónová kůra, 1 - 2 lžíce rýžového sirupu

Postup přípravy

Cukr, šťávu a kůru svaříme, necháme do druhého dne. Poté smícháme s jogurtem v mixéru a zlehka vmícháme šlehačku. Zmrzlinu děláme buď ve zmrzlinovači nebo dáme do mrazáku a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Domácí bounty

Domácí bounty

Potřebné ingredience

160g kokosu, 50g oleje, 60g mléka, 50g rýžového sirupu, 40g sušeného mléka. Poleva

Postup přípravy

Část kokosu rozmixujeme najemno a smícháme všechny ingredience dohromady. Uhladíme na asi 1,5 cm silnou placku (nejlépe rozválet válečkem mezi dvěma archy pečícího papíru), dáme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kynutá bábovka a kakaem z remosky

Kynutá bábovka a kakaem z remosky

Potřebné ingredience

* KVÁSEK: 10 g čerstvého droždí, 1 lžička cukru, 1 lžíce polohrubé mouky, 50 ml vlažného mléka; * TĚSTO: 50 g cukru krupice, 150 g polohrubé mouky, 50 g hladké mouky, 90 ml vlažného mléka, špetička soli, 1 žloutek, 30 g rozpuštěného másla; * NÁPLŇ: 3 lžíce holandského kakaa, moučkový cukr podle chuti, 20 g rozpuštěného másla

Postup přípravy

Rozpis je pro formu o objemu 1,6 l (tady konkrétně je forma Silikomart Intreccio), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).

Smíchat všechny suroviny na kvásek a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jednoduché pralinky

Jednoduché pralinky

Potřebné ingredience

* ZÁKLAD: čokoláda na vaření, máslo (tuk);; * NA OCHUCENÍ: skořice, kardamon, rum, likér...; * NÁPLŇ: marcipán, různé ořechy...; * NA DOZDOBENÍ: bílá čokoláda, želé, kandované ovoce...

Postup přípravy

Čokoládu na vaření rozpustit spolu s máslem v poměru 2:1.
Čokoládu podle chuti okořenit (není nutné).

Vlažnou čokoládu nalít do formy zhruba do ⅓ až ½ (podle druhu…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Muffiny s rebarborou

Muffiny s rebarborou

Potřebné ingredience

35g cukru, 120g špaldové celozrnné mouky, 1 lžička PP, 1/4 lžičky sody, skořice, sůl, 110 - 120g zakysané smetany, 60g rozpuštěného másla, 1 vejce, rebarbora nebo jiné ovoce. Žmolenka (máslo, cukr, mouka, vločky), ev. 2 - 3 lžíce mléka na doředění

Postup přípravy

Smícháme sypké ingredience, které vmícháme ke smíchaným mokrým, pokud je těsto moc husté přidáme trochu mléka. Nakonec vmícháme na ovoce, posypeme žmolenkou a pečeme na 170 °C asi…

Zobrazit více...

Kategorie