Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
želé z bezu dle pavla a.  (pajaay)  225175

želé z bezu dle pavla a. (pajaay) 225175

Potřebné ingredience

25 květů bezu jsem zalila 3/4 litru jablečného džusu.Nechala jsem to do druhého dne a pak přecedila přes plátno,šťávu jsem dala do hrnce a přidala cukr,

Postup přípravy

Ale jsem si to upravila a dala jsem 35 dkg cukr krystal a želírovací přípravek Haas-Quittin,povařila 5 min,přidala šťávu z 1,5 citronu a nalila do teplých skleniček . …

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Zelenina v soli bez sterilování, vydrží dlouho

Zelenina v soli bez sterilování, vydrží dlouho

Potřebné ingredience

množství očištěné zeleniny je v dekagramech, toto množství je na 1kg soli (ale stačí i 80 dkg soli, není to tak slané. Méně soli ale rozhodně ne, mohlo by se to kazit) 90 celer, 90 mrkev, 40 kapusta, 40 květák, 60 petržel, 50 kedlubna, 40 cibule, 20 pór, 6 česnek, 10 nať celeru, 8 nať petržel

Postup přípravy

Udaná čísla nejsou dogma.. pokud mám něčeho méně, jiný druh přidám, místo petržele lze dát pastinák, kedlubnu používám gigant, celerovou nať nahrazuji řapíkatým celerem. Lze…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Jahodovo-rebarborový džem

Jahodovo-rebarborový džem

Potřebné ingredience

50 dkg rebarbora,1 kg jahody,1 bal. želírovací cukr 3:1,1 čl kyselina citronová nebo šťávu z jednoho citronu

Postup přípravy

Rebarboru nakrájíme na prst tlusté kousky.

Odstraníme jahodovou stopku.Dáme do sítka,umyjeme, necháme odkapat všechnu vodu a roštvrtíme
Jahody a rebarboru dáme do mísy…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
OVOCNÁ PŘESNÍDÁVKA

OVOCNÁ PŘESNÍDÁVKA

Potřebné ingredience

5kg oloupaných, vyjádřincovaných jablek, 0,5kg cukru, 2,5 litru vody, 5 vanilkových pudinků

Postup přípravy

Oloupaná a vyjádřincovaná jablíčka dáme vařit do 2,5l vody. Až jsou jablíčka měkká, tak je z vody vyndáme (vodu NEVYLÉVÁME) a rozmixujeme. Z té "jablečné" vody, pudinků a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
želé z bezu

želé z bezu

Potřebné ingredience

0,75 l jablecneho dzusu,25 kvetu bezu,2 citrony,1 kg zelirovaciho cukru.

Postup přípravy

natrhame 25 kvetu bezu,nechame je dve hodiny na rucniku aby z nich vylezli popripadne musky atd....pak je dame do hrnce (nemyjeme,proto trhame kde jsou kvety ciste a nejezdi auta…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Domácí kečup

Domácí kečup

Potřebné ingredience

4kg rajčat,1/2kg cibule,1/2kg jablek,30dkg cukru,2dcl octa,10ks hřebíčku,5ks nového koření,4ks bobkového listu,2lžičky sladké mleté papriky,1/2 lžičky skořice,3lžíce soli,2-4 feferonky dle dochucení

Postup přípravy

Vče vaříme 1 1/2hod,pak přepasírujeme a sterilizovat při 80° v troubě cca 20min

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Pampeliškový med

Pampeliškový med

Potřebné ingredience

400 ks hlavička pampelišky / 2 litry vody / 2 ks citrón / 1 ks pomeranč / 2 kg cukru

Postup přípravy

Hlavičky rozkvetlých pampelišek bez stonků vypereme pod tekoucí vodou.
Vložíme do čtyřlitrového hrnce,zalijeme 2 litry vody a vložíme omyté a rozkrájené citróny a pomeranč…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Púpavový med

Púpavový med

Potřebné ingredience

450kvetov, 2 citróny, 1liter vody, 1,5-2kg cukru

Postup přípravy

čerstvo nazbierane kvety bez oplechovania dáme do hrnca, zalejeme 1litrom vody, nekrájame na plátky 2 citróny a varíme 10 minút. odstavíme z ohňa a necháme prikryté odležať 24…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Dětská přesnídávka

Dětská přesnídávka

Potřebné ingredience

2 kg jablek,2l vody,2 vanilkové pudinky,1/2kg cukru krystal

Postup přípravy

Jablka oloupeme,nakrájíme na menší kousky,přidáme cukr krystal a rozvaříme.Behem vaření mícháme,aby se to nepřichytlo.Trochu prochladlé rozmixijeme třeba tyčovým mixérem,dáme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Falešné borůvky

Falešné borůvky

Potřebné ingredience

2 litry bezinek, 1 kg jablek, 1 kg cukru, 1 pektogel, 4 lžíce rumu.

Postup přípravy

Bezinky s jablky promačkáme /jablka nastrouháme na struhadle s velkými oky/. Směs podusíme pod pokličkou, aby se prohřála. Potom přidáme cukr, pektogel a rum. Vaříme 30 min. a…

Zobrazit více...

Kategorie