Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Cukroví

Přidat recept
CUKROVÍ
Marcipán

Marcipán

Potřebné ingredience

bílek- 1 ks,
cukr moučka-120 g,
sladké mandle-120 g

Postup přípravy

Mandle spaříme, oloupeme a velmi jemně nakrájíme. Smícháme je s cukrem a přidáme vidličkou napěněný bílek. Třeme, dokud nevznikne vláčná hmota. Je-li řídká, přidáme cukr, v…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Domácí čokoláda

Domácí čokoláda

Potřebné ingredience

25dkg mouč. cukru , 20 dkg ztuženého tuku-100% ,12dkg kakaa-čokoláda je lepší dáme-li část kakaa holandského , nasekané ořechy nebo kokos podle chuti , čokoládu můžeme také vylepšit přidáním několika lžic sušeného mléka nebo smetany

Postup přípravy

Rozpustíme tuk,přidáme kakao,cukr a ořechy,nebo i smetanu.Plníme formičky vypláchnuté studenou vodou.Asi za 2 hodiny už můžeme vyklápět čokoládu z formiček.POZOR:tuk nesmí být…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
KŘEHKÉ ROHLÍČKY

KŘEHKÉ ROHLÍČKY

Potřebné ingredience

Těsto: 100 g hladké mouky, 250 g moučkového cukru, 1/2 lžičky jedlé sody, 125 g vlašských ořechů, 125 g másla Dohotovení: 100 g čokoládové polevy

Postup přípravy

1. Hladkou mouku prosijeme s moučkovým cukrem do mísy, přidáme jedlou sodu, jemně namleté vlašské ořechy a na malé kousky nakrájené změklé máslo. Všechny suroviny dobře promícháme…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
CUKROVÁ HMOTA -MARCIPÁN

CUKROVÁ HMOTA -MARCIPÁN

Potřebné ingredience

Sušené mléko-150g, cukr moučka- 150 g, 1-2 káv.llžičky oleje, 1 lžíce rozpuštěného medu, pár kapek tresti-hořká mande, nebo sladká mandle, trocha vody, potravinářská barva.-sypká, nebo gelová.POZOR:MANDLOVOU I JINOU TRESŤ SEŽENETE V DROGERII !!!!

Postup přípravy

Vše propracovat, pokud je to moc husté, přidat vodu, ale jen po kapičkách, pokud je to řídké, přidat sušené mléko a cukr, tresti podle chuti, já dávám tak 8 kapek a nakonec popř…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
esíčka ke kávičce

esíčka ke kávičce

Potřebné ingredience

18dkg hladké mouky 15dkg másla 5dkg mletých mandlí 6dkg cukru mletá skořice- špetka od oka, čajová lžička prášku do pečiva

Postup přípravy

Z těsta vyválíme placku, vykrajuje kolečka, upečeme. Vychladlé slepuji nutelou a můžeme ozdobit čokoládou. Manžel miluje esíčka kupovaná, tak jsem se naučila dělat tyhle dost často

Zobrazit více...
CUKROVÍ
MANDLOVÉ PUSINKY

MANDLOVÉ PUSINKY

Potřebné ingredience

4 bílky, 400g nasekaných mandlí, 300g cukru (může být i méně), 1 čajová lžička vanilkového cukru

Postup přípravy

Z bílků vyšleháme tuhý sníh, do kterého opatrně přidáme mandle a cukr. Troubu předehřejeme na 140°C. Plech vyložíme pečícím papírem, na který malou lžičkou tvoříme z hmoty malé…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Vodový dort

Vodový dort

Potřebné ingredience

Základní recept na dortové těsto:
10 vajec
1/2 kg mletého cukru
1/2 kg polohrubé mouky
10 PL vody
4 PL krystalového cukru
4 hrstě mletých ořechů (100g)

Krém:
2 vanilkové pudinky
800ml mléka
1/2 kg másla
1/2 kg cukru

Postup přípravy

Žloutka, cukr a vodu utřeme (vodu přidáváme postupně). Přidáme mouku, ořechy a s krystalem ušlehaný sníh z bílků. Pomalu a opatrně zamícháme. Dort peču v kulaté formě (vymazané…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Falešný marcipán

Falešný marcipán

Potřebné ingredience

150g moučkového cukru
40g sušeného mléka
mandlové aroma (já používám z hořkých mandlí)
kousek bílku

Postup přípravy

Všechny přísady smícháme a dobře prohněteme. Bílku dáváme tolik aby vzniklá hmota nebyla moc měkká (marcipán by nedržel tvar) a ani moc tvrdá (marcipán by se drobil). Můžeme…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Marcipán (pravý)  -  mandlová hmota

Marcipán (pravý) - mandlová hmota

Potřebné ingredience

100g moučkového cukru
100g jemě mletých loupaných mandlí
kousek bílku

Postup přípravy

Všechny přísady smícháme a dobře prohněteme. Bílku dáváme tolik aby vzniklá hmota nebyla moc měkká (marcipán by nedržel tvar) a ani moc tvrdá (marcipán by se drobil). Můžeme…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Velikonoční kuřátka (pro inspiraci)

Velikonoční kuřátka (pro inspiraci)

Potřebné ingredience

Linecké těsto: 42 dkg hladké mouky, 12 dkg cukru moučka, 28 dkg tuku, 2 žloutky, Poleva: 20 dkg prosátého moučkového cukru, 2 lžíce horké vody, 2 lžíce šťávy z citronu, potravinářská barva Citronová žluť

Postup přípravy

To je jen pro inspiraci - linecké těsto děláte každá.

Přísady na polevu spolu třeme do hladka (řádně utřít, tj. cca 10-15 min). Poleva se mi nějak místy zmapovatěla, nevím…

Zobrazit více...

Kategorie