Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Kapusta jako zelí

Kapusta jako zelí

Potřebné ingredience

Hlávková kapusta

Postup přípravy

PRosím poradil by mi někdo, zda se dá zavařit hlávková kapusta jako sterilované zelí, nějak se mi jí urodilo a mrazák neni nafukovací.
Děkuji Vendula

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
"BRAMBORAČKA  NA  ZIMU" - super polotovar a rychlovečeře je coby dup :-))

"BRAMBORAČKA NA ZIMU" - super polotovar a…

Potřebné ingredience

30dkg celeru, 30dkg mrkve, 20dkg petržele, 30dkg kapusty, 17dkg pórku, 16dkg kedluben, 14dkg cibule, 14dkg květáku, 3dkg petrželové nati, 3dkg celerové nati, 2dkg česneku, 33dkg soli, 20dkg másla.

Postup přípravy

Veškerou zeleninu očistím, operu, osuším - co jde, nahrubo nastrouhám, zbytek nakrájím na nudličky. Natě posekám, česnek prolisuju, vše prosypu solí, zamíchám a zaliju rozpuštěným…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Zelenina do polévky

Zelenina do polévky

Potřebné ingredience

90dkg petržele,90dkg mrkve,90dkg celeru,90dkg kapusty,50dkg kedlubny,40dkg květaku,20dkg porku,10listů celeru,6dkg česneku,50dkg soli,50dkg ztuženého tuku Lukana

Postup přípravy

Zeleninu postrouhat najemno(ja to melu na robotu,co je na mleté maso).Rozpustíme tuk,dame podusit všechnu pomletou zeleninu tak 30min.Studené plníme do sklenic a zavařuji 20min.na…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ČESNEKOVÁ PASTA

ČESNEKOVÁ PASTA

Potřebné ingredience

1/2kg oloupaného česneku
15 dkg soli
20 dkg tuku omega

Postup přípravy

Připravíme ji takto : jemně umletý česnek smícháme se solí a necháme asi 1 hodinu odležet.Pak rozpustíme tuk vložíme do něj česnek a mícháme na mírném ohni ,tak dlouho až se směs…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
přasnídávka z jablek

přasnídávka z jablek

Potřebné ingredience

5kg jablek 2,5 l vody 3až 4 pudinky mužou bít jakýkoliv krom čokoládovéhoprostě světlí a pul kila cukru krystalu

Postup přípravy

pokud máte na zahradě hodně jablek jako my tak je to vhodný spusob jak je sparcovat postup jablka a vodu vaříme jablka máte nakrajený na pulky a vaříme je dokud nejsou jablka…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
STERILOVANÉ  LEČO - do rizota, číny, na pizzu, nebo klasicky se salámem :-)

STERILOVANÉ LEČO - do rizota, číny, na pizzu, nebo…

Potřebné ingredience

2kg rajčat, 2kg paprik, 1 cibule, olej.

Postup přípravy

Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na prožky nakrájenou papriku a na malé kousky pokrájená rajčata. Promícháme a necháme asi 1/4 hodiny dusit, aby rajčata pustila šťávu…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
POCHOUTKA Z RAJČAT A PAPRIK

POCHOUTKA Z RAJČAT A PAPRIK

Potřebné ingredience

500g spařených a oloupaných rajčat, 500g očištěných paprik, 150g cibule, 100ml vinného octa, 1KL mleté papriky, 1KL soli, 1 Gelfix Super 1:3, 350g cukru, hřebíček.

Postup přípravy

Na drobno nakrájenou zeleninu nasypeme do hrnce, přidáme ocet, ml. papriku a sůl.Za občasného míchání 10min. vaříme. Gelfix rozmícháme se 2 PL cukru a vmícháme do pochoutky.…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Čalamáda se zelím

Čalamáda se zelím

Potřebné ingredience

2,5kg zelí,0,5kg červené papriky,0,5kg zelené papriky,1 cibule nakrájená na jemnoNálev:0,5kg cukru,4dcl octa,4dcl oleje,1deko.

Postup přípravy

Zelí nastrouhame na nudličky,papriku pokrájíme na proužky. Ocet a olej smíchame dohromady a přidáme cukr a směs na deko.Míchame dokud se cukr nerozpustí. .Až je cukr ropuštěný…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Čalamáda

Čalamáda

Potřebné ingredience

6 okurku,4červené papriky,4 žluté papriky,4 cibule,4 mrkve,3 pálky česneku,1 květák

Postup přípravy

Zeleninu pokrájíme a promícháme.Zalijeme znojemským nálevem.Zavařujeme na 80°C asi 20min.Z tohoto množství je asi 11 malých sklenic.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Okurky kvašáky

Okurky kvašáky

Potřebné ingredience

Na 1 l vody 1 vrchovatá lžíce soli
okurky, vinný list,křenový list,višňový list,kopr

Postup přípravy

Do 5l sklenice dáme vinný list položíme okurky,křenový list,okurky,višňový list,okurky,kopr.okurky a višňový list.Zalijeme nálevem.Položíme víčko a necháme kvasit asi týden.Pod…

Zobrazit více...

Kategorie