Nadýchaný tvarohový koláč s mandlemi
Potřebné ingredience
Korpus: 175 g hladké mouky, ½ lžičky prášku do pečiva, 50 g cukru moučka, 1 vejce, 50 g másla. Náplň: 500 g měkkého tvarohu v alobalu, 2 vejce, 90 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 30 g Solamylu, 250 ml smetany ke šlehání. Dále: mandlové plátky.
Postup přípravy
Ze surovin na korpus vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na menší plech (20x32 cm) s pečícím papírem.
Suroviny na náplň smícháme nebo krátce prošleháme. Ušleháme smetanu…
Jablečná svačinka s Raciolkami pro děti i dospělé
Potřebné ingredience
1 balíček Raciolek jablko a skořice, 4 jablka, 250 ml jogurtu řeckého typu, 1 lžička mleté skořice, 3 lžíce medu
Postup přípravy
Jablka zbavíš jadérek a nakrájíš na menší kousky. V mističce vyšlehej citronovou šťávu s medem a se skořicí a směs přidej k nakrájeným jablkům. Zalij jogurtem a vršek posyp…
JABLKOVÝ MOUČNÍK-podle Šárky
Potřebné ingredience
Na přípravu jablečného moučníku potřebujeme: ◦180 g hladké mouky ◦130 g cukru krupice ◦180 g rozpuštěného másla (osvědčil se mi též dobrý slunečnicový olej) ◦3 vejce ◦1 lžička skořice ◦1 prášek do pečiva ◦5-6 oloupaných nahrubo nastrouhaných jablek ◦rozinky namočené v rumu ◦nalámané vlašské ořechy ◦forma na pečení (vymazat máslem, vysypat strouhankou
Postup přípravy
Cukr prošleháme s celými vejci a rozpuštěným vlažným máslem. Přidáme mouku s práškem do pečiva a skořici. Důkladně promícháme a vznikne nám lité těsto. Jablka nastrouháme na…
Kremrole
Potřebné ingredience
Hladká mouka, šlehačka, máslo, žloutky, sůl, peč.prášek 400g hladké mouky, 250 ml šlehačky, sůl, 250 g másla, 2 žloutky, pečivový prášek.
Postup přípravy
Zadělá se těsto a nechá přes noc v lednici. Rozválí se na 2 milimetry silný plát. Nakrájí se proužky a namotají na trubičky. Potřít vejcem a pečou se v horké troubě zprudka.
Nekynutý koláč
Potřebné ingredience
20g cukru, 100g hladké pšeničné mouky, 150g špaldové mouky, 35g kukuřičného škrobu nebo 1 vanilkový pudink, 1 žloutek, 80g oleje, 130g mléka, 1/2 kostky droždí. Ovoce, žmolenka (máslo nebo kokosový olej, mouka, cukr)
Postup přípravy
Uděláme kvásek (vlažné mléko, droždí, cukr, trochu mouky), po vzejití vypracujeme těsto ze všech surovin a necháme chvíli odpočinout (není nutné, může se dělat i hned). Poté…
Jogurtový hřbet s hroznovým vínem
Potřebné ingredience
Těsto: 125 g másla nebo Hery, 200 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 3 vejce, 150 g bílého jogurtu, 200 g hladké mouky, 2 zarovnané lžičky prášku do pečiva, 200 g hroznového vína.
Postup přípravy
V novém receptáři Dr. Oetker mě zaujal tento recept a tak jsme dnes měli možnost ochutnat vynikající, krásně vláčný chlebíček.
Připravíme si hrozny (já jsem je půlila a…
Mrkvový dort s Pedro bonbonky
Potřebné ingredience
Těsto: 3 vejce 180g třtinového cukru 1 lžička javorového sirupu\ 240g polohrubé mouky 1,5 rovné lžičky kypřící sody 1,5 rovné lžičky prášku do pečiva 1 vrchovatá lžička skořice 200 ml oleje 7 mrkví, nastrouhaných nahrubo špetka soli Krém: 600g smetanového termizovaného sýru typu lučina 120g másla 160g moučkového cukru (nebo podle chuti) 1 lžička javorového sirupu trocha citronové šťávy 3 různé potravinářské barvy 2 balení Pedro Tutti Frutti medvídků
Postup přípravy
Předehřejte si troubu na 180´C. Formu vymažte máslem a vyložte pečícím papírem. Vyšlehejte vejce s třtinovým cukrem a sirupem. Zvlášť si promíchejte všechny suché přísady (mouku,…
Rugelach - židovské rohlíčky
Potřebné ingredience
Těsto: 230 g másla, 230 g smetanového sýra (nejlépe Philadelphia),25 g cukru krupice, vanilkový cukr, 320 g hladké mouky, špetka soli. Náplň: pikantní marmeláda, 2-3 lžíce cukru krupice, 2-3 lžíce hrubě mletých vlašských ořechů, 1/2 lžíce kakaa, 1/2 lžíce mleté skořice
Postup přípravy
Příprava těsta: Dobře vyšleháme změklé máslo s krémovým sýrem, přidáme oba cukry. Pomalu přisypáváme mouku, zpracujeme na hladké těsto. Těsto rozdělíme na tři části, a zabalené do…
Fazolový bezlepkový chlebíček
Potřebné ingredience
100g červených fazolí (suchých), 1 velká lžička PP, 3 lžíce kakaa, 3 vejce, šťáva z 1/2 pomeranče (popřípadě voda), 2 lžíce datlového sirupu, 1 lžíce třtinového cukru, 40g vysokoprocentní čokolády
Postup přípravy
Den předem namočíme fazole, druhý den je v nové vodě uvaříme. Slijeme a necháme trochu vychladnout. Poté vše (kromě PP) rozmixujeme co nejvíc do hladka, nakonec zašleháme PP.…
Výborná bábovka ze sladkých brambor a lískových oříšků
Potřebné ingredience
2 batáty(sladké brambory),180 ml oleje,2 vejce,170 g polohrubé mouky,170g krupicového cukru,1 lžička kypřícího prášku do pečiva,1 lžička jedlé dody,1/2 lžičky mleté skořice,1/4 lžičky mletého zázvoru,1/4 lžičky mletého hřebíčku,1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku,1/2 lžičky soli,60 g lískových oříšků-nasekaných nahrubo,60 g hořké čokolády.1/2 lžičky vanilkového extraktu,60 ml smetany na vaření, máslo a mouku na vymazání a vysypání formy
Postup přípravy
Oloupeme si batáty nakrájíme na menší kousky a uvaříme do měkka. Pak je scedíme a necháme vychladnout, poté rozmačkáme na pyré .V míse prošleháme pyré z batátů s olejem a vejci.…