Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Jahodový kompot

Jahodový kompot

Potřebné ingredience

jahody, cukr

Postup přípravy

Na 1 kg jahod dáme 25 dkg cukru /já dávala moučku/. Večer promícháme jahody s cukrem, přes noc krásně pustí šťávu.Měla jsem je v hrnci normálně na lince. Ráno plníme do sklenic i…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Jahody v jahodách

Jahody v jahodách

Potřebné ingredience

maminky, nám jahody zatím ještě nezrají, ale tento recept se letos určitě chystám dělat, tak třeba se Vám taky bude hodit. Vám v nížinách už jahody určitě červenají....... Nemáte s tímto receptem některá zkušenosti?

Postup přípravy

Do sklenic naskládáme očištěné jahody, přidáme cukr, jak jste zvyklí ( 3, max. 3 a 1/2 velkých lžic) a celé to zalijeme rozmixovanýma jahodama horší kvality.

Zavíčkujeme a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ZELENINA NA Zimu

ZELENINA NA Zimu

Potřebné ingredience

30dkg petržele,45 dkg celeru,45 dkg mrkve,20 dkg cibule,3 dkg česneku,8 dkg petrželové natě,250 dkg sádla,20 dkg soli

Postup přípravy

Vše nastrouhat,přidat sádlo,dusit 5 min ,do sleniček a 10 min.sterilovat.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
JITROCELOVÝ SIRUP PROTI KAŠLI

JITROCELOVÝ SIRUP PROTI KAŠLI

Potřebné ingredience

4 hrstky jitrocele,300 g cukru,250 g včelího medu,2 citrony

Postup přípravy

jitrocel umyjeme,rozemeleme,přidáme trochu vody,cukr,med.Vaříme na mírném ohni,dokud nevznikne zahuštěná tekutina.Přelijeme přes plátno/přidáme štávu z citronů/a plníme do…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Jahodovo-banánový džem

Jahodovo-banánový džem

Potřebné ingredience

1kg jahod, 4 banány, 6 lžic citr.šťávy, 2 vanilk.cukry, 1 Gelfix extra 2:1(Dr.Oetkar), 500g cukru

Postup přípravy

Jahody nakrájíme, já je trošku rozmačkala, dáme do hrnce a zasypeme 2PL cukru+Gelfix extra 2:1 a dáme vařit asi tak 1minutu. Přidáme nakrájené banány na kolečka, které jsme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
MED Z KVĚTU ČERNÉHO BEZU

MED Z KVĚTU ČERNÉHO BEZU

Potřebné ingredience

Na 1l vody potřebujeme 25 velkých květů černého bezu, 1 kg cukru, 1 velký citrón

Postup přípravy

Květy opláchneme a necháme okapat. Okapané květy vložíme do hrnce, přidáme na plátky nakrájený citrón a zalejeme litrem vody. Povaříme 20min a necháme 24hodin odležet. Na druhý…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
pikantní okurky

pikantní okurky

Potřebné ingredience

lak na okurky-3 litry vody,1ocet,1deko,20-30dkg cukru,36tablet cukerinu,půl lžičky nového koření,půl lžičky hořčičného semínka,6bobk.list,6hřebíčků.stroužky česneku s chili kořením dle chuti já dávám slabě a místo česneku může být i kousek celé skořice

Postup přípravy

vodu,ocet,deko,cukr,cukerin svařím ostatní dávám do sklenice.Já a přítel milujeme okurky s česnekem a s chili kořením může být i feferonka tak dám 2-4stroužky česneku do jedné…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
* RYBÍZOVOJAHODOVOOSTRUŽINOVÁ šťáva z předloni zamraženého ovoce *

* RYBÍZOVOJAHODOVOOSTRUŽINOVÁ šťáva z předloni…

Potřebné ingredience

Přemýšlela jsem co s předloňským rybízem v mrazáku, když letos jsou keříky zase obsypané, tak jsem udělala sirup :)))))))))) mišung ovoce - 2 a 1/2 kg červeného rybízu - u mě převažoval + jahody + ostružiny 1 a půl litru vody 50g kyseliny citronové 2 a 1/4 kg cukru

Postup přípravy

Ovoce necháme rozmrazit v hrnci, vymraženou šťávu nesléváme, naopak ještě 1 a půl litru vody přidáme, přisypeme kyselinu citronovou, promícháme a necháme asi 20-24 hodin stát.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Bezový sirup proti chřipce :)

Bezový sirup proti chřipce :)

Potřebné ingredience

15 středně velkých květů bezu 1 litr převařené vychlazené vody 35g kyseliny citronové 1kg cukru

Postup přípravy

Květy včetně krátkých stonků dáme nejlépe do velké zavařovací sklenice, zalijeme převařenou vychlazenou vodou a přidáme kyselinu citronovou. Řádně promícháme a zakryjeme utěrkou.…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
SIRUP Z KVĚTŮ ČERNÉHO BEZU

SIRUP Z KVĚTŮ ČERNÉHO BEZU

Potřebné ingredience

30 květů černého bezu, 2 litry převařené studené vody, 2 kg cukru krupice, 70 g kyseliny citronové

Postup přípravy

Květy 24 hodin nechám luhovat v převařené vychladnuté vodě. Druhý den sliji přes cedník, přidám 2 kila cukru a 70 gramů kyseliny citronové. Míchám, dokud se cukr a kyselina celá…

Zobrazit více...

Kategorie