Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Pomerančový džem

Pomerančový džem

Potřebné ingredience

oloupané a jemně pokrájené pomeranče.............900g, želírovací cukr...............................................2 1/2 odměrky(1 balení)

Postup přípravy

Tato marmoška je jemná a velmi dobrá,dělaná v domácí pekárně.

Navažte ovoce,nasekejte na malé kousky a nebo je propasírujte.
Doplňte želírovacím cukrem.Nepoužívejte…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Zavařovaný bůček

Zavařovaný bůček

Potřebné ingredience

Bůček, sůl.

Postup přípravy

Bůček nakrájíme na kostičky cca 3x3 cm, osolíme (zhruba tolik, kolik bychom dali soli na množství při přípravě pečeného) a dobře promícháme. Můžeme nechat den uležet. Pak naplníme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Čalamáda na topinky, k bramboráku....Lahůdka:-)

Čalamáda na topinky, k bramboráku....Lahůdka:-)

Potřebné ingredience

1 kg rajčat, 1 kg paprik, 1 kg cibule, plnotučná hořčice střední, 80 g soli, 130 g cukru, 1/2 balíčku mletého pepře, 1/2 l oleje, 2 dcl octa, 1 větší česnek

Postup přípravy

Zeleninu nakrájíme na kostičky, přimícháme k ní všechny ostatní ingredience, dáme do hrnce, přivedeme k varu a vaříme minimálně hodinu, než se vše pěkně propojí a směs zhoustne.…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Nálev do okurek

Nálev do okurek

Potřebné ingredience

3l vody 2 deka 1l octa 30kuliček sacharinu 60 dkg cukru.

Postup přípravy

Nálev všechny přísady a dáme vařit...vychladnout a zalijeme naložené okurky,sterilizujeme 20-30 minut.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Zavařená červená řepa

Zavařená červená řepa

Potřebné ingredience

4l vody 50dkg cukru 1l octa 12,5dkg soli pár hřebíčků celý pepř,nové koření červenná řepa plný větší hrnec

Postup přípravy

červená řepa musí být předem uvařená do měkka.Oloupaná,nakrájená na kostky.všechny přísady dáme vařit,potom zalijeme do sklenic s červenou řepou,přidáme trošku kmínu a anýzu a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Domácí zavařené maso

Domácí zavařené maso

Potřebné ingredience

2 kg vepřového bůčku i s kůží sůl,kmín celý voda

Postup přípravy

Do papiňáku dáme maso vcelku ,zalijeme vodou a povaříme 1 hodinu,potom vyndáme a pokrájíme na kostky i s kůží,nebo pokrájíme na plátky.Vezmeme sklenice o obsahu 0,7 l a na dno…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
@ Bylinkové jehněčí@

@ Bylinkové jehněčí@

Potřebné ingredience

800 g jehněčího hřbetu * 2 lžíce ostré hořčice * 60 g másla * 5 stroužků česneku * petrželová nať * rozmarýn * citrónová šťáva * bílek * strouhanka * 100 ml bílého vína * bílý pepř * sůl

Postup přípravy

Očistěné maso osolíme a přelijeme citrónovou šťávou. Bylinkové těstíčko si připravíme ze směsi nasekané petrželky, hořčice, másla, špetky rozmarýnu, prolisovaného česneku, soli,…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Jablečná povidla

Jablečná povidla

Potřebné ingredience

1/2 kg cukru, 1/4 lt octa a 2 a 1/2 kg jablek

Postup přípravy

Ocet s cukrem necháme přejít varem, jablíčka oloupeme, rozkrájíme na kostičky, přidáme povařený cukr s octem a necháme trošku rozvařit, ne moc. Horké plníme do skleniček a otáčíme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Pohárové višně

Pohárové višně

Potřebné ingredience

Višně , Želatinovéhý cukr , vanilkový cukr , rum ,

Postup přípravy

2kg - vypeckované višně - rozvaříme přidáme 1 a půl kg želatinového cukru , 2 vanilkové cukry , 10 lžic rumu .
když je vše rozvařené ( pozor - musí však zůstat kousky višní ,…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Lak na zavařování - nevařený

Lak na zavařování - nevařený

Potřebné ingredience

ocet, voda, sůl, cukr, nové koření, pepř, hřebíček, petržel, cubule, mrkev

Postup přípravy

20 sklenic 10 sklenic 5 sklenic
ocet 2 l 1 l ½ l
voda 5 l 2,5 l 1,75 l
sůl 20 dkg 10 dkg 5 dkg
cukr 1 kg ½ kg ¼ kg
+ nové koření, pepř, 2 ks…

Zobrazit více...

Kategorie