Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Meruňkový džem se zázvorem

Meruňkový džem se zázvorem

Potřebné ingredience

1 kg meruněk, 20 dkg cukgu, 1 gelfix 1:1, zázvor (cca 1,2 cm)

Postup přípravy

1. Meruňky vypeckujeme a nakrájíme na dobné kousky.
2. Smícháme gelfix se dvěmi lžícemi cukru.
3. Směs přidáme k meruňkám.
4. Povaříme cca minutku.
5. Přidáme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Broskvovo-malinový džem

Broskvovo-malinový džem

Potřebné ingredience

700g broskví,300g malin,350g cukru,1 Gelfix Super 3:1 Dr.Oetker

Postup přípravy

Broskve omyjeme,necháme okapat,rozpůlíme,vypeckujeme,nakrájíme nadrobno a navážíme požadované množství.Maliny přebereme a navážíme.Ovoce dáme do hrnce.Cukr smícháme s přípravkem…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Nálev na okurky  1sklenice,0,7l

Nálev na okurky 1sklenice,0,7l

Potřebné ingredience

3kuličky nového koření, 3kuličky pepře, 3-4kolečka mrkve, 3plátky cibule, 3kávové lžičky cukru, 1rovná kávová lžička soli , 1/2lžičky hořčičného semínka, 3kolečka sacharinu, kopr, 1dcl octa, láhev dolít vodou

Postup přípravy

Do sklenice naskládáme okurky,které proložíme všemi předepsanými ingrediencemi.Omyjeme okraje sklenice,uzavřeme víčky a sterilujeme 30 minut při teplotě 85 stupňů C.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Dýňová přesnídávka

Dýňová přesnídávka

Potřebné ingredience

1 kg dýně,1/4 l vody,1/2 PL kysel.citronové,20 dkg cukru

Postup přípravy

Dýně se nakrájí a nechá přes noc louhovat + kysel.citr.
Směs se uvaří + 20 dkg cukru ,vše se potom rozmixuje a zahustí 1 pudinkem v 1/8 l vody se prášek rozmíchá a nalije do…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Povidla z jablek

Povidla z jablek

Potřebné ingredience

3 kg jablek,50 70 dg cukru,1 petoza,1 PL kyseliny citr.

Postup přípravy

Oloupaná jablka a odstraněné jádřince,uvaříme v kastrolu ( pekárna) s cukrem,pak se přidá petoza ve které rozmícháme kysel.citr.a vše ještě krátce povaříme,plníme do sklenic.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
++++Rychlý smrkový med +++

++++Rychlý smrkový med +++

Potřebné ingredience

1 kg mladých smrkových výhonů, 3 celé citróny chemicky neošetřené - bio, 1,5 l vody, 1,5 až 2 kg cukru

Postup přípravy

Ještě měkké a křehké smrkové výhony opláchneme, dáme do kastrolu, přidáme citróny pokrájené na kolečka, zalijeme vodou a povaříme 20 -30 minut. Necháme do druhého dne vyluhovat,…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Čalamáda s Vegetou

Čalamáda s Vegetou

Potřebné ingredience

1 a 1/2 kg salát.okurek, 3 zelené papriky(bílé slovenské), 3 větší cibule, 3-5 feferonek (já dávám jen 2 dle pálivosti), 15 dkg cukru, 1 dcl a 3polévkové lžíce octa, a 3 zarovnané polévkové lžíce Vegety.

Postup přípravy

Vše nám robot nakrájí :-) cibule a papriky na proužky, okurky na půlená kolečka , feferonky na jemno, přidat ostatní sypké i tekuté :-) a promíchat. Nechat chvilku stát - tak…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
JAHODOVÝ SIRUP

JAHODOVÝ SIRUP

Potřebné ingredience

Ingredience: 1,20 kg jahod 2 kg cukru 1 l vody sáček kyseliny citronové (obyčejně dělám tak z pěti dávek, toto je množství na jednu)

Postup přípravy

Dáme vařit vodu s cukrem a kyselinou citronovou. Až to trochu rozmícháme, přidáme očištěné jahody. Přivedeme postupně za míchání k varu a vaříme cca 2 minuty.\r\nJeště vřelé…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
DOMÁCÍ VEGETA

DOMÁCÍ VEGETA

Potřebné ingredience

25dkg celeru 20 dkg kedluben 20 dkg pórku 20 dkg cibule 15 dkg mrkve 15 dkg petržele 5 dkg zelené natě z petržele 5 dkg soli 1 lžíce glutasolu

Postup přípravy

Zeleninu nastrouháme nahrubo a usušíme.
Suchou pomeleme nebo rozmixujeme a přidáme sůl a glutasol, promícháme a uskladním :-)

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Domácí kečup

Domácí kečup

Potřebné ingredience

4kg rajčat,1/2kg cibule,1/2kg jablek,30dkg cukru,2dcl octa,10ks hřebíčku,5ks nového koření,4ks bobkového listu,2lžičky sladké mleté papriky,1/2 lžičky skořice,3lžíce soli,2-4 feferonky dle dochucení

Postup přípravy

Vče vaříme 1 1/2hod,pak přepasírujeme a sterilizovat při 80° v troubě cca 20min

Zobrazit více...

Kategorie