Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Rajčatová marmeláda- je opravdu super!!!

Rajčatová marmeláda- je opravdu super!!!

Potřebné ingredience

1 kg zralých rajčat, 70 dkg cukru, želírovací přípravek, 2 van. cukry a půl dcl rumu

Postup přípravy

Rajčata zbavíme jadřinců, pokrájíme a povaříme do měkka. Rozmixujeme, propasírujeme (to je trošku práce), přidáme cukry a želírovací přípravek a 20 minut vaříme, dochutíme rumem a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Pomerančová marmeláda

Pomerančová marmeláda

Potřebné ingredience

4 pomeranče, 2 citronky, 2l vody, 1 3/4kg cukru.

Postup přípravy

Pomeranče řádně umyjeme a nakrájíme na velké kousky.Dáme do nádoby a zalijeme 2l vody. Necháme 24hod luhovat.Potom vodu slijeme,ale necháme,pomeranče nakrájíme i s citrony na…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Med z Pampelišek

Med z Pampelišek

Potřebné ingredience

400 ks pampelišek ( pouze květy bez stonků ), 1 citron, 1 litr vody a 1 kg cukru krupice

Postup přípravy

Pampelišky dáme do hrnce, přidáme litr vody a oloupaný citrn nakrájený na kolečka. Vaříme 10 minut. Pak vypneme a necháme odležet do druhého dne ( asi 12 hodin ).
Druhý den…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ZAVAŘOVANÝ BŮČEK

ZAVAŘOVANÝ BŮČEK

Potřebné ingredience

PODLE MAMINKY ZDE NA MMB(Jaroslava S. (Jambi) ID 87569)...

ZAVAŘENINY
LUXUSNÍ OVOCNÁ PŘESNÍDÁVKA

LUXUSNÍ OVOCNÁ PŘESNÍDÁVKA

Potřebné ingredience

1250 gr- čisté váhy naloupaného ovoce/JABLKA+jahody,mango,hruška,broskev,banán...prostě to ovoce jakou přesnídávku si zrovna přejete:).....// 1/2 litru vody cca 250gr cukru//dle vaší chuti// 1 pudinkový prášek

Postup přípravy

Vím že se opakuji,ale na přání kamarádek vkládám :))

Základem přesnídávek jsou vždy jablka!!! dle přání a chuti jakou chcete přesnídávku si část z 1250gr čistého ovoce…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Pomerančový džem

Pomerančový džem

Potřebné ingredience

oloupané a jemně pokrájené pomeranče.............900g, želírovací cukr...............................................2 1/2 odměrky(1 balení)

Postup přípravy

Tato marmoška je jemná a velmi dobrá,dělaná v domácí pekárně.

Navažte ovoce,nasekejte na malé kousky a nebo je propasírujte.
Doplňte želírovacím cukrem.Nepoužívejte…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Zavařovaný bůček

Zavařovaný bůček

Potřebné ingredience

Bůček, sůl.

Postup přípravy

Bůček nakrájíme na kostičky cca 3x3 cm, osolíme (zhruba tolik, kolik bychom dali soli na množství při přípravě pečeného) a dobře promícháme. Můžeme nechat den uležet. Pak naplníme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Čalamáda na topinky, k bramboráku....Lahůdka:-)

Čalamáda na topinky, k bramboráku....Lahůdka:-)

Potřebné ingredience

1 kg rajčat, 1 kg paprik, 1 kg cibule, plnotučná hořčice střední, 80 g soli, 130 g cukru, 1/2 balíčku mletého pepře, 1/2 l oleje, 2 dcl octa, 1 větší česnek

Postup přípravy

Zeleninu nakrájíme na kostičky, přimícháme k ní všechny ostatní ingredience, dáme do hrnce, přivedeme k varu a vaříme minimálně hodinu, než se vše pěkně propojí a směs zhoustne.…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Nálev do okurek

Nálev do okurek

Potřebné ingredience

3l vody 2 deka 1l octa 30kuliček sacharinu 60 dkg cukru.

Postup přípravy

Nálev všechny přísady a dáme vařit...vychladnout a zalijeme naložené okurky,sterilizujeme 20-30 minut.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Zavařená červená řepa

Zavařená červená řepa

Potřebné ingredience

4l vody 50dkg cukru 1l octa 12,5dkg soli pár hřebíčků celý pepř,nové koření červenná řepa plný větší hrnec

Postup přípravy

červená řepa musí být předem uvařená do měkka.Oloupaná,nakrájená na kostky.všechny přísady dáme vařit,potom zalijeme do sklenic s červenou řepou,přidáme trošku kmínu a anýzu a…

Zobrazit více...

Kategorie