Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Červená řepa se zelím dlouhá léta prověřená

Červená řepa se zelím dlouhá léta prověřená

Potřebné ingredience

1 kg červené řepy, 1 kg bílého zelí, 20 dkg cibule, 350 ml octa, 2 lžíce soli, 1/2 l vody, 10 dkg cukru

Postup přípravy

Omytou řepu uvaříme asi 3/4 h. Vodu s octem, solí, cukrem, cibulí nakrájenou na kolečka přivést k varu, pak přidat nakrouhané zelí a asi 10 min povařit, nakonec přidat červenou…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Kopr v sladkokyselém nálevu

Kopr v sladkokyselém nálevu

Potřebné ingredience

nálev: 750 ml vody, 225 ml octa, 1 a 1/2 lžíce cukru, 1 a 1/2 lžičky soli kopr

Postup přípravy

Nálev svařit. Kopr oprat, nechat oschnout a nakrájet nadrobno. Zalít horkým nálevem, skleničky uzavřít a sterilovat 20 minut. Nálev stačí na 5 přesnídávkových skleniček. Je z toho…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Brusinkový kompot z rybízu (nebo i z brusinek)

Brusinkový kompot z rybízu (nebo i z brusinek)

Potřebné ingredience

1 Kg zralých přebraných kuliček, 1/2 Kg pískového cukru, 2 hřebíčky, 1 menší svitek celé skořice, 4 lžíce vody na podlití

Postup přípravy

Lehce vymaštěný hrnec ( používám takový ten černý co se nepřipaluje) mírně zahřejeme a přidáme do něj rybíz, podlijeme trochou vody a zakryté poklicí vaříme. Jakmile plody pustí…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Rybízová šťáva a marmeláda

Rybízová šťáva a marmeláda

Potřebné ingredience

Rybíz, vodu, cukr a kyselinu citronovou

Postup přípravy

Rybíz odšťavníme v odšťavňovači. ( Odpad necháme ještě chvilku odstát ještě pustí trošku šťávy, kterou přilijeme ). Na 1 litr šťávy přidat půl litru vody a kyselinu citronovou,…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Jahodo-rybízový džem

Jahodo-rybízový džem

Potřebné ingredience

(na 4 sklenice po 350 ml) ---------750 g jahod, 250 g červeného rybízu, 1 bal. Želírovací cukr 2:1 Dr. Ötker

Postup přípravy

Jahody omyjeme, zbavíme stopek a nakrájíme na malé kousky. Rybíz omyjeme, zbavíme stopek a spolu s jahodami a cukrem vložíme do hrnce a za stálého míchání přivedeme k varu a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
MED Z ČERNÉHO BEZU S LIPOVÝM KVĚTEM-na pocení

MED Z ČERNÉHO BEZU S LIPOVÝM KVĚTEM-na pocení

Potřebné ingredience

45 květů bezu,1,5l vody,hrst lipovového květu,1 kg cukru,štáva ze 3 citronů

Postup přípravy

květy bezu vaříme ve vodě s lipov.květem asi 1 hod,necháme stát do druhého dne.Scedíme ,přidáme cukr,vaříme asi 2 hod ,ke konci přidáme štávu z citronu.Použití:při horečce,když se…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
SEDMIKRÁSKOVÝ MED-proti kašli

SEDMIKRÁSKOVÝ MED-proti kašli

Potřebné ingredience

500 květů sedmikrásek/chudobky/,1 citron,3/4 l vody,750 g krystalového cukru

Postup přípravy

citron omyjeme teplou vodou,nakrájíme na kolečka a odstraníme jádra/aby med nezhořkl/.Pak přiáme k sedmikráskám,které jsme přelili vařící vodou a necháme louhovat.Druhý den…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Výborná třešňová šťáva (sirup) s postupem a ze zbytku zmrzlina, klevela, nebo marmeláda

Výborná třešňová šťáva (sirup) s postupem a ze zbytku…

Potřebné ingredience

1,5 kg tmavých třešní, 0,75 litru vody a cukr v množství podle obsahu získané šťávy. na 0,5 litru šťávy přidáme 0,4 kg cukru a 7 g kyseliny citrónové Já jsem asi ze 3 kg třešní udělala 2,5 litru šťávy

Postup přípravy

Napíšu 2 varianty postupu-toto bude varianta č. 1. kdy chcete mít jen šťávu:

Třešně namočíme do vody a necháme vyplavat červíky, pokud jsou tam(asi hoďku)
1,5 kg tmavých…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Třešně nebo jiné ovoce zavařené v horkovzd. troubě

Třešně nebo jiné ovoce zavařené v horkovzd. troubě

Potřebné ingredience

Třešně, cukr

Postup přípravy

Třešně nasypat do sklinek, dát 2 PL cukru a zalít do necelé poloviny vodou. Zavařit a otočit dnem vzhůru. Zavařuju v horkovzdušné troubě, viz recept Jahodový kompot.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Višňová marmeláda

Višňová marmeláda

Potřebné ingredience

800 g vypeckovaných višní, 300 g cukru krupice, 200 ml vody, 2 vanilkové cukry, 1 Gelfix Super 3:1, 6 PL rumu

Postup přípravy

Dávka je asi na 4 sklenice po 350 ml.
Višně rozmixujeme, smícháme s vodou, cukrem, vanilkovým cukrem a gelfixem. Přivedeme k varu a vaříme asi 6 min. Stáhnene z ohně a přidáme…

Zobrazit více...

Kategorie