Cheesecake v muffinové formě
Potřebné ingredience
Korpus: 110 g kakaových Be Be sušenek, 60 g másla. Náplň: 400 g čerstvého sýra, 90 g cukru krupice, 2 vejce, 1 lžička vanilkového extraktu, trošku citronové kůry, 50 g zakysané smetany. Dále: smetana 33%.
Postup přípravy
Nastrouhané nebo rozdrcené sušenky smícháme s rozpuštěným máslem. Muffinovou formu vyložíme proužky pečícího papíru a papírovými košíčky. Drobky rozdělíme do košíčků a dnem…
jablíčkové placičky-rychlé, výborné
Potřebné ingredience
Suroviny: 500g polohr. mouky ( já dávám 300g ovesných vloček a zbytek mouky) 120g cukru (dala jsem med) 1 vanilkový cukr 1 pr do peč 4 celá vejce 200g rozpuštěného másla 4 jablíčka nakrájená na drobné kostičky - možno přidat oříšky, mandličky, hrozinky...kdo jak má rád...
Postup přípravy
Postup:
- smícháme všechny sypké suroviny
- přidáme máslo, vajíčka a nakonec jablíčka ( já je loupu)
- vymícháme tužší těsto-nejlépe zapojit ručičky
- na…
Ořechové řezy s banánovým tvarohem
Potřebné ingredience
Korpus: 60 g másla, 150 g cukru moučka, 3 vejce, 7 PL mléka, citronová kůra, 60 g nastrouhaných ořechů, 150 g hrubé mouky, ½ prášku do pečiva. Krém: 250 g tvarohu (dala jsem polotučného ve vaničce), 1 banán, šťáva z ½ citronu, 150 ml smetany 33 %, cukr dle chuti, 2 želatinové plátky. Ganache: 100 ml smetany 33 %, 130 g hořké čokolády. Dále: 20 ořechových půlek.
Postup přípravy
Vymícháme máslo s cukrem, po 1 vmícháme žloutky, až se všecko spojí, vyšleháme to šlehačem do pěny. Za stálého šlehání na nízkých otáčkách přidáme mléko i kůru. Metličkou vmícháme…
Řezy z bílkového chlebíčku
Potřebné ingredience
Korpus: 6 bílků, 150 g cukru krupice, 130 g másla, 150 g polohrubě mouky, ½ prášku do pečiva, 150 g směsi (rozinky, brusinky, čokofloky, mandle, ořechy), ½ jablka. Krém: 250 g mascarpone, 200 g 33 % smetany, 3 PL cukru moučka, 1 lžička vanilkového extraktu. Dále: marmeláda, strouhané ořechy.
Postup přípravy
Ořechy a mandle nasekáme nadrobno, rozinky opláchneme, jablko nakrájíme na maličké kousky. Ve větší míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přisypeme směs ořechů, jablko,…
Kremrole se sněhem
Potřebné ingredience
listové těsto, vejce na potření (nemusí být), 5 bílků, 120g cukru krupice, 200g cukru krystal nebo krupice
Postup přípravy
Z těsta vykrájíme proužky, potřeme vodou a namotáme na trubičky, potřeme vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě na 210°C asi 15 - 20min. Na sníh vyšleháme bílky se 120g cukru, poté…
Zelená (špenátová) bábovka
Potřebné ingredience
450g mraženého špenátu (protlak), 4 vejce, sůl, 1 PP, citrónová kůra a šťáva, 200g rozpuštěného másla, 140g třtinového cukru, 300g polohrubé mouky, 100g špaldové celozrnné mouky, ev. mléko (většinou není potřeba)
Postup přípravy
Špenát chvíli vaříme a necháme vychladnout (i den předem). Vyšleháme žloutky s cukrem, máslem, citrónem a solí do pěny, přidáme špenát, mouku s PP. a nakonec sníh. Pokud je třeba,…
Koblihy
Potřebné ingredience
Těsto: 250 ml mléka, 40 g másla, 40 g cukru krupice, 4 žloutky, 3 PL rumu, 500 g hladké mouky, necelá lžička soli, 30 g droždí. Dále: olej na smažení
Postup přípravy
Máslo, cukr a žloutky (vše pokojové teploty) vyšleháme do pěny. Z části vlažného mléka, droždí a 1 lžičky cukru necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme prosátou mouku pokojové teploty…
Jablečňák z remosky
Potřebné ingredience
* TĚSTO: 200 g cukru, 250 g polohrubé mouky, 150 g jogurtu (bílý, skyr, kysaná smetana...), 100 g oleje, 2 vejce, 1 lžička vanilkové pasty (nebo vanilkového extraktu), 1 kypřící prášek do pečiva, 1 větší jablko (nebo 2 menší); * POLEVA: 100 g čokolády na vaření, 40 g másla, 1 lžíce skořicového cukru
Postup přípravy
Rozpis je pro formu o objemu 1,5 l (tady konkrétně je forma Silikomart Paradise), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Polovinu množství jablek pokrájet na…
Mandlovo-jogurtový moučník z remosky
Potřebné ingredience
200 g hladké mouky, 50 g mandlové mouky, 180 g cukru krupice, 120 g bílého jogurtu, 50 g slunečnicového oleje, 3 vejce, 1 lžička vanilkového extraktu, citrónová kůra, 1 prášek do pečiva, špetka soli, čokoládové flopy, na ozdobu čokoládová poleva (hotová, nebo čokoláda na vaření + máslo), plátky mandlí
Postup přípravy
Rozpis je pro formu o objemu 1,5 l (tady konkrétně je forma Silikomart Paradise), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
V míse spolu ušlehat do pěny vejce +…
Babiččin mramorovaný beránek nebo bábovka
Potřebné ingredience
130 g Hera, 250 g cukru, 4 vejce, 1,25 dcl mléka, 250 g polohrubá mouka, 20 g kakao, 50 g mleté ořechy, ½ prášku do pečiva, sůl.
Postup přípravy
Tento recept jsem před 20 lety dostala od babičky a je naprosto skvělý.rnrnDůkladně vymažeme formu a vysypeme strouhankou. Dáme si záležet, jinak beránek nepůjde vyklopit.…