Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Mátová rebarbora

Mátová rebarbora

Potřebné ingredience

na 4 sklenice á 250 ml: 500g rebarbory, 500g želírovacího cukru, 1 svazek máty

Postup přípravy

Oloupanou rebarboru nakrájíme na kousky. Omytou, osušnou mátu jemně nasekáme. Všchny přísady a cukr podusíme na 2 lžících vody, až se rebarbora rozvaří. Naplníme do uzavíratelných…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ANKLBENS

ANKLBENS

Potřebné ingredience

1 kg paprik 1 kg cukety 1/2 kg cibule 6-8 větších mrkví 6 lžic sójové omáčky 2 lžíce Wolčestru 2 lžíce cukru 1 lžíce soli 2,5 dcl oleje 2 sladké + 1 ostrý kečup otma 1,060 g 530 g čili koření ,nebo pár feferonek

Postup přípravy

Vše nakrájíme do hrnce,přidáme koření a krátce podusíme,asi 20 min. Přidáme na nudličky nakrájenou mrkev,kečup a áme do sklenic a sterilizujeme 20 min na 80 C´.

Někdy do…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Výborná sladkokyselá omáčka k masu

Výborná sladkokyselá omáčka k masu

Potřebné ingredience

800g žlutých očištěných paprik, 1,4kg očištěných rajčat, 200g oliv bez pecek, 4 polévkové lžíce olivového oleje, 200ml octa Balsamico (bílého nebo tmavého), 400g krupicového cukru, 1 rovná polévková lžíce Solamylu, 1 balíček Pomůcky pro konzervování Dr. Oetker, 1 rovná kávová lžička soli

Postup přípravy

Očištěné papriky bez jádřinců nakrájíme na kostičky, umytá rajčata také na kostičky a olivy na kolečka.

Ve větším hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme papriky a podusíme.…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Rosol z bezinkových květů, citronů a máty

Rosol z bezinkových květů, citronů a máty

Potřebné ingredience

uvedené v postupu

Postup přípravy

Natrháme bezové květy (20) -
vložíme do nádoby a přelijeme vlažnou svařenou
vodou s kolečky ze dvou citronů.
Necháme louhovat.
Poté scedíme a odměříme vodu..
Já ji…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Sterilovaná zelenina

Sterilovaná zelenina

Potřebné ingredience

Oškrabané 2,5 kg mrkve, 1,5 kg petržele, 1 kg celeru, 0,5 kg soli, 0,5 kg sádla,velkou hrst zelené natě (petržel,celer), 0,5 kg cibule

Postup přípravy

Připravenou zeleninu nameleme na masovém strojku nebo rozmixujeme.Sádlo rozpustíme a vše dobře promícháme.Pak plníme do menších zavařovacích skleniček.Sterilujeme 30 min. na 80-85…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Zeleninový protlak pod svíčkovou

Zeleninový protlak pod svíčkovou

Potřebné ingredience

1 kg mrkve, 0,5kg petržele, 0,7 kg celeru, 0,5kg cibule, 5 lžic soli, 7 lžic cukru, 7 lžic octa, 1 lžička nového koření, 1,5 lžičky pepře, bobkový list ( asi 5 ks), trochu vody

Postup přípravy

Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky, podlijeme vodou, přidáme koření, cukr, sůl a ocet a dusíme do měkka. Já koření vážu do kousku gázy a po uvaření vytáhnu. Necháme po…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ZELNÝ SALÁT

ZELNÝ SALÁT

Potřebné ingredience

2,5 kg zelí, 1 kg paprik, 0,5 kg cibule, 0,5 kg mrkve, 5 feferonek, 2 dl oleje, 20 dkg cukru, 0,5 l octa, 1 deko

Postup přípravy

Zelí, papriku, cibuli a mrkev nastrouháme na nudličky, feferonky nakrájíme na malinké kousíčky, přidáme ostatní přísady a vše promícháme. Dáme do skleniček a sterilujeme 20 minut…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Bezová marmeláda

Bezová marmeláda

Potřebné ingredience

40 květů bezu bez stopek\r\n1,5 l vody svařit - vychladit\r\n2 vymačkané limetky nebo 1 citron\r\n1 pektogel\r\n1x želírujicí cukr 3v1

Postup přípravy

40 květů bezu bez stopek, opláchneme pod tekoucí vodou, abychom se zbavili nečistot.\r\n\r\nSvaříme si 1,5l vody - vychladíme a nalijeme na bezové květy.\r\n\r\nNecháme 2 dny…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Moje Rote Grütze

Moje Rote Grütze

Potřebné ingredience

Mražené nebo čerstvé ovoce: 0,5 kg třešní bez pecky, 0,5 kg jahod, 1kg kg směsi ovoce (borůvky, maliny, rybíz, angrešt, ostružiny - každého cca. 200g), 0,5 kg cukru krystal, půl sáčku Agaru (zahušťovadlo ze Zdravé výživy)

Postup přípravy

Rote Grütze známe z Německa, v hotelích se podává k snídani ve velkých mísách. Dá se tam koupit i ve sklenicích. Já jsem si původní německý recept upravila tak, aby příprava byla…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
domácí kvašená zelenina

domácí kvašená zelenina

Potřebné ingredience

tak jsem také podlehla této dobrotě

Postup přípravy

na hrubo nakrouhané zelí,nahrubo nastrouhaná mrkev,křen - v poměru jaký chceme,dávám na 1kg syrové zeleninové směsi 1,5dkg soli,zeleninu promíchám,přidám sůl,znovu promíchám a…

Zobrazit více...

Kategorie