JITROCELOVÝ SIRUP PROTI KAŠLI
Potřebné ingredience
4 hrstky jitrocele,300 g cukru,250 g včelího medu,2 citrony
Postup přípravy
jitrocel umyjeme,rozemeleme,přidáme trochu vody,cukr,med.Vaříme na mírném ohni,dokud nevznikne zahuštěná tekutina.Přelijeme přes plátno/přidáme štávu z citronů/a plníme do…
Jahodovo-banánový džem
Potřebné ingredience
1kg jahod, 4 banány, 6 lžic citr.šťávy, 2 vanilk.cukry, 1 Gelfix extra 2:1(Dr.Oetkar), 500g cukru
Postup přípravy
Jahody nakrájíme, já je trošku rozmačkala, dáme do hrnce a zasypeme 2PL cukru+Gelfix extra 2:1 a dáme vařit asi tak 1minutu. Přidáme nakrájené banány na kolečka, které jsme…
MED Z KVĚTU ČERNÉHO BEZU
Potřebné ingredience
Na 1l vody potřebujeme 25 velkých květů černého bezu, 1 kg cukru, 1 velký citrón
Postup přípravy
Květy opláchneme a necháme okapat. Okapané květy vložíme do hrnce, přidáme na plátky nakrájený citrón a zalejeme litrem vody. Povaříme 20min a necháme 24hodin odležet. Na druhý…
* RYBÍZOVOJAHODOVOOSTRUŽINOVÁ šťáva z předloni…
Potřebné ingredience
Přemýšlela jsem co s předloňským rybízem v mrazáku, když letos jsou keříky zase obsypané, tak jsem udělala sirup :)))))))))) mišung ovoce - 2 a 1/2 kg červeného rybízu - u mě převažoval + jahody + ostružiny 1 a půl litru vody 50g kyseliny citronové 2 a 1/4 kg cukru
Postup přípravy
Ovoce necháme rozmrazit v hrnci, vymraženou šťávu nesléváme, naopak ještě 1 a půl litru vody přidáme, přisypeme kyselinu citronovou, promícháme a necháme asi 20-24 hodin stát.
Bezový sirup proti chřipce :)
Potřebné ingredience
15 středně velkých květů bezu 1 litr převařené vychlazené vody 35g kyseliny citronové 1kg cukru
Postup přípravy
Květy včetně krátkých stonků dáme nejlépe do velké zavařovací sklenice, zalijeme převařenou vychlazenou vodou a přidáme kyselinu citronovou. Řádně promícháme a zakryjeme utěrkou.…
SIRUP Z KVĚTŮ ČERNÉHO BEZU
Potřebné ingredience
30 květů černého bezu, 2 litry převařené studené vody, 2 kg cukru krupice, 70 g kyseliny citronové
Postup přípravy
Květy 24 hodin nechám luhovat v převařené vychladnuté vodě. Druhý den sliji přes cedník, přidám 2 kila cukru a 70 gramů kyseliny citronové. Míchám, dokud se cukr a kyselina celá…
Rajčatová marmeláda- je opravdu super!!!
Potřebné ingredience
1 kg zralých rajčat, 70 dkg cukru, želírovací přípravek, 2 van. cukry a půl dcl rumu
Postup přípravy
Rajčata zbavíme jadřinců, pokrájíme a povaříme do měkka. Rozmixujeme, propasírujeme (to je trošku práce), přidáme cukry a želírovací přípravek a 20 minut vaříme, dochutíme rumem a…
Pomerančová marmeláda
Potřebné ingredience
4 pomeranče, 2 citronky, 2l vody, 1 3/4kg cukru.
Postup přípravy
Pomeranče řádně umyjeme a nakrájíme na velké kousky.Dáme do nádoby a zalijeme 2l vody. Necháme 24hod luhovat.Potom vodu slijeme,ale necháme,pomeranče nakrájíme i s citrony na…
Med z Pampelišek
Potřebné ingredience
400 ks pampelišek ( pouze květy bez stonků ), 1 citron, 1 litr vody a 1 kg cukru krupice
Postup přípravy
Pampelišky dáme do hrnce, přidáme litr vody a oloupaný citrn nakrájený na kolečka. Vaříme 10 minut. Pak vypneme a necháme odležet do druhého dne ( asi 12 hodin ).
Druhý den…
LUXUSNÍ OVOCNÁ PŘESNÍDÁVKA
Potřebné ingredience
1250 gr- čisté váhy naloupaného ovoce/JABLKA+jahody,mango,hruška,broskev,banán...prostě to ovoce jakou přesnídávku si zrovna přejete:).....// 1/2 litru vody cca 250gr cukru//dle vaší chuti// 1 pudinkový prášek
Postup přípravy
Vím že se opakuji,ale na přání kamarádek vkládám :))
Základem přesnídávek jsou vždy jablka!!! dle přání a chuti jakou chcete přesnídávku si část z 1250gr čistého ovoce…