Vrstvený koláč
Potřebné ingredience
1.těsto:400g hl.mouky,100g m.cukru,150g Hery,1 vejce,8 lžic studené vody,2 lžíce kakaa,1 pr.do pečiva 2.těsto:200g polohr.mouky,1 pr.do pečiva,200g m.cukru,100 ml oleje,150 ml.horké vody,2 vejce Tvarohová náplň: 500g tvarohu,150 ml mléka,6 lžic m.cukru Jablečná náplň:500g nastrouhaných jablek,2 lžíce skořice,moučkový cukr na posypání
Postup přípravy
Připravíme si velký plech-vyložíme peč.papírem.V míse umícháme všechny suroviny na první těsto a rozetřeme ho mokrýma rukama na plech.Na placku rozetřeme náplň z tvarohu(vše na…
Piškotové řezy s jahodovým krémem a s čokoládovou…
Potřebné ingredience
na těsto:4 vejce,100g,cukru moučky,50ml oleje,100ml horké vody,200g polohrubé mouky,1 lžička kypřicího prášku. na krém:500g čerstvých jahod,1 sáček jahodového pudinku,150ml vody,250g máska,150g moučky cukru. na polevu:50g čokolády na vaření,30g ztuženého tuku,2 čokolády ledové kaštany
Postup přípravy
6loutky vyšleháme s moučkovým cukrem,vmícháme olej,horkou vodu,mouku s práškem do pečiva a nakonec ušlehaný sníh z bílku.Vše promícháme a potom nalijeme na plech vyložený pečicím…
Ořechová šlehačková bábovka pro začátečnice
Potřebné ingredience
25 dkg polohrubé mouky, 5 dkg namletých vlašských ořechů, 20 dkg moučkového cukru, 1/2 vanilkového cukru (nemusí být), 3 celá vejce, 250 ml smetany ke šlehání (dávám trvanlivou v krabičce) - žádné náhražky, 1 prášek do pečiva, trošku rumu (nemusí být). Na vymazání formy hrubá mouka a máslo.
Postup přípravy
Mouku, ořechy, cukry, celá vejce, šlehačku, prášek do pečiva a případně trochu rumu dáme do větší mísy a šleháme. Vše se tam dá najednou. Lepší je trochu déle mixovat, třeba tak…
Rebarborová drobenková buchta
Potřebné ingredience
2 hrnky pol.mouky, 1 hrnek ml.cukru, 1/8 másla,nebo ramy (12.5 dkg), 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr- zpracovat jako na posypku a oddělit malou část ( na posypání buchty), a do většiny dáme ještě 1 hrnek mléka, 1 vejce a promícháme. Rebarbora ,nebo jiné ovoce. Promíchané suroviny nalijeme na plech ,poklademe rebarborou - oloupanou a pokrájenou na kostičky a posypeme posypkou,kterou jsme si dali bokem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě ,do růžova. Vkládám na přání,je to rychlovka. Přeji dobrou chut!
JABLEČNÝ ZÁVIN S REBARBOROU
Potřebné ingredience
Těsto: 1 kvasnice, 600 g polohrubé mouky, 400 ml vlažného mléka, 100 ml oleje, 2-3 lžíce cukru, špetka soli, 50 g Hery. Rozpuštěné máslo a moučkový cukr na posypání. Náplň: 3-4 jablka, 4-5 stonků rebarbory, cukr, skořice, 1 vanilkový pudink.
Postup přípravy
Z potřebných surovin na těsto připravíme klasické kynuté těsto - můžete zvolit i svoji variantu těsta, které máte vyzkoušené a oblíbené. Těsto rozválíme (z uvedené várky jsou 2…
koláč s rebarborou
Potřebné ingredience
Těsto: 600g pol.mouky 250g kr.cukru 1 hera 1 vejce vanilkový cukr prášek do pečiva Náplň: 1l mléka 2 vanilkové pudinky 4 lžíce cukru rebarbora
Postup přípravy
Z mléka, pudinku a 4 lžic cukru uvaříme pudink
klasicky. Těsto si vypracujeme rukama, není
klasické těsto je to spíš taková lepší drobenka.
Na vymazaný a vysypaný plech…
Výborná bábovka
Potřebné ingredience
Tuhle bábovku peču často a ráda, je tady od jedné paní z MMB http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=123692&user=119242 a já ji moc děkuji za tento recept.
Postup přípravy
5 vajec, 250g moučkového cukru, 250g polohrubé mouky, deci oleje, deci vody, kypřící prášek, citronová kůra, citr. šťáva, vanilkový cukr, špetka soli, kakao nebo ořechy
Snadné čokoládové muffiny-děkuji vareni.cz
Potřebné ingredience
Máslo 125 g Cukr krupice 100 g Vejce 2 ks Hladká mouka 250 g Prášek do pečiva 1 lžička Mléko 5 lžíce Čokoláda nasekaná 1 ks
Postup přípravy
Postup přípravy:Zařazení: Moučníky, Zákusky, Buchty Troubu předehřejte na 180 °C. Změklé máslo, cukr a vejce ušlehejte, aby se cukr rozpustil, přidejte mouku s práškem do pečiva a…
Univerzální tvarohové těsto-sladké i slané využití :-)
Potřebné ingredience
Určitě mnohé z Vás znají, pravděpodobně bude i někde tady v receptech-nehledala jsem. Těsto je naprosto jednoduché-250g hladké mouky, 250g Hery (jedna kostka) a 1 tvaroh (také 250g) lepší je v alobalu, než ve vaničce.
Postup přípravy
Zpracovat těsto, nechat aspoň hodinu-dvě v ledničce, jinak je lepivé. Těsto je velmi variabilní, hodně podobné listovému-sladká verze-šátečky, taštičky, záviny-plním buď…
Dvojbarevný dort s vaječným likérem
Potřebné ingredience
Tento dort je úplná klasika, ale na vaše přání ho vkládám. Opisuji doslova ze staré pohlednice.
Postup přípravy
Z 5 bílků ušlehat pevný sníh. Do sněhu zašlehat 150 g cukru a lehce vmíchat 5 žloutků. 150 g mouky smíchat s 25 g kakaa a 1 lžičkou prášku do pečiva a směs vmíchat do sněhové…