Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Čvachťáky - Kvašáky

Čvachťáky - Kvašáky

Potřebné ingredience

Na 10 sklenic či kastrol čvachťáků : 1 l octa, 2 l vody, 30 dkg cukru, 6 dkg soli, 20 ks sladidla, 3 kuličky nového koření, 5 kuliček celého pepře, hořčičné semeno. Nálev se vaří 10 min. od varu - čvachťáky se zalijí horkým nálevem. Na klasické okurky nálev zchladit, zalít okurky s koprem, cibulí...dle chuti, uzavřít a vařit 7 min. od varu :o) Jsou výborné a nezakalují se !!!

Postup přípravy

Tento recept je vhodný i k zavařování klasických okurek. Jen se zalévají vychladnutým nálevem a zavařují se 7 min. od varu.

Čvachťáky : k okurkám přidávám kopr a cibuli

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Omáčka Anklbenc

Omáčka Anklbenc

Potřebné ingredience

1kg cukety,1kg paprik/červené kapie/,0,5kg cibule,8 mrkví,6 lžic sojové omáčky,2 lžíce worcestrové omáčky,2 lžíce cukru,1 lžíce soli,2,5dcl oleje,1 litrový kečup,chili koření

Postup přípravy

Zeleninu očistíme a nahrubo nastrouháme.Dusíme 20 minut,potom nandáme do zavařovacích sklenic a sterilujeme 20 minut.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Jahodová marmerláda z domácí pekárny

Jahodová marmerláda z domácí pekárny

Potřebné ingredience

1500g jahod, 500g želírovacího cukru

Postup přípravy

Jahody umyjeme, odstopkujeme a namačkáme. Vložíme do domácí pekárny, stiskneme program marmeláda (nebo kompot) a asi půl hodiny před koncem programu přidáme želírovací cukr.…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ZELENINA NA Zimu

ZELENINA NA Zimu

Potřebné ingredience

30dkg petržele,45 dkg celeru,45 dkg mrkve,20 dkg cibule,3 dkg česneku,8 dkg petrželové natě,250 dkg sádla,20 dkg soli

Postup přípravy

Vše nastrouhat,přidat sádlo,dusit 5 min ,do sleniček a 10 min.sterilovat.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Přesnidávka z jablek

Přesnidávka z jablek

Potřebné ingredience

2kg jablek,moučkový cukr,skořice,4 vanilkové pudinky.

Postup přípravy

2kg jablek oloupat,nakrájet a dát vařit.Přidat mouč. cukr dle chuti,trochu skořice.Až jsou jablka podušená přidat na 1kg hmoty 2 vanilkové pudinky (4 pudinky na tuto dávku) a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Když nevíte co s rynglemi, zkuste džem :)))

Když nevíte co s rynglemi, zkuste džem :)))

Potřebné ingredience

1 kg rynglí, 1 gelfix + 2 lžíce cukru, 0,5 kg cukru (popřípadě i více podle kyselosti ovoce) a na přichucení čerstvá meduňka a troška rumu

Postup přípravy

Letos máme nadúrodu rynglí. Už jsem dělala kompot, koláč, rozdala sousedům a známým a pořád ještě je co sbírat ;-). Tak jsem si řekla, že po mém velkém úspěchu s jahodovým džemem…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Pomerančový džem

Pomerančový džem

Potřebné ingredience

oloupané a jemně pokrájené pomeranče.............900g, želírovací cukr...............................................2 1/2 odměrky(1 balení)

Postup přípravy

Tato marmoška je jemná a velmi dobrá,dělaná v domácí pekárně.

Navažte ovoce,nasekejte na malé kousky a nebo je propasírujte.
Doplňte želírovacím cukrem.Nepoužívejte…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Marmeláda z rebarbory (reveně)

Marmeláda z rebarbory (reveně)

Potřebné ingredience

1 kg rebarbory nakrájené na kousky
1 kg cukru krupice
1 balení želírovacího přípravku

Postup přípravy

Reveň očistíme a nakrájíme na kousky, dáme do hrnce a zasypeme cukrem. Necháme 15 min. stát (pustí šťávu), pak přidáme želírovací přípravek a na mírném ohni rozvaříme. Horké…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
NAKLÁDANÉ PAPRIKY

NAKLÁDANÉ PAPRIKY

Potřebné ingredience

5kg paprik,1 3/4 l vody,1/2 octa,10 dkg oleje = 100g,20 dkg cukru = 200g,8 dkg soli = 80 g,2 bobk.listy,10 kul.nového koření,hořčičné semínko (stačí jeden sáček ) cibule.

Postup přípravy

Všechny přísady vložíme do hrnce kromě cibule a paprik.Papriky si očistíme a nakrájíme dle své libosti.Pak je vložíme do hrnce s lákem a 5.min.povaříme
(voda musí vřít).Pak…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
kečup

kečup

Potřebné ingredience

2kg rajčat
25dkg cibule
25dkg jablek
vše pokrájet a dusit 1/2hodiny pak přidat
3dkg soli
15dkg pískového cukru
4lžíce octa1/4lžičky mleté skořice
1lžička mletého nového koření
1lžička sladké papriky
5 hřebíčků
1lžíce solamylu

Postup přípravy

a znova dusíme1/2hodiny,pak vše rozmixujeme a plníme do sklenic a zavařujeme 20minut při 80stupních
Pokud chcete kečup pálivý tak přidáte 8ks paprik a 6ks feferonek

Zobrazit více...

Kategorie