Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
DOMÁCÍ VEGETA

DOMÁCÍ VEGETA

Potřebné ingredience

25dkg celeru 20 dkg kedluben 20 dkg pórku 20 dkg cibule 15 dkg mrkve 15 dkg petržele 5 dkg zelené natě z petržele 5 dkg soli 1 lžíce glutasolu

Postup přípravy

Zeleninu nastrouháme nahrubo a usušíme.
Suchou pomeleme nebo rozmixujeme a přidáme sůl a glutasol, promícháme a uskladním :-)

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ĎÁBELSKÉ TOUSTY

ĎÁBELSKÉ TOUSTY

Potřebné ingredience

1kg paprik, 1kg rajčat, 5-6 cibulí, 5-6 feferonek, 1/2kg pečeného masa(bůčku), 30 dkg tvrdého sýra, 2 dcl oleje, 1/2 Deka.

Postup přípravy

Papriky, rajčata, cibule a feferonky umeleme na masovém strojku a vaříme do zhoustnutí. Já osobně feferonky nedávám kvůli dětem a i tak je to vynikající:-)
Jakmile máme směs…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Výborné okurky

Výborné okurky

Potřebné ingredience

Okurky,cibuli,mrkev,kopr,Nové koření celé,celý pepř, Bobkový list,Hořčičné semínko.

Postup přípravy

Nejprve si uvaříme lák.
4 l vody,1l octa,16dkg soli,30dkg cukru,50 tabletek Cukerinu-Umělé sladidlo,3 Hřebíčky
Vše dáme do hrnce a krátce povaříme .

Očištěné…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
RYBÍZ JAKO BRUSINKY - opravdu skvělý

RYBÍZ JAKO BRUSINKY - opravdu skvělý

Potřebné ingredience

2 kg rybízu, 1,5 kg cukru, 1,5 dcl rumu, 1 vanilkový cukr, asi 10 hřebíčků

Postup přípravy

Rybíz a cukr 10-15 minut povařit (1/2 rybízu nechat kuličky a 1/2 rozmačkat), pak přidat rum. Vypnout a přidat vanilkový cukr a hřebíček. Plnit do sklenic a obrátit dnem vzhůru.…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Super okurky bez vaření láku předem:-))

Super okurky bez vaření láku předem:-))

Potřebné ingredience

Tento recept mám od sousedky,dělám je letos už po třetí a jiné už dělat nebudu.Úplně nejlepší je,že si nemusím dopředu vařit lák a případné zbytky skladovat:-)

Postup přípravy

Nejdůležitější jsou pořádně umyté sklenice,samozřejmě...Klidně je hoďte do myčky.Pak si je vyskládám vedle sebe na stůl,nacpu do nich okurky,někdy 2,někdy 3 sklenice denně,podle…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
LIPOVÝ SIRUP

LIPOVÝ SIRUP

Potřebné ingredience

Květy lípy, 3 kg cukru, šťáva ze 4 citronů, kyselina citronová 50g

Postup přípravy

Květy lípy natrháme za plného květu a naplníme volně 4-litrovou sklenici nebo plastovou nádobu (ne kovovou). Zalijeme studenou vodou a necháme luhovat nejméně 24 hodin.
Na…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
JAHODOVÝ DŽEM

JAHODOVÝ DŽEM

Potřebné ingredience

2 kg jahod, 2 balíčky želírovací cukr Dr. Oetker 2:1, Kyselina citronová 50g

Postup přípravy

Jahody opereme a rozkrájíme do velkého hrnce, použijeme výhradně bezvadné ovoce...v hrnci smícháme s oběma želírovacími cukry (připravovala jsem vše podle receptu na balíčku a je…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
JAHODOVÝ SIRUP

JAHODOVÝ SIRUP

Potřebné ingredience

Ingredience: 1,20 kg jahod 2 kg cukru 1 l vody sáček kyseliny citronové (obyčejně dělám tak z pěti dávek, toto je množství na jednu)

Postup přípravy

Dáme vařit vodu s cukrem a kyselinou citronovou. Až to trochu rozmícháme, přidáme očištěné jahody. Přivedeme postupně za míchání k varu a vaříme cca 2 minuty.\r\nJeště vřelé…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ˇDábelské tousty

ˇDábelské tousty

Potřebné ingredience

2 kg zelených paprik,1 kg rajčat,6 cibulí,6 větších stroužků česneku,2 hovězí konzervy,1 vepřová konzerva - vše pomlet,feferonky nebo pálivá ml.paprika,sůl

Postup přípravy

Pomleté suroviny promícháme s ostatními a dáme vařit.Než začne hmota vařit vlijeme 2 dl oleje promícháme a vaříme.Ve varu necháme půl hodiny,horké vlejeme do sklenic,zavíčkujeme a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
*ŠŤÁVA Z LIPOVÉHO KVĚTU*

*ŠŤÁVA Z LIPOVÉHO KVĚTU*

Potřebné ingredience

5-6 hrstí lipového květu, citron, 2kg cukru krupice, 40 g kyseliny citronové, 2 l převařené vody

Postup přípravy

Vodu převaříme s citronem nakrájeným i s kůrou na kolečka, necháme vychladnout. Do ještě vlažné vody přidáme květ lípy.
Necháme louhovat 24 - 30 hodin.
Poté scedíme přes…

Zobrazit více...

Kategorie