Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
RYBÍZ JAKO BRUSINKY - opravdu skvělý

RYBÍZ JAKO BRUSINKY - opravdu skvělý

Potřebné ingredience

2 kg rybízu, 1,5 kg cukru, 1,5 dcl rumu, 1 vanilkový cukr, asi 10 hřebíčků

Postup přípravy

Rybíz a cukr 10-15 minut povařit (1/2 rybízu nechat kuličky a 1/2 rozmačkat), pak přidat rum. Vypnout a přidat vanilkový cukr a hřebíček. Plnit do sklenic a obrátit dnem vzhůru.…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Super okurky bez vaření láku předem:-))

Super okurky bez vaření láku předem:-))

Potřebné ingredience

Tento recept mám od sousedky,dělám je letos už po třetí a jiné už dělat nebudu.Úplně nejlepší je,že si nemusím dopředu vařit lák a případné zbytky skladovat:-)

Postup přípravy

Nejdůležitější jsou pořádně umyté sklenice,samozřejmě...Klidně je hoďte do myčky.Pak si je vyskládám vedle sebe na stůl,nacpu do nich okurky,někdy 2,někdy 3 sklenice denně,podle…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
LIPOVÝ SIRUP

LIPOVÝ SIRUP

Potřebné ingredience

Květy lípy, 3 kg cukru, šťáva ze 4 citronů, kyselina citronová 50g

Postup přípravy

Květy lípy natrháme za plného květu a naplníme volně 4-litrovou sklenici nebo plastovou nádobu (ne kovovou). Zalijeme studenou vodou a necháme luhovat nejméně 24 hodin.
Na…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
JAHODOVÝ DŽEM

JAHODOVÝ DŽEM

Potřebné ingredience

2 kg jahod, 2 balíčky želírovací cukr Dr. Oetker 2:1, Kyselina citronová 50g

Postup přípravy

Jahody opereme a rozkrájíme do velkého hrnce, použijeme výhradně bezvadné ovoce...v hrnci smícháme s oběma želírovacími cukry (připravovala jsem vše podle receptu na balíčku a je…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
JAHODOVÝ SIRUP

JAHODOVÝ SIRUP

Potřebné ingredience

Ingredience: 1,20 kg jahod 2 kg cukru 1 l vody sáček kyseliny citronové (obyčejně dělám tak z pěti dávek, toto je množství na jednu)

Postup přípravy

Dáme vařit vodu s cukrem a kyselinou citronovou. Až to trochu rozmícháme, přidáme očištěné jahody. Přivedeme postupně za míchání k varu a vaříme cca 2 minuty.\r\nJeště vřelé…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ˇDábelské tousty

ˇDábelské tousty

Potřebné ingredience

2 kg zelených paprik,1 kg rajčat,6 cibulí,6 větších stroužků česneku,2 hovězí konzervy,1 vepřová konzerva - vše pomlet,feferonky nebo pálivá ml.paprika,sůl

Postup přípravy

Pomleté suroviny promícháme s ostatními a dáme vařit.Než začne hmota vařit vlijeme 2 dl oleje promícháme a vaříme.Ve varu necháme půl hodiny,horké vlejeme do sklenic,zavíčkujeme a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Čalamáda s Vegetou

Čalamáda s Vegetou

Potřebné ingredience

1 a 1/2 kg salát.okurek, 3 zelené papriky(bílé slovenské), 3 větší cibule, 3-5 feferonek (já dávám jen 2 dle pálivosti), 15 dkg cukru, 1 dcl a 3polévkové lžíce octa, a 3 zarovnané polévkové lžíce Vegety.

Postup přípravy

Vše nám robot nakrájí :-) cibule a papriky na proužky, okurky na půlená kolečka , feferonky na jemno, přidat ostatní sypké i tekuté :-) a promíchat. Nechat chvilku stát - tak…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
*ŠŤÁVA Z LIPOVÉHO KVĚTU*

*ŠŤÁVA Z LIPOVÉHO KVĚTU*

Potřebné ingredience

5-6 hrstí lipového květu, citron, 2kg cukru krupice, 40 g kyseliny citronové, 2 l převařené vody

Postup přípravy

Vodu převaříme s citronem nakrájeným i s kůrou na kolečka, necháme vychladnout. Do ještě vlažné vody přidáme květ lípy.
Necháme louhovat 24 - 30 hodin.
Poté scedíme přes…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Šťáva z květů černého bezu

Šťáva z květů černého bezu

Potřebné ingredience

na 4l vody, 50 květů, 1 citron, 4 kg cukru a 8 dkg kyseliny citrónové

Postup přípravy

vodu přivedeme k varu, přidáme nakrájený citrón a oprané květy, chviličku povaříme, pak odstavíme a necháme 24h stát. Druhý den přecedíme a přidáme kyselinu citr. a cukr,…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Znojemské okurky

Znojemské okurky

Potřebné ingredience

nálev na 5 litrů = 15 sklenic 40 tablet sacharinu, 3,8 l vody , 1 , 2 l octa,16 dkg soli , 30 dkg cukru vodu na nálev zahřejeme na 80 C ,přidáme sůl ,cukr ,um. sladidlo a naposledy ocet.Teplým nálevem zalijeme okurky , sterilujeme 20 min na 82 C ,nebo přivést do varu ,vypnout a nechat 20 minut dojít v hrnci do 1 sklenice k okurkám 2 květy kopru, 2 řezy mrkve a cibule . 1 /2 kávové lžičky hořč. sem. , 2 bobk. listy ,2 hřebíčky, 2 kolečka křen ,opravdu výborné doporučuji

Kategorie