Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Povidla v tlakovém hrnci

Povidla v tlakovém hrnci

Potřebné ingredience

švestky (kolik máte a kolik se Vám vejde do tlakového hrnce, já dělala ze 2 kg), cukr (není potřeba, ale můžete dát 100g na 1 kg švestek), 4 lžíce octa (koho pálí žáha, může vynechat), 1 lžička mleté skořice a pár roztlučených hřebíčků nebo 1 lžička koření medový perník, rum (dle chuti, cca 4 lžíce)

Postup přípravy

Vypeckované švestky zasypeme cukrem, přidáme ocet a povaříme v odkrytém hrnci cca 30 minut - poté hrnec uzavřeme a 2 hodiny vaříme v tlakovém hrnci. Až je šťáva ze 2/3 vyvařená,…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Cuketové toasty

Cuketové toasty

Potřebné ingredience

1,5 dcl oleje, 4 velké cibule na kostičky, 6-8 velkých paprik na tenké proužky, cuketa nahrubo nastrouhaná, oloupaná a zbavená jádřince ( ta moje už nastrouhaná měla 1,5 kg) , 5 kostek masoxu, 2 kav. lž. kari, 2 káv.lž. chilli koř., 2 polévkové lžíce sojové omáčky, 1/2 kg protlaku ( nebo napůl s kečupem ), 8-10 stroužků česneku prolisovaného.

Postup přípravy

Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme papriky a do polozměknutí dusíme. Pak přidáme nastrouhanou cuketu a vše ostatní a dusíme půl hod. Horké plníme do sklenic, sterilujeme 20…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Švestkovo-jablečná marmeláda. Zase něco jiného. Výborná!

Švestkovo-jablečná marmeláda. Zase něco jiného.…

Potřebné ingredience

500g švestek, 500g jablek, 1-2 lžičky mletého koriandru, 3-5 lístků máty, 100 g medu, 400g cukru, 1 gelfix 2:1

Postup přípravy

Švestky omyjeme, vypeckujeme, rozmixujeme. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nastrouháme nahrubo. Přidáme koriandr (podle toho jak kdo má toto koření rád), jemně nasekanou…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Broskvový džem - staženo z internetu

Broskvový džem - staženo z internetu

Potřebné ingredience

1 kg broskví 500 g želírovacího cukru Labeta 2:1 2 lžíce citrónové šťávy

Postup přípravy

Nastavení pekárny: Program Džem / Marmeláda

Postup:
Broskve oloupeme, vypeckujeme a rozmixujeme. Nalijeme do formy domácí pekárny, přidáme cukr, citrónovou šťávu a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Rajčatové sugo

Rajčatové sugo

Potřebné ingredience

2 velké cibule, 2 větší mrkve, 1 -2 ( podle toho jak ho máte rádi) velký řapíkatý celery bez listů, olivový olej, 2 kg rajčat + 2 kg rajčat z plechovky ( já plechovky nedávám, dávám 4 kg rajčat), sůl, cukr, čerstvá bazalka

Postup přípravy

Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na větší kostky, Na olivovém oleji osmahneme cibuli, jen mírně, přidáme mrkev a celer, trochu osmahneme a přidáme rajčata. Pokud nemáte taková ta…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Meruňkovopomerančový džem se zázvorem

Meruňkovopomerančový džem se zázvorem

Potřebné ingredience

1 kg přezrálých meruňek, dva pomeranče, kůra ze dvou pomerančů a jednoho citronu, jemně nastrouhaný kořen zázvoru (oloupaný 6 centimetrový kousek), želírovací cukr Dr.Oetker 2:1

Postup přípravy

Kůru z pečlivě omytých citrusů oloupu škrabkou na brambory a nakrájím na velmi jemné proužky, přidám meruňky nadrobno nakrájené, zázvor, oloupaný pomeranč (oloupu i blány z…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Jednoduchý a skvěly džem rybízový

Jednoduchý a skvěly džem rybízový

Potřebné ingredience

Vyzkoušela jsem tento džem a posílam dál,je výborný. Nevím zda ho tu někdo už nemá,ale nenašla jsem. Potřebujeme pouze: Rybíz cukr buď krystal nebo krupice Na 4 naběračky rybírové šťávy přibližně 3 naběračky cukru.

Postup přípravy

Umyjeme rybíz,na odšťavňovači odšťavíme,aby jsme měli 4 naběračky šťávy.Dáme do hrnce vařit 10 minut a přidáme cukr a vaříme ještě 8 minut.
Vyzkoušíme zda je rosol hotový tak…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Zavařené okurky - od babičky

Zavařené okurky - od babičky

Potřebné ingredience

1 l sklenice dáme: kopr, cibule, mrkev, 6 zrnek celého pepře, 2 zrnka nového koření, celá skořice (kousek) 1 hřebíček, bobkový list, l kávová lžička hořčičného semínka. Nálev: 5l- asi 16 litrových sklenic- 3 a ¾ l vody, 1 a ¼ l octa, 25 dkg soli, 35 dkg cukru a 45 tabletek cukerinu.(nebo jiného umělého sladidla)

Postup přípravy

Zavařujeme na 85st. asi 15 - 20 minut.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Zavařené okurky I

Zavařené okurky I

Potřebné ingredience

Nálev na okurky: 1litr octa 2,5 litru vody 12 dkg soli 30 kusů tablet sacharinu 7 dkg cukru 10 kusů celého pepře 10 kusů celého nového koření 2 kusy bobkového listu 5 kusů hřebíčku hrst hořčičného semínka

Postup přípravy

Vše povařit a potom vlažným nálevem zalít okurky. Do sklenic (naspod a navrch) dát s okurkami kopr, na kolečka pokrájenou cibuli, křen, mrkev. Sterilizovat 20 minut při 80 C.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Marmeláda bez chemie

Marmeláda bez chemie

Potřebné ingredience

1kg jednoho druhu ovoce (rybíz, višně, třešně, meruňky) nebo můžete i namíchat různé druhy ovoce, 0,5 kg krystalového cukru - u kyselejšího ovoce můžete i víc, podle chuti, 1 bal (10g) agaru - mořská řasa bez chuti, přírodní zahušťovadlo, prodává se ve Zdravé výživě za 17 Kč

Postup přípravy

Ovoce umyji, příp. vypeckuji, dám celé do velkého hrnce a přidám cukr. Promíchám a vařím asi 5min. za průběžného zamíchání. Pak ovoce rozmixuji ponorným mixérem. Pokud chci…

Zobrazit více...

Kategorie