Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
VELMI DOBRÝ LÁK NA OKURKY A NA VŠE CO JE SLADKOKYSELÉ

VELMI DOBRÝ LÁK NA OKURKY A NA VŠE CO JE SLADKOKYSELÉ

Potřebné ingredience

3,5 l vody,1 l 8% octa,100gr soli,450gr.cukr krupice,4 kuličky pepře,4 kuličky nové koření,1 bobk.list.5 minut povařit Tento lak vystačí asi na 13 lahví záleží jak je naplníme

Postup přípravy

Lak nechat schladnout na pokojovou teplotu,okurky proložit plátkem cibule,okvětí kopru,2 až 3 kolečka mrkve,plátek křenu.Zalít lákem sterilovat 20 min při 80'C

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Švestková povidla

Švestková povidla

Potřebné ingredience

71/2kg švestek
1ú2l octa
11/2kg cukru

Postup přípravy

Švestková povidla
71/2kg švestek se umeje a vyloupá,vmíchá se 1/2l dobrého octa a 11/2kg cukru krupice,necháme 24hodin ustátDalší den se to vylije do smaltovaného hrnce a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Švestková povidla (netradičně)

Švestková povidla (netradičně)

Potřebné ingredience

3 kg švestek,500g želírovacího cukru,citr.kůra, 2 kusy skořice,2 hvězdičky badyánu

Postup přípravy

Švestky omyjte,vypeckujte a umelte v mlýnku na maso nebo v mixéru.Vlijte do pekáče (vykládám pečícím papírem),přidejte koření a prosypte cukrem.Vložte do trouby (175 st.) a vařte…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Červená hořčice

Červená hořčice

Potřebné ingredience

1,5 kg červených rajčat, 1 dc oleje, 1 dc octa, 1 dc cukru, trochu soli, 50 dkg silně pálivých paprik(kdo nechce pálivé, dá normální).

Postup přípravy

Rajčata pomeleme nebo jen nakrájíme a s olejem, octem a cukrem vaříme 1,5 hodiny. Pak přidáme trochu soli, pomleté nabo najemno nakrájené papriky a vaříme ještě půl hodiny. Horké…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Zelená hořčice

Zelená hořčice

Potřebné ingredience

1 kg zelených rajčat, 8 zelených paprik, 1 větší cibule, 15 dkg cukru, 1/4 l octa, 1 větší celer, 1 lžíce soli, může být i 1/2 menší hlávky zelí.

Postup přípravy

Vše se pomele na masovém mlýnku a vaří se asi 2-2,5 hodiny. Horké dát do sklenic a zavařit na 80°C 20-30 minut.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Čalamáda z okurek

Čalamáda z okurek

Potřebné ingredience

2,5 kg okurek, 1 kg cibule, 0,5 l octa, 40 dkg cukru, 3 polévkové lžíce soli, 1 lžičku pepře, 1 lžičku kari.

Postup přípravy

Ukrojit konce okurek, zvážit a nakrájet i se slupkou na plátky. Cibuli nakrájet na kolečka nebo půl kolečka, vše smíchat a nechat odležet tak dlouho, až to pustí šťávu. Dát do…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
SALÁTOVÁ OKURKA

SALÁTOVÁ OKURKA

Potřebné ingredience

Maminky prosím o radu :o)))

Postup přípravy

Mám MÓÓÓC salátových okurek, neznáte některá nějaký receptík ? ( čalamádu atd. )
Za veškeré rady moc děkuji :o)))

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Zavařování ovoce BEZ CUKRU- NÍZKOKALORICKÉ,dietní,ZDRAVÉ !!!!!!!!!!

Zavařování ovoce BEZ CUKRU- NÍZKOKALORICKÉ,dietní…

Potřebné ingredience

ovoce,převařená voda,sůl

Postup přípravy

Zavařovací sklenice plníme co nejúsporněji, aby v nich ovoce zabralo co nejvíce místa. Na každou sedmidecilitrovou sklenici přidáme špetku soli a ovoce zalijeme STUDENOU…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
NAKLÁDANÉ OKURKY - rychlé a jednoduché

NAKLÁDANÉ OKURKY - rychlé a jednoduché

Potřebné ingredience

3x sacharin
2x pepř celý
2x nové koření
1lžička soli
1lžíce cukru
5x hořčičné semínko
1 dcl octa

Postup přípravy

Na dno sklenice 0,7 l narovnám mrkev a cibuli nakrájenou na kolečka ( můžete přidet i papriku či česnek ) pak naslkádám okurky a všechny ingredience, pookraj zaliju studenou…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
PRAVÉ ZNOJEMSKÉ OKURKY RECEPT OD PRABABIČKY

PRAVÉ ZNOJEMSKÉ OKURKY RECEPT OD PRABABIČKY

Potřebné ingredience

MRKEV NA KOLEČKA ,CIBULE, KŘEN, 2KULIČKY PEPŘE , 2 KULIČKY NOVÉHO KOŘENÍ ,KOUSEK BOBKOVÉHO LISTU ,1 HŘEBÍČEK, 1 VRCH.LŽIČKA SOLI ,3 VRCH.LŽÍCE CUKRU

Postup přípravy

DO KAZDÉ SKLENICE -POUŽÍVÁM KLASICKÉ MYSLÍM 0,7 ,ZELENINU + KOŘENÍ ,NASTRKÁM OKURKY ,PŘIDÁM CUKR A SŮL + 1/10 OCTA NECELÝ 1 DCL A DOLÍT STUDENOU VODOU.
ZAVÍČKUJEME.

Zobrazit více...

Kategorie