Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Broskvový džem

Broskvový džem

Potřebné ingredience

?

Postup přípravy

kdo poradí jak udělat jednoduše broskvový džem?

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Kečup...musím se s Vámi podělit !

Kečup...musím se s Vámi podělit !

Potřebné ingredience

1 Kg zralých rajčat, 2 cibule, 4 dkg cukru, malé štamprdle octa , necelá kávová lžička soli, 2 kuličky nového koření, 4 kuličky pepře, 3 lístky bobk.listu.

Postup přípravy

Tenhle kečup mi dnes dala ochutnat jedna sousedka a moc mě zachutnal, tak jsem hned prubla a také se mi povedl, tak se s Vámi dělím o recept. Množství dá tak na 2 skleničky od…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Šťáva z ovoce za studena

Šťáva z ovoce za studena

Potřebné ingredience

2,5 kg ovoce, 2 litry vody, 25 gr kyseliny citronové, 1 Petol (já nedávám)

Postup přípravy

Ovoce trochu pomačkáme, přidáme kyselinu citronovou a vodu. Přikryjeme a necháme 24 h stát v chladnu.
Druhý den přemačkáme přes plátno, plenu, silon apod. My na rybíz máme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Přesnidávka z jablek

Přesnidávka z jablek

Potřebné ingredience

2kg jablek,moučkový cukr,skořice,4 vanilkové pudinky.

Postup přípravy

2kg jablek oloupat,nakrájet a dát vařit.Přidat mouč. cukr dle chuti,trochu skořice.Až jsou jablka podušená přidat na 1kg hmoty 2 vanilkové pudinky (4 pudinky na tuto dávku) a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Domácí kečup

Domácí kečup

Potřebné ingredience

4kg rajčat........8 cibulí........3dcl octa........2 lžíce sladké papriky.........1 lžíce pálivé papriky ..........1 lžíce skořice........10 drcených hřebíčků.........10 kuliček nového koření..........4 bobkové listy.........3 lžíce soli.........40dkg cukru .........A kdo má rád ostřejší kečup může si přidat trošičku chilli, ale to už podle chuti :o)

Postup přípravy

Rajčátka si nakrájíme na měsíčky a dáme vařit na 2 hodiny....mícháme ať se nepřipálí.......poté je rozmixujeme a přepasírujeme........pokud je kečup ještě moc vodnatý, tak ještě 1…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Broskvový (jahodový...) džem s rumem v Domácí pekárně

Broskvový (jahodový...) džem s rumem v Domácí pekárně

Potřebné ingredience

1 kg broskví, 500 g cukru, Gelfix 2 : 1, rum (dávám od oka cca 100 ml), 1 lžičku kyseliny citronové. Nyní mám vyzkoušeno i na jahody, kde přidávám ještě štávu z jednoho citronu (džem je pak hustší a také má lepší barvu, jahody tak neztmavnou).

Postup přípravy

Broskve oloupeme, vypeckujeme a namačkáme třeba šťuchadlem na brambory. Potom zalijeme rumem, posypeme kyselinou citronovou, gelfixem smíchaným se dvěmi lžicemi cukru a na konec…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Domácí hořčice ,výborná ke grilovanému masu !!!!!!!!!!!!

Domácí hořčice ,výborná ke grilovanému masu !!!!!!!!!!…

Potřebné ingredience

1 kg paprik ,1kg rajčat , 1/2kg cibule ,2dcl oleje ,1 dcl octa ,5 feferon ,10 dkg cukru ,7 dkg soli

Postup přípravy

Vše nakrájíme a na oleji jsem osmahla malinko cibuli ,přidala zeleninu a koření a nakonec ocet . Dusíme celkem 1 hodinu . Potom necháme vychladnout a rozmixujeme . Přepasírujeme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Pečený čaj

Pečený čaj

Potřebné ingredience

1l rybízu 1 l ovoce ( borůvky ,jablka ,nektarinky ,broskve ,mirabelky ,švestky .........podle chuti a možností ) Dohromady 2 L ovoce 1,20kg cukru krystal 1 lžička skořice 1/8 l rumu

Postup přípravy

Nakrájíme ovoce pokud je větší na malé kousky ,jablíčka strouháme . Vše zamícháme a dáme do pekáče do trouby na 20 minut péct na nejvyšší stupeň . Po dvaceti minutách horké plníme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Okurkový nálev

Okurkový nálev

Potřebné ingredience

1 deko, 0,5 l octu, 1,75 l vody, 1 hrnek (0,25l) cukru, 30ks cukerínu

Postup přípravy

K tomuto jednoduchému a léty osvědčenému nálevu na okurky jsme se po různých dalších chuťových variantách (nálevech) vrátili a nedáme na něj dopustit.
Deko uvaříme dle návodu…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
KUNOVJANKA

KUNOVJANKA

Potřebné ingredience

60dk mrkve,60dk celeru,1kg papriky,1,4kg cibule,Nálev 2l vody 3/4l octa,1 deko,12dk cukru,30 tablet cukerinu

Postup přípravy

zeleninu nakrájet,mrkev a celer trochu povařit.Pak dát do sklenic zalét nálevem a sterilizovat 20 minut na 80C

Zobrazit více...

Kategorie