Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Ovocná šťáva - domácí

0.0
Ovocná šťáva - domácí

Potřebné ingredience

ovoce, cukr, pektin - pouze 1 lžička, kys. citronová

Postup přípravy

Navážíme 1 kg ovoce, přidáme 3 dkg kys. citronové a vše dáme do pětilitrové sklenice. Nalijeme 1 l vody. Necháme namočené 16 hodin. Po 16 hodinách vezmeme větší hrnec navážíme 1 až 1 a čtvrt cukru a slijeme na něj vodu z ovoce. Do ovoce přidáme opět 3 dkg kyseliny citronové a litr vody a ovoce rozmačkáme. Necháme opět 16 hodin máčet. Přivážíme do původního hrnce se šťávou 1kg až 1 a 1/4 kg cukru a druhý den přilijeme šťávu z romačkaného ovoce. Rozmícháme cukr. Já přidávám lžičku konzervantu na šťávu. A lehce zahřeju - NEVAŘÍM! Pouze přivedu šťávu asi k 70 stupňům a nechám cca pět minut. Naleju do sklenic.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie