Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
NÁLEV NA OKURKY OD BABIČKY EVY

NÁLEV NA OKURKY OD BABIČKY EVY

Potřebné ingredience

4 LITRY VODY,1 A ČTVRT LITRU OCTA,15 DKG SOLI ,30 DKG CUKRU,50 KULIČEK SACHARINU.NOVÉ KOŘENÍ.CELÝ PEPŘ,MRKEV,CIBULE,KŘEN,KOPR,BOBKOVÝ LIST

Postup přípravy

DO KAŽDÉ SKLENICE DÁME : 2 ZRNKA NOVÉHO KOŘENÍ , 3 ZRNKACELÉHO PEPŘE ,KOLEČKA MRKVE , CIBULE, KŘENU,KOUSEK KOPRU,KOUSKY BOBOKOVÉHO LISTU.PŘIDÁME OKURKY A ZALIJEME NÁLEVEM A…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Meruňkový džem se zázvorem

Meruňkový džem se zázvorem

Potřebné ingredience

1 kg meruněk, 20 dkg cukgu, 1 gelfix 1:1, zázvor (cca 1,2 cm)

Postup přípravy

1. Meruňky vypeckujeme a nakrájíme na dobné kousky.
2. Smícháme gelfix se dvěmi lžícemi cukru.
3. Směs přidáme k meruňkám.
4. Povaříme cca minutku.
5. Přidáme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Vynikající houbová směs na topinky

Vynikající houbová směs na topinky

Potřebné ingredience

3 kg syrových hub (nejlépe hřiby) nakrájet na kousky, 3 krát přejít varem, přecedit pod tekoucí vodou, při posledním převaření se přidá polévková lžíce soli, aby lépe pustil houbový sliz. 1 kg paprik; 3/4 kg cibule; 1/4 kg cukru; 1 větší kečup ostrý cca 650 ml; 1 větší kečup sladký cca 650 ml; 1/4 l octa (ze skušenosti raději méně), přidávat a chutnat; 1/4 l olej; 3 polévkové lžíce soli; 1 baůemé pepře mletého (ze zkušenosti méně), přidávat a chutnat; 1 lžíce mletého nového koření; 1/2 lžičky drceného hřebíčku;

Postup přípravy

Papriky se nakrájí na kostečky nebo proužky, cibuli nakrájen na čtvrtkolečka. Všechny ingredience se smíchají s převařenými houbani ve větším hrnci (cca 10l) a za občasného…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Višňová marmeláda

Višňová marmeláda

Potřebné ingredience

vypeckované višně, želírovací cukr

Postup přípravy

Na kilo třešní je jeden pytlík cukru, třešně v kastrolu rozmixovat ponorným mixérem, smíchat s cukrem a vařit 5 minut. Postup je na tom cukru. Plnit horké do sklenic, které…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Meruňková přesnídávka bez zaváření

Meruňková přesnídávka bez zaváření

Potřebné ingredience

meruňky, hroznový cukr ( moučkový cukr)

Postup přípravy

Inspirovala sem se podle paní irena k. (misiu) ID 157943. Co jde s jablky musí jít i s meruňkami.
Meruňky vypeckujeme, napůlíme a opláchneme. Podlijeme vody a dusíme 20min.…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Orientální salát

Orientální salát

Potřebné ingredience

1 kg vypeckovaných meruněk, 0,25 kg cibule, 10 dkg cukru, 2 ks hřebíčku, špetka zázvoru, špetka muškátu, kousek skořice, orientální koření

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na kolečka a spolu s cukrem povaříme v hrnci v cca 3 dl vody, až cibule změkne a zesklovatí. Vložíme meruňky, hřebíček a asi 15 minut povaříme. Přidáme zázvor,…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
***NÁLEV NA OKURKY OD TETY EVY***

***NÁLEV NA OKURKY OD TETY EVY***

Potřebné ingredience

4 LITRY VODY,1 LITR OCTA ,2 DEKA ,10 DKG CUKRU,4 DKG SOLI A 80 KUSŮ SACHARINŮ.

Postup přípravy

VŠECHNY INGREDIENCE SVAŘTE A NECHTE VYSTYDNOUT!!!!!!TO JE ZÁKLAD.PAK SI PŘIPRAVTE OKURKY JAKO VŽDY!NA DNO KAŽDÉ LAHVE DEJTE 2 MALÁ KOLEČKA KŘENU,KOPR CIBULI NA PLÁTKY A KOLEČKA…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Rybíz alá brusinky

Rybíz alá brusinky

Potřebné ingredience

1 kg rybízu, 1/4l vody, 1/4l octa, 650g cukru písek, 1,5 dcl vody, skořice, hřebíček

Postup přípravy

1/4l vody s octem uvedeme do varu,přebraný rybíz tím přelijeme a hned zcedíme. 1,5 dcl vody a cukr dáme do hrnce, přivedeme k varu. Až se cukr rozpustí, přidáme rybíz a koření.…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Čatní z meruněk a broskví

Čatní z meruněk a broskví

Potřebné ingredience

400g broskví(čistá váha bez pecek) 300g meruněk(čistá váha bez pecek) 250g žel.cukru 2:1 75g rozinek 175ml bílého vínného octa(5%) 75ml bílého vina 50g loupaných sekaných mandlí 1PL hořčičného semínka 1KL soli 1/4KL pepře

Postup přípravy

Broskve spaříme horkou vodou schladíme studenou oloupeme vypeckuje a odvážíme 400g,meruňky opláchneme a odpeckuje a navážíme 300g.Pokrájíme je na menší kousky dáme do misky s žel…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Borůvkový džem z pekárny

Borůvkový džem z pekárny

Potřebné ingredience

650g borůvek(lze nahradit jakýmkoliv ovocem) 450g želírovacího cukru DR.Oetker

Postup přípravy

borůvky rozmačkáme nemixujeme aby zůsaly kousky smícháme s cukrem dáme do pekárny a zapneme program MARMELÁDA.Poté si připravíme skleničky do kterých dáme hotovou marmeládu a…

Zobrazit více...

Kategorie