Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
ZELENINOVÁ SMĚS, ČALAMÁDA S HOUBAMI

ZELENINOVÁ SMĚS, ČALAMÁDA S HOUBAMI

Potřebné ingredience

Jakákoliv zelenina - květák, papriky, mrkev, kedluben apod, houby, Deko, ocet, cukr

Postup přípravy

Houby si předem povařím, jak začne var, stáhnu je, aby nebyly moc rozměklé, procedím a dám do lavoru. Na kostky si nakrájím zeleninu a pořádně promíchám. Dle návodu na Deku…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
TŘEŠŇOVÝ KOMPOT

TŘEŠŇOVÝ KOMPOT

Potřebné ingredience

UMYTÉ A PROBRANÉ TŘEŠNĚ, CUKR KRYSTAL, VODA

Postup přípravy

Třešně nandáme do řádně omytých sklenic. Do každé sklenice dáme tři lžíce krystalu, zelijeme vodou tak, aby třešně byly ponořené. Důkladně zavíčkujeme a dáme do vody - při prvních…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
TŘEŠŇOVÝ DŽEM

TŘEŠŇOVÝ DŽEM

Potřebné ingredience

1KG třešní, lžíce kyseliny citronové, želírovací přípravek 1:1, 600g cukru

Postup přípravy

polovinu třešní jsem odšťavila a polovinu vypeckovala. To vše jsem dala do kastrolu a přivedla k varu. Prudce jsem vařila 15 - 20 minut. Poté jsem přidala polovinu cukru a do…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
MERUŇKOVÁ MARMELÁDA

MERUŇKOVÁ MARMELÁDA

Potřebné ingredience

500g meruňek, 600g krystalu, želírovací přípravek 1:1, kyselina askorbová 1/2 lžíce, protiplísňový přípravek

Postup přípravy

Meruňky jsem si namlela na masovém strojku, to vše jsem dala do kastrolu a mírně podlila vodou. Přivedla k varu. Prudce jsem vařila 15 - 20 minut. Poté jsem přidala polovinu cukru…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
MALINOVÁ MARMELÁDA

MALINOVÁ MARMELÁDA

Potřebné ingredience

1KG zralých malin, 1kg krystalu, 1 želírovací přípravek 1:1, 1 lžíce kyseliny askorbové, možno i přípravek proti plísním

Postup přípravy

Maliny jsem si namlela na masovém strojku, to vše jsem dala do kastrolu a přivedla k varu. Prudce jsem vařila 15 - 20 minut. Poté jsem přidala polovinu cukru a do druhé poloviny…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Okurky

Okurky

Potřebné ingredience

na 1 skl. větší : 1 ČL soli,1 dcl octa 8 %,1 PL cukru,5 ks sacharinu,3 kul.nové koření,5 kul.pepř celý, 1 ČL hoř.semínko,cibule,kopr,mrkev ..

Postup přípravy

Do čisté sklenice dám cibuli kousek,kopru,mrkev 2 kol.,naskádám okurky omyté,dám další suroviny přímo do sklenice a zaliji vařící vodou,aby byli ponořené okurky a zadělám víčeko a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
RYBÍZOVÁ MARMELÁDA  BEZ CHEMIE +++

RYBÍZOVÁ MARMELÁDA BEZ CHEMIE +++

Potřebné ingredience

rybíz já měla 1,80 kg z povařené a propasírované dávky ,30 dkg cukru jemnýho je přidán do vymačkané štávy,ale může být i min nebo víc , plinka,mlýnek,skleničky + víčka,

Postup přípravy

Nejprve posbíráme rybíz který obereme ze štopek propláchneme necháme okapat,potom ho na masovém mlýnku pomeleme.Dáme do většího kastrolku a vaříme na mírném ohni asi 10 minut.(…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Červený rybíz na zbůsob brusinek

Červený rybíz na zbůsob brusinek

Potřebné ingredience

2kg červeného rybízu,1,5kg cukr krystal,3hřebíčky,2badyány,1vanilka,1skořice,1citron a 2dcl rumu

Postup přípravy

Červený rybíz otrháme na kuličky, zbavíme stopek a vysypeme na široký pekáč. Přidáme všechny ingredience (vanilku lze nahradit vanilkovým cukrem, celou skořici skořicí mletou) a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Ovocná šťáva - domácí

Ovocná šťáva - domácí

Potřebné ingredience

ovoce, cukr, pektin - pouze 1 lžička, kys. citronová

Postup přípravy

Navážíme 1 kg ovoce, přidáme 3 dkg kys. citronové a vše dáme do pětilitrové sklenice. Nalijeme 1 l vody. Necháme namočené 16 hodin. Po 16 hodinách vezmeme větší hrnec navážíme 1…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Třešnová a jahodová s kousky ovoce ale i jakákoliv marmeládka BEZ MÍCHÁNÍ

Třešnová a jahodová s kousky ovoce ale i jakákoliv…

Potřebné ingredience

ovoce, přísada do džemů. Já kupuji sáček od Dr. Oetker - Extra želírovací cukr 2 v 1 - je to už cukr s želírovací látkou.

Postup přípravy

Navážit a odpeckovat ovoce. Do DOBY NEŽ JSEM MĚLA PEKÁRNU DĚLALA JSEM TAK, ŽE jsem dala do plastové vyšší misky ovoce bez pecek a dala do mikrovlnky na cca 10 min. Po těchto…

Zobrazit více...

Kategorie