Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
DOMÁCÍ ŠVESTKOVÝ KOMPOT

DOMÁCÍ ŠVESTKOVÝ KOMPOT

Potřebné ingredience

Švestky, cukr, voda, víčkovač, zavařovací sklenice a zavařovací hrnec. Kdo nemá nevadí, dávám i do normálního hrnce.

Postup přípravy

Nachystám si čisté sklenice, do kterých dám švestky buď odpeckované nebo celé (tak do třičtvrtě). Zbytek doleji vodou a přidám asi 4 velké lžíce cukru. Pokud jsou švestky méně…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
DOMÁCÍ VEGETA

DOMÁCÍ VEGETA

Potřebné ingredience

25dkg celeru 20 dkg kedluben 20 dkg pórku 20 dkg cibule 15 dkg mrkve 15 dkg petržele 5 dkg zelené natě z petržele 5 dkg soli 1 lžíce glutasolu

Postup přípravy

Zeleninu nastrouháme nahrubo a usušíme.
Suchou pomeleme nebo rozmixujeme a přidáme sůl a glutasol, promícháme a uskladním :-)

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ĎÁBELSKÉ TOUSTY

ĎÁBELSKÉ TOUSTY

Potřebné ingredience

1kg paprik, 1kg rajčat, 5-6 cibulí, 5-6 feferonek, 1/2kg pečeného masa(bůčku), 30 dkg tvrdého sýra, 2 dcl oleje, 1/2 Deka.

Postup přípravy

Papriky, rajčata, cibule a feferonky umeleme na masovém strojku a vaříme do zhoustnutí. Já osobně feferonky nedávám kvůli dětem a i tak je to vynikající:-)
Jakmile máme směs…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Výborné okurky

Výborné okurky

Potřebné ingredience

Okurky,cibuli,mrkev,kopr,Nové koření celé,celý pepř, Bobkový list,Hořčičné semínko.

Postup přípravy

Nejprve si uvaříme lák.
4 l vody,1l octa,16dkg soli,30dkg cukru,50 tabletek Cukerinu-Umělé sladidlo,3 Hřebíčky
Vše dáme do hrnce a krátce povaříme .

Očištěné…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
RYBÍZ JAKO BRUSINKY - opravdu skvělý

RYBÍZ JAKO BRUSINKY - opravdu skvělý

Potřebné ingredience

2 kg rybízu, 1,5 kg cukru, 1,5 dcl rumu, 1 vanilkový cukr, asi 10 hřebíčků

Postup přípravy

Rybíz a cukr 10-15 minut povařit (1/2 rybízu nechat kuličky a 1/2 rozmačkat), pak přidat rum. Vypnout a přidat vanilkový cukr a hřebíček. Plnit do sklenic a obrátit dnem vzhůru.…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Super okurky bez vaření láku předem:-))

Super okurky bez vaření láku předem:-))

Potřebné ingredience

Tento recept mám od sousedky,dělám je letos už po třetí a jiné už dělat nebudu.Úplně nejlepší je,že si nemusím dopředu vařit lák a případné zbytky skladovat:-)

Postup přípravy

Nejdůležitější jsou pořádně umyté sklenice,samozřejmě...Klidně je hoďte do myčky.Pak si je vyskládám vedle sebe na stůl,nacpu do nich okurky,někdy 2,někdy 3 sklenice denně,podle…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
LIPOVÝ SIRUP

LIPOVÝ SIRUP

Potřebné ingredience

Květy lípy, 3 kg cukru, šťáva ze 4 citronů, kyselina citronová 50g

Postup přípravy

Květy lípy natrháme za plného květu a naplníme volně 4-litrovou sklenici nebo plastovou nádobu (ne kovovou). Zalijeme studenou vodou a necháme luhovat nejméně 24 hodin.
Na…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
JAHODOVÝ DŽEM

JAHODOVÝ DŽEM

Potřebné ingredience

2 kg jahod, 2 balíčky želírovací cukr Dr. Oetker 2:1, Kyselina citronová 50g

Postup přípravy

Jahody opereme a rozkrájíme do velkého hrnce, použijeme výhradně bezvadné ovoce...v hrnci smícháme s oběma želírovacími cukry (připravovala jsem vše podle receptu na balíčku a je…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
JAHODOVÝ SIRUP

JAHODOVÝ SIRUP

Potřebné ingredience

Ingredience: 1,20 kg jahod 2 kg cukru 1 l vody sáček kyseliny citronové (obyčejně dělám tak z pěti dávek, toto je množství na jednu)

Postup přípravy

Dáme vařit vodu s cukrem a kyselinou citronovou. Až to trochu rozmícháme, přidáme očištěné jahody. Přivedeme postupně za míchání k varu a vaříme cca 2 minuty.\r\nJeště vřelé…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ˇDábelské tousty

ˇDábelské tousty

Potřebné ingredience

2 kg zelených paprik,1 kg rajčat,6 cibulí,6 větších stroužků česneku,2 hovězí konzervy,1 vepřová konzerva - vše pomlet,feferonky nebo pálivá ml.paprika,sůl

Postup přípravy

Pomleté suroviny promícháme s ostatními a dáme vařit.Než začne hmota vařit vlijeme 2 dl oleje promícháme a vaříme.Ve varu necháme půl hodiny,horké vlejeme do sklenic,zavíčkujeme a…

Zobrazit více...

Kategorie