Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
SLOVENSKÝ NÁLEV NA OKURKY ASI NA 15 Kg okurků

SLOVENSKÝ NÁLEV NA OKURKY ASI NA 15 Kg okurků

Potřebné ingredience

2,5 litru OCTA 10 litru VODY 2,5 Kg CUKRU 5 balíčků DEKO mrkev,cibulu,kopr, _______________________________ Menší dávka: 2 l vody 1/2 l octa 1/2kg cukru 1 deko mrkev,cibulu,kopr,

Postup přípravy

Vše rozpustit a 5 minut povařit. \r\nSterilizujeme na 80°C 15minut a hned vydělat z hrnce !!!

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ČALAMÁDA

ČALAMÁDA

Potřebné ingredience

Suroviny: 5 kg nedozrálých rajčat + červené bych dala více 3 kg paprik zelených + 1 kg červené 3 kg cibule 5 kg hlávkového zelí asi bych ho trochu povařila NÁLEV 1,5 litru octa 10 litrů vody 1,5 kg cukru 2 x DEKO SŮL Nálev uvaříme v bílém hrnci. PS přidala bych o trochu více octa i soli.

Postup přípravy

Postup
Nejprve si připravíme nálev. Svaříme vodu, přidáme ocet, cukr, sůl a koření, necháme projít varem, vypneme a pod pokličkou necháme louhovat.
Zeleninu očistíme,…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ANKLBENC

ANKLBENC

Potřebné ingredience

1xvelká cuketa , 1kg paprik / jedno jaké / , 1-2kg rajčat , 3 velké pórky , 1 celá palička česneku , 8 velkých cibulí , 1x rajský protlak / kupuji v penny v papír.krab./ , 1menší lžíce pepře , 8 mrkví , 1 celý ananas/ kousky/ , 2 lžíce soli , 6 lžic sojovky , 2 lžice volčestru , 2 lžíce cukru , 1x velký kečup - dávám můj vlastní domácí - recept má také zde

Postup přípravy

Cibule+ česnek na drobno - osmahnout do růžova , pak mrkev - strouhala jsem na robotu nudličky , rajčata spaříme vařící vodu a oloupeme - nakrájíme na kousky a přidáme . pak…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Broskvová marmeláda s vanilkou

Broskvová marmeláda s vanilkou

Potřebné ingredience

1,25 g odpeckovaných broskví ++ 250g cukru ++500g želírovacího cukru 2:1 ++ 2 citrony ++ 4 lžíce koňaku, brandy nebo rumu ++ vanilkový lusk

Postup přípravy

broskve můžeme a nemusíme zbavit slupky.
nakrájené broskve zasypeme cukrem, přidáme šťávu ze dvou citronů, promícháme a necháme několik hodin odležet (čtyři stačí).
pak…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Nakládaná paprika

Nakládaná paprika

Potřebné ingredience

2 litry vody, 8 dkg soli, 150 g cukru, 25 cukerinů, 6 dcl octa

Postup přípravy

Necháme přejít varem,papriku dáme do sklenic,zalijeme nálevem a nakonec do každé sklenice přidáme lžičku oleje.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Nakládaná zelenina

Nakládaná zelenina

Potřebné ingredience

5kg zelí, 2kg červené papriky, 1kg cibule , 1kg mrkve, 1/2kg krystalového cukru , 2 deka, 2dcl oleje , 9dcl octu,

Postup přípravy

Zeleninu nastrouháme,vmícháme uvařený studený nálev a necháme 24 hodin odležet.Dobře promícháme,dáme do sklenic a sterilujeme.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Černorybízová marmeláda ZA STUDENA- vynikající

Černorybízová marmeláda ZA STUDENA- vynikající

Potřebné ingredience

Černý rybíz, cukr krupice - pro marmeládu Odpad z vymačkaného rybízu, cukr krupice, kyselina citronová, převařená voda - pro šťávu (sirup)

Postup přípravy

Rybíz omýt, obrat, ve vyšší nádobě rozmačkat rukou nebo čímkoliv a dát po částech do plátna. Do mísy vymačkáme co nejvíce šťávy a odpad necháme pro další využití (bude se hodit na…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Kečup

Kečup

Potřebné ingredience

2kg rajčat, 30 dkg cibule, 30 dkg jablek, 1 pol. lžíce soli, 5-6 kuliček nového koření, 1 dcl octa, 1 čajová lžička sladké papriky,15-20dkg cukru na závěr a na dochucení česnek, pepř, chili, skořice.

Postup přípravy

Vše nakrájet, přidat koření a vařit cca půl hodiny do změknutí jablek. Rozmixovat ponorným mixérem, přepasírovat, dělala jsem na sítku s většíma dírkama, tak jsou tam i zrníčka z…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
KEČUP OD RENATKY

KEČUP OD RENATKY

Potřebné ingredience

3 kg rajčat, 10 větších jablek, 3 řepy, 8 velkých cibulí, 2 rovné lžíce soli, 8 ks hřebíčků, půl lžičky skořice, 4 bobkové listy, 0,5 kg cukru, 1/4 l octa, 2 lžíce sladké papriky

Postup přípravy

Vše pokrájíme na menší kousky (rajčata by měla být hodně zralá a jablka krájíme i se slupkou), vše dáme do velkého hrnce a vaříme tak dlouho, dokud není vše důkladně rozvařené. Po…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Domácí kečup vynikající !!!

Domácí kečup vynikající !!!

Potřebné ingredience

1 kg rajských jablíček krájená na měsíčky 4 jablka krájená na kousky i se slupkou (středy a stopky vykrájet) 2 větší cibule na kostičky velká snítka zelených bylinek (já měla celer) 1 lžička soli ocet 5 kuliček nového koření 4 hřebíčky 10 kuliček pepře 12 dkg krystalového cukru olej

Postup přípravy

Na rozpáleném oleji dáme opéct krájenou cibulku, ihned zeslabíme oheň a pomaličku opékáme za občasného míchání. Může to trvat třeba i 10 minut, ale pomalé pečení dá základu kečupu…

Zobrazit více...

Kategorie