Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Sirup z černých jeřabin

Sirup z černých jeřabin

Potřebné ingredience

2,5 kg jeřabin, 20 g kys. citrónové, 2 l vařící vody , 2 kg cukru

Postup přípravy

Jeřabiny rozemeleme ( doporučeno na masovém strojku, my rozsekali robotem), přelijeme horkou vodou a přidáme kyselinu citrónovou, necháme stát do druhého dne.
Pak přecedíme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
zavařená kapie

zavařená kapie

Potřebné ingredience

červená parika,nálev

Postup přípravy

uděláme si nálev do kapie.na 10 skleniček nálev:2l vody
0,5l octu,
1 deko
30 sacharinu
350dkg cukru
vše dáme vařit a necháme schladnout,,,nakrájíme si na pásky…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Domácí zavařené Lečo

Domácí zavařené Lečo

Potřebné ingredience

2kg rajčat, 30 parik 2 veliké cibule sůl pepř

Postup přípravy

nakrájíme si na měsíčky cibuli osmahneme ji na oleji(nejlépe olivovém),potom přidáme nakrájenou na jemné pásky papriku a dusíme cca asi 15 minut a pořád přemícháváme !Déle…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
domácí kečup

domácí kečup

Potřebné ingredience

2kg rajčat,1/4kg cibule, 1/4kg jablek,4 lžíce octa, 3 dkg soli, 15 dkg cukru, 5 hřebíčků, 1 lžička papriky, 1/4 lžičky skořice

Postup přípravy

Rajčata nakrájím na osminky, cibuli na větší kostičky a jablka zbavená jádřinců také na kostky, přidáme zbylé ingredience a vaříme do zhoustnutí, já vařila cca 2-2,5 hodiny, na…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
***Okurky výborné recept od tchýně***

***Okurky výborné recept od tchýně***

Potřebné ingredience

Na 6 kg okurků budeme potřebovat 3,75 l vody,1 celý a 1/4 octa 8%,16 dkg soli,30 dkg cukru,50 tablet sacharinu,kopr,nové koření,hřebíček,pepř celý,cibule,mrkev,křen,bobkový list,hořčičné semínko.

Postup přípravy

Do hrnce si dáme vodu,přidáme ocet (já dávám o trochu octa méně,máme raději sladší nálev),sůl,cukr,sacharin a vše svaříme.

Do sklenic si připravíme
2 okvětí kopru
2…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Česneková pasta nejen proti upírům :-)

Česneková pasta nejen proti upírům :-)

Potřebné ingredience

2kg česneku, 40dkg soli, 80 dkg Omegy

Postup přípravy

Vzhledem k tomu, že v zimě kupovaný česnek je úplně bez chuti, udělali jsme si na zimu zásobu. Česnek vyloupeme (po namočení do teplé vody to jde skoro samo), rozmačkáme a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Čalamáda s Vegetou

Čalamáda s Vegetou

Potřebné ingredience

1 a 1/2 kg salát.okurek, 3 zelené papriky(bílé slovenské), 3 větší cibule, 3-5 feferonek (já dávám jen 2 dle pálivosti), 15 dkg cukru, 1 dcl a 3polévkové lžíce octa, a 3 zarovnané polévkové lžíce Vegety.

Postup přípravy

Vše nám robot nakrájí :-) cibule a papriky na proužky, okurky na půlená kolečka , feferonky na jemno, přidat ostatní sypké i tekuté :-) a promíchat. Nechat chvilku stát - tak…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Znojemské okurky

Znojemské okurky

Potřebné ingredience

nálev na 5 litrů = 15 sklenic 40 tablet sacharinu, 3,8 l vody , 1 , 2 l octa,16 dkg soli , 30 dkg cukru vodu na nálev zahřejeme na 80 C ,přidáme sůl ,cukr ,um. sladidlo a naposledy ocet.Teplým nálevem zalijeme okurky , sterilujeme 20 min na 82 C ,nebo přivést do varu ,vypnout a nechat 20 minut dojít v hrnci do 1 sklenice k okurkám 2 květy kopru, 2 řezy mrkve a cibule . 1 /2 kávové lžičky hořč. sem. , 2 bobk. listy ,2 hřebíčky, 2 kolečka křen ,opravdu výborné doporučuji

ZAVAŘENINY
++++Rychlý smrkový med +++

++++Rychlý smrkový med +++

Potřebné ingredience

1 kg mladých smrkových výhonů, 3 celé citróny chemicky neošetřené - bio, 1,5 l vody, 1,5 až 2 kg cukru

Postup přípravy

Ještě měkké a křehké smrkové výhony opláchneme, dáme do kastrolu, přidáme citróny pokrájené na kolečka, zalijeme vodou a povaříme 20 -30 minut. Necháme do druhého dne vyluhovat,…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Zelenina pod svíčkovou

Zelenina pod svíčkovou

Potřebné ingredience

1kg mrkve 500g petžele 700g celeru 500g cibule 5lžic soli 7lžic cukru 7lžic octu 1 lžička nového koření 1a půl lžičky kuliček pepře,bobkový list voda

Postup přípravy

Zeleninu nakrájíme na kostičky ,podlijeme vodou ,přidáme koření ,cukr,sůl ,ocet a uvaříme do měkka .Necháme vychladnout a potom rozmixujeme.Hmotu znovu uvaříme až zhoustne .Za…

Zobrazit více...

Kategorie