Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Růžičkové buchty

Růžičkové buchty

Potřebné ingredience

Těsto: 200 ml mléka, 21 g droždí, 120 g Hery, 2 žloutky, 400 g hladké mouky, 1 vanilkový cukr, 50 g cukru, ½ lžičky soli; Maková náplň: 100 g máku, 200 ml mléka, ½ balíčku perníku na strouhání, 2 lž cukru, 2 lž rumu, 2 lž švestkových povidel

Postup přípravy

Ze surovin na těsto zaděláme kynuté těsto a necháme vykynout.

Maková náplň: Mléko přivedeme k varu, vsypeme mák a za stálého míchání povaříme. Pak přidáme nastrouhaný…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Sakrajda (perníkový závin)

Sakrajda (perníkový závin)

Potřebné ingredience

200g hladké mouky, 100g žitné celozrnné mouky, 1 lžička PP, 1/2 lžičky skořice, 2 lžičky perníkového koření, špetka sušeného zázvoru, 140g moučkového cukru, 2 lžíce medu, 1 vejce, 60g měkkého másla, 1 lžíce rumu. 250g povidel, 2 hrsti sekaných ořechů. Vejce na potření

Postup přípravy

Ze všech ingrediencí, kromě povidel a ořechů, zpracujeme v robotu pádlem na těsto. Dáme do fólie a necháme do druhého dne v lednici. Poté rozválíme na slabý plát, potřeme povidly…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Cruffiny s kvasem

Cruffiny s kvasem

Potřebné ingredience

Rozkvas: 150g mléka, 120g lievitio madre, 150g hlaké mouky. Těsto: 90g mléka, 100g měkkého másla, 300g hladké mouky, 60g cukru, sůl. Náplň: skořice, měkké máslo, cukr (nebo nutella, povidla,...)

Postup přípravy

6-8 hodin předem připravíme rozkvas (smíchat a nechat při pokojové teplotě). Poté přidáme ostatní suroviny, vypracujeme těsto a necháme asi 2 hodiny kynout. Těsto rozdělíme na 6…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
KRINGEL - skořicový věnec

KRINGEL - skořicový věnec

Potřebné ingredience

220ml mléka, 30g droždí, 40g cukru, 550g hladké mouky, špetka soli, 2 žloutky, 50g másla, na náplň:70g másla, 3 lžičky skořice, 100g cukru

Postup přípravy

Do vlažného mléka rozdrobte droždí, přidejte lžíci cukru a nechte vzejít kvásek. Zapracujte do mouky se špetkou soli zbývající cukr, žloutky a rozpuštěné máslo. Těsto dobře…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bílkový chlebíček s hroznovým vínem

Bílkový chlebíček s hroznovým vínem

Potřebné ingredience

Korpus: 6 bílků, 140 g cukru krupice, 150 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 150 g Hery, 150 g hroznů bez pecek, 75 g vlašských ořechů. Dále: 100 g hořké čokolády, kousek 100% tuku.

Postup přípravy

Když vám zůstane z pečení plno bílků, můžete vyzkoušet třeba tento vynikající chlebíček.

Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh, do kterého lehce vmícháme mouku s práškem,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Ananasové řezy

Ananasové řezy

Potřebné ingredience

Těsto: 5 vajec, 150 g cukru krupice, 200 g polohrubé mouky, 50 ml teplé vody, 100 ml oleje, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa; Krém: 1 ananasový kompot, mléko, 2 ananasové pudingy, 125 g másla, 130 g moučkového cukru, 2 zakysané smetany (400 g); Posypání: 100 g strouhané hořké čokolády

Postup přípravy

Korpus: Z bílků ušleháme pevný sníh. Do něj zašleháme postupně cukr, žloutky, vodu a olej a nakonec zašleháme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Těsto nalijeme na plech…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mrkvové dortíčky

Mrkvové dortíčky

Potřebné ingredience

Korpus: 3 vejce, 250 g mrkve, 250 g hladké mouky, 150 g třtinového cukru, 4 PL kakaa, 150 ml mléka, 100 ml oleje, 1 kypřící prášek do perníku, špetka soli. Dále: 1 tmavá poleva Carla, 250 ml smetany ke šlehání, 250 g mascarpone, cukr moučka dle chuti, kakao na poprášení.

Postup přípravy

Mrkev nastrouháme najemno, z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do mrkve zamícháme žloutky, mléko a olej. Zvlášť smícháme mouku, cukr, kakao, prášek do perníku a sůl. Sypké suroviny…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Muffiny s mrkví a kvasem

Muffiny s mrkví a kvasem

Potřebné ingredience

60g cukru, 80g mléka, 50g kefíru, 30g oleje, 150g žitného kvasu (den předem nakrmeného)150g špaldové mouky, sůl, 1 lžička sody, 150g jemně strouhané mrkve, 1 vejce, skořice, čokoláda, kakaové boby,...

Postup přípravy

Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme mokré ingredience, poté přimícháme suché a nakonec mrkev. Pečeme na 180°C asi 20 - 30min.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Japonský mléčný chléb

Japonský mléčný chléb

Potřebné ingredience

Na tanzghong: 20g hladké mouky, 100g vody. Těsto: 330g hladké mouky, 20g cukru, 18g sušeného mléka, sůl, 5g sušeného droždí, 1 vejce (cca 50g), 95g vody, 25g měkkého másla

Postup přípravy

Den předem připravíme tanzghong - mouku rozmícháme ve vodě a uvaříme řídkou kaši, necháme vychladnout. Poté smícháme vše ostatní s kaší, kromě másla a vyhněteme těsto. Po cca 5-10…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Obalované rohlíčky

Obalované rohlíčky

Potřebné ingredience

120g vody, 70g cukru, 100g měkkého másla, 3 lžíce rozinek v rumu, sůl, 2 žloutky, citrónová kůra, 400g hladké mouky, 20g droždí. Na obalení: - bílky, lžíce moučkového cukru, sekané mandle nebo ořechy, popřípadě hrubý třtinový cukr a skořice

Postup přípravy

Z poloviny vody, poloviny cukru, droždí a 50g mouky uděláme kvásek a necháme asi 30 min. pracovat. Poté přidáme zbytek surovin, vypracujeme těsto a necháme kynout asi hodinu.…

Zobrazit více...

Kategorie