Rajčatová marmeláda- je opravdu super!!!
Potřebné ingredience
1 kg zralých rajčat, 70 dkg cukru, želírovací přípravek, 2 van. cukry a půl dcl rumu
Postup přípravy
Rajčata zbavíme jadřinců, pokrájíme a povaříme do měkka. Rozmixujeme, propasírujeme (to je trošku práce), přidáme cukry a želírovací přípravek a 20 minut vaříme, dochutíme rumem a…
Pomerančová marmeláda
Potřebné ingredience
4 pomeranče, 2 citronky, 2l vody, 1 3/4kg cukru.
Postup přípravy
Pomeranče řádně umyjeme a nakrájíme na velké kousky.Dáme do nádoby a zalijeme 2l vody. Necháme 24hod luhovat.Potom vodu slijeme,ale necháme,pomeranče nakrájíme i s citrony na…
Med z Pampelišek
Potřebné ingredience
400 ks pampelišek ( pouze květy bez stonků ), 1 citron, 1 litr vody a 1 kg cukru krupice
Postup přípravy
Pampelišky dáme do hrnce, přidáme litr vody a oloupaný citrn nakrájený na kolečka. Vaříme 10 minut. Pak vypneme a necháme odležet do druhého dne ( asi 12 hodin ).
Druhý den…
ZAVAŘOVANÝ BŮČEK
Potřebné ingredience
PODLE MAMINKY ZDE NA MMB(Jaroslava S. (Jambi) ID 87569)...
LUXUSNÍ OVOCNÁ PŘESNÍDÁVKA
Potřebné ingredience
1250 gr- čisté váhy naloupaného ovoce/JABLKA+jahody,mango,hruška,broskev,banán...prostě to ovoce jakou přesnídávku si zrovna přejete:).....// 1/2 litru vody cca 250gr cukru//dle vaší chuti// 1 pudinkový prášek
Postup přípravy
Vím že se opakuji,ale na přání kamarádek vkládám :))
Základem přesnídávek jsou vždy jablka!!! dle přání a chuti jakou chcete přesnídávku si část z 1250gr čistého ovoce…
Pomerančový džem
Potřebné ingredience
oloupané a jemně pokrájené pomeranče.............900g, želírovací cukr...............................................2 1/2 odměrky(1 balení)
Postup přípravy
Tato marmoška je jemná a velmi dobrá,dělaná v domácí pekárně.
Navažte ovoce,nasekejte na malé kousky a nebo je propasírujte.
Doplňte želírovacím cukrem.Nepoužívejte…
Zavařovaný bůček
Potřebné ingredience
Bůček, sůl.
Postup přípravy
Bůček nakrájíme na kostičky cca 3x3 cm, osolíme (zhruba tolik, kolik bychom dali soli na množství při přípravě pečeného) a dobře promícháme. Můžeme nechat den uležet. Pak naplníme…
Čalamáda na topinky, k bramboráku....Lahůdka:-)
Potřebné ingredience
1 kg rajčat, 1 kg paprik, 1 kg cibule, plnotučná hořčice střední, 80 g soli, 130 g cukru, 1/2 balíčku mletého pepře, 1/2 l oleje, 2 dcl octa, 1 větší česnek
Postup přípravy
Zeleninu nakrájíme na kostičky, přimícháme k ní všechny ostatní ingredience, dáme do hrnce, přivedeme k varu a vaříme minimálně hodinu, než se vše pěkně propojí a směs zhoustne.…
Nálev do okurek
Potřebné ingredience
3l vody 2 deka 1l octa 30kuliček sacharinu 60 dkg cukru.
Postup přípravy
Nálev všechny přísady a dáme vařit...vychladnout a zalijeme naložené okurky,sterilizujeme 20-30 minut.
Zavařená červená řepa
Potřebné ingredience
4l vody 50dkg cukru 1l octa 12,5dkg soli pár hřebíčků celý pepř,nové koření červenná řepa plný větší hrnec
Postup přípravy
červená řepa musí být předem uvařená do měkka.Oloupaná,nakrájená na kostky.všechny přísady dáme vařit,potom zalijeme do sklenic s červenou řepou,přidáme trošku kmínu a anýzu a…