Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Skandinávský koláč s kokosem

Skandinávský koláč s kokosem

Potřebné ingredience

Korpus: 3 vejce, 1 žloutek, 160 g cukru krupice, 80 g třtinového cukru, 200 g hladké mouky, špetka soli, 2 lžičky prášku do pečiva, 1 lžička vanilkové esence, 100 ml studené vody. Poleva: 150 g másla, 150 g cukru krupice, 2 žloutky, ½ lžičky vanilkové esence, pár kapek citronové šťávy, 50 g strouhaného kokosu. Na posyp: 25 g strouhaného kokosu.

Postup přípravy

Vejce, žloutek a oba cukry vyšleháme do světlé pěny, vmícháme směs prosáté mouky s práškem do pečiva a solí, vanilkovou esenci a na nízkých otáčkách zašleháme pomalu přilévanou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Koláč s mascarpone a ovocem

Koláč s mascarpone a ovocem

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 80 g moučkového cukru, 80 g polohrubé mouky, 10 g kakaa, 1 polévková lžíce oleje Krém : mascarpone, 40 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, smetana 33% + ztužovač šlehačky Ovoce

Postup přípravy

Všechny ingredience na korpus smícháme. Já začínám vajíčkama+cukrem, vyšlehám do pěny, pak přidávám zbytek. Formu používám malou, kulatou o průměru 22 cm. Používejte buď malou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
BUCHTA Z CUKETY  - moc dobrá

BUCHTA Z CUKETY - moc dobrá

Potřebné ingredience

350 gr.pol.mouky,prdopeč, van. cukr, hrnek cukru, 3 vejce hrnek oleje a tři lžíce kakaa asi 500g postrouhané najemno cukety. Cukr s vejci ušlehat pak přidat olej mouku kakao a nakonec míchat cuketu dal jsem do vymazaného a vysypaného pekáče a pekla na 180 asi 40 minut Pekla jsem 32 minut na 175 °C uprostřed trouby bez spodního plechu. Je dobrá a nadýchaná.

Postup přípravy

Cukr s vejci ušlehat pak přidat olej mouku kakao a nakonec míchat cuketu dala jsem do vymazaného a vysypaného pekáče.

Pekla jsem 32 minut na 175 °C uprostřed trouby bez…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
ŠŤAVNATÝ JABLEČNÝ KOLÁČ s rybízem

ŠŤAVNATÝ JABLEČNÝ KOLÁČ s rybízem

Potřebné ingredience

Suroviny na těsto: 300 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 180 g krystalového cukru, 95 g měkkého másla, 3 celá vejce, 1 deci mléka. Ostatní suroviny: 2 oloupaná jablka, 150 g červeného rybízu, 1 sáček vanilkového cukru.

Postup přípravy

Předem oloupeme jablka a nakrájíme na větší měsíčky.
Obrané kuličky rybízu promícháme s vanilkovým cukrem a obojí dáme bokem.

Vyšleháme vejce s cukrem a máslem,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Cuketový „SACHR“ (lze i z jablek)

Cuketový „SACHR“ (lze i z jablek)

Potřebné ingredience

Jednoduchý, rychlý a vláčný dort, žádná dusivka. Na netu je plno receptů na cuketový či jablečný sachr, tak jsem vyzkoušela a postupně si upravuji množství dle chuti. Zatím zůstávám u tohoto.

Postup přípravy

Těsto:
3 menší cukety (400-450 g) – jsou to asi 2 hrnky (větší cukety nutno zbavit semínek)
150 g cukr – dávám třtinový - je to asi 1/2 hrnku (lze dát ještě méně, už toto je…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Margot muffiny

Margot muffiny

Potřebné ingredience

2 ks vejce * 200 ml smetana ke šlehání * 1 balíček vanikový cukr * 1 ks čokoláda Margot * mléko dle potřeby (cca 1,5 dcl) * 1 balíček prášek do pečiva * 2 sklenky polohrubá mouka *100 ml rostlinný olej *1 sklenka cukr krystal

Postup přípravy

Je zde hodně receptů na buchtu margot, ale tento je ze všech vyzkoušených nejjemnější a dá se využít i na muffiny

vejce s cukry vyšleháme, přidáme smetanu, olej, prdopeč,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Citronový dortík s ovocem

Citronový dortík s ovocem

Potřebné ingredience

Korpus: 175 g hladké mouky, ½ prášku do pečiva, 75 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, 75 g másla. Náplň: 750 g měkkého tvarohu v alobalu, 4 vejce, 150 g cukru krupice, 4 PL solamylu, 1 lžičku vanilkové esence, 250 ml smetany ke šlehání. Poleva: 75 g másla, 50 g třtinového cukru, 1 PL bílého vína, 3 PL citronové šťávy, 6 meruněk, 2 menší jablka

Postup přípravy

Na vále vypracujeme hladké těsto, které rozválíme do papírem vyložené dortové formy průměr 26 cm a z těsta vytvoříme i okraje. Formu uložíme na chvíli do chladna.
Z bílků a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
KAKAOVÉ ŘEZY SE SMETANOVO-JOGURTOVOU NÁPLNÍ

KAKAOVÉ ŘEZY SE SMETANOVO-JOGURTOVOU NÁPLNÍ

Potřebné ingredience

Suroviny na kakaový korpus: 110 g polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku, 2 lžíce práškového kakaa, 95 g jemného krystalového cukru, 5 vajec. Suroviny na smetanovou náplň: 250 ml smetany ke šlehání, 1-2 sáčky vanilkového cukru (můžeme dosladit podle zvyku), 150 g bílého jogurtu, 4 želatinové plátky.

Postup přípravy

Postup-korpus:
Celá vejce vyšleháme s krupičkovým cukrem a pak už jen stěrkou vmícháme do vaječné pěny mouku promíchanou s kakaem a kypřícím práškem do pečiva.
Těsto…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Maková bublanina

Maková bublanina

Potřebné ingredience

Těsto: 1 hrnek mletého máku, 1 hrnek cukru krupice, 1,5 hrnku polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 2 vejce, 1 hrnek mléka, ½ hrnku oleje. Dále: ovoce.

Postup přípravy

Smícháme suché suroviny, přidáme vejce, mléko a olej, zamícháme, nalijeme na plech 30x40 cm s pečícím papírem, poklademe ovocem (já měla maliny a 3 meruňky) a v troubě předehřáté…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
prosedla buchta

prosedla buchta

Potřebné ingredience

4 vejce. 1 hrnek cukru. 1/2 hrnku oleje. 1/2hrnku mleka. 2 hrnky polohrube mouky. prašek do pečiva / napln: 500g tvarohu. 2 vejce. 3/4 hrnku cukru. vanilkovy cukr. podle potřeby mléko. trochu rumu a skořice / dale ovoce . povidla. marmelada - podle chuti

Postup přípravy

Žloutky šlehame s cukrem. Postupně přidáme mléko, olej, mouku, pr. do pečiva a na konec snih z bilků. Na těsto nastřikame z náplně mřižky, do vzniklích čtverečků dame kopeček…

Zobrazit více...

Kategorie