Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Sterilovaná zelenina

Sterilovaná zelenina

Potřebné ingredience

Oškrabané 2,5 kg mrkve, 1,5 kg petržele, 1 kg celeru, 0,5 kg soli, 0,5 kg sádla,velkou hrst zelené natě (petržel,celer), 0,5 kg cibule

Postup přípravy

Připravenou zeleninu nameleme na masovém strojku nebo rozmixujeme.Sádlo rozpustíme a vše dobře promícháme.Pak plníme do menších zavařovacích skleniček.Sterilujeme 30 min. na 80-85…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Jablečná marmeláda

Jablečná marmeláda

Potřebné ingredience

1 kg zralých jablek 200 ml vody 500 g cukru krystal 1 citron 50 ml rumu 1-2 skořice vcelku 1 želírovací přípravek 2:1

Postup přípravy

1) Jablka oloupejte, nakrájejte na menší kostky a v hrnci zalijte vodou. Přidejte nakrájený citron, skořici a rum. Vařte asi 20 minut.
2) Skořici a zbytky citronu vyjměte.…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Šípková marmeláda

Šípková marmeláda

Potřebné ingredience

Šípky zbavené semínek a chloupků 0,5kg , cukr 25dkg.

Postup přípravy

Šípky zbavíme semínek a chloupků, propláchneme, dáme vařit. Propasírujeme přes jemné sítko, dáme cukr a vaříme do zhoustnutí, plníme do sklenic a otočíme dnem vzhůru.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
CIBULOVÁ MARMELÁDA - chuťovka k masíčku

CIBULOVÁ MARMELÁDA - chuťovka k masíčku

Potřebné ingredience

1 kg červené cibule na proužky, 4 stroužky česneku na plátky, 4 lžíce olivového oleje, 140g hnědého cukru (kdo má rád tak může dát místo toho med nebo půl na půl), 1 lžíce cěrstvých lístků tymiánu nebo půl lžičky sušeného, 1/4 lžičky mletého chilli - nemusí být kdo nemá rád, 200 ml červeného vinného octa, špetka soli a pepře

Postup přípravy

Na oleji zpěníme cibuli a česnek. Pak přidáme tymián, sůl, pepř, cukr(med) a promícháme.

Oheň snížíme na minimum a vaříme asi 40 minut až se vzniklá šťáva odpaří a cibule…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
+++PAPRIKA V OLEJI+++

+++PAPRIKA V OLEJI+++

Potřebné ingredience

3 KG PAPRIK¨ 1 1/2 L VODY 1/2 L OCTA 1/8 L OLEJE 1/4 KG CUKRU 10 PEPŘŮ 10 DKG SOLI do každé sklenice kolečko cibule

Postup přípravy

Rozpočet je na 3 kg paprik.
PAPRIČKU NASKLÁDÁME DO SKLENIC , PŘIDÁME CIBULI A ZALIJEME NÁLEVEM. uZAVŘEME , STERILUJEME 20 MINUT PŘI 80°C
V PŮVODNÍM RECEPTU S EPAPRIČKY PŘED…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Marmeláda ze zelených rajčat

Marmeláda ze zelených rajčat

Potřebné ingredience

1 kg zelených nezralých rajčat, 100 ml octa, voda a dále 1/2 kg cukru, 1 vanilkový lusk (případně dávám dva sáčky vanilkového cukru místo lusku), šťáva z jednoho středně velkého citronu

Postup přípravy

Omyté nedozrálé - ale opravdu jen ty zelené, ideál malé rajčátka nakrájíme na kousíčky, dáme do hrnce s octem, zalít vodou (zhruba půl litru vody) a necháme přijít k varu. Poté…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ŠÍPKOVÁ MARMELÁDA

ŠÍPKOVÁ MARMELÁDA

Potřebné ingredience

2 litry šípků 1 1/4 litru vody 250g třtinového cukru 1pektogel

Postup přípravy

Šípky odšťopkujeme a odbubákujeme, semínka vybírat nemusíme. Dáme do velkého hrnce vařit s 1/4litrem vody a postupně přiléváme, jak se vyvařuje. Vaří se cca 1 hodinu, poté…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Hrianka

Hrianka

Potřebné ingredience

Toto doniesla susedka ochutnať ako chuťovku na hrianky. Odvtedy to jedávam s kadečím len tak s pečivom na špagety s ryžou alebo k zemiakom a rezňu. ^^^1kg rajčín 4-6 strúčikov cesnaku 2ks cibule 2ks fefrónky 2 pol. lyžice vegety 1 malá lyžička kari 1 malá lyžička zázvoru 1 malá lyžička mletej papriky 4 pol. lyžice hrozienok 2 pol. lyžice soli 1 pol. lyžica cukru pol dcl octu^^^

Postup přípravy

Je nutné očistiť rajčiny od zrniečok a šupy. To kilo je váha čistej dužiny. Na toto sú vhodné tie dužinaté. Hodím všetko spolu do hrnca a varím na miernom plameni 30 min. Naplním…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Domácí HRUŠKOVÁ povidla

Domácí HRUŠKOVÁ povidla

Potřebné ingredience

10 kg hrušek (oloupané, nastrouhané), 1/2 L rumu, 1 - 1 1/2 kg cukr krystal nebo krupice, 1-2 vanilkové cukry, mletá skořice, 2 KL kyseliny citrónové

Postup přípravy

Hrušky a vše ostatní smícháme a vaříme a vaříme a vaříme cca 6 hodin, dokud se šťáva nevyvaří. Dáváme do skledniček a otočíme výčkem dolů, aby se zatáhla.

Pokud budete…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Domácí švestková povidla

Domácí švestková povidla

Potřebné ingredience

3,5 kg vypeckovaných namletých švestek, 0,75 Kg cukr krupice, 1,5 dcl octa, 1 dcl rumu, přiměřeně mletého badiánu, přiměřeně mleté skořice a kakao navaření cca 2 polévkové lžíce

Postup přípravy

Smíchala jsem různé recepty, které jsou uvedené na internetu a výsledek stojí za to!!!!
Ingredience jsou uvedené na 1 dávku.

Namleté švestky smícháme s cukrem a rumem,…

Zobrazit více...

Kategorie