Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Slanečci-cukeťáci

Slanečci-cukeťáci

Potřebné ingredience

5 kg cukety,
1 kg cibule,
5 1/2 pol.lžíce soli,
5 pol.lžic cukru,
1/2 balíčku mletého pepře,
1/2 l octa,
1/2 l oleje

Postup přípravy

Cukety oloupeme, vydlabeme a nakrájíme na plátky cca 1/2 cm. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. V míse promícháme se solí a necháme stát 2-3 hod. Pak přidáme cukr, pepř, ocet…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Chutney  z nedozrálých rajčat

Chutney z nedozrálých rajčat

Potřebné ingredience

1 kg zelených,nebo nedozrálých rajčat,250g cibule,250g jablek,2 stroužky česneku,1 feferonka,200g cukru,
1 lžička soli,1 lžička pepře,2dcl octa,1 lžička nového koření,1 lžička ml.zázvoru.

Postup přípravy

Vše rozmixuji ,přidám koření a vařím do vypaření šťávy.Asi tak 1,5hod.
Horké plníme do skleniček a obrátíme dnem vzhůru.
Už nesterelizujeme.
Opravdu výtečná.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ZPACOVÁNÍ VELKÉHO MNOŽSTVÍ SALÁTOVÝCH OKUREK

ZPACOVÁNÍ VELKÉHO MNOŽSTVÍ SALÁTOVÝCH OKUREK

Potřebné ingredience

Salátové okurky podle paní Jany ID 41829

Postup přípravy

Tímto jí moc děkuju za receptík :o)))

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Kysané zelí

Kysané zelí

Potřebné ingredience

5kg hlávkového zelí, 4 velké cibule, 2dc vody, 4dc octa, 10dkg soli, 25dkg cukru, 2 kávové lžičky pyrosiřičitanu (koupíte v drogerii)

Postup přípravy

Uvaříme nálev a necháme vychladit. Do vychladlého nálevu dáme pyrosiřičitan. Zelí nakrájíme, přidáme nakrájenou cibuli, zalijeme nálevem a necháme do druhého dne uležet. Dáme do…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
VELMI DOBRÝ LÁK NA OKURKY A NA VŠE CO JE SLADKOKYSELÉ

VELMI DOBRÝ LÁK NA OKURKY A NA VŠE CO JE SLADKOKYSELÉ

Potřebné ingredience

3,5 l vody,1 l 8% octa,100gr soli,450gr.cukr krupice,4 kuličky pepře,4 kuličky nové koření,1 bobk.list.5 minut povařit Tento lak vystačí asi na 13 lahví záleží jak je naplníme

Postup přípravy

Lak nechat schladnout na pokojovou teplotu,okurky proložit plátkem cibule,okvětí kopru,2 až 3 kolečka mrkve,plátek křenu.Zalít lákem sterilovat 20 min při 80'C

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Švestková povidla

Švestková povidla

Potřebné ingredience

71/2kg švestek
1ú2l octa
11/2kg cukru

Postup přípravy

Švestková povidla
71/2kg švestek se umeje a vyloupá,vmíchá se 1/2l dobrého octa a 11/2kg cukru krupice,necháme 24hodin ustátDalší den se to vylije do smaltovaného hrnce a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Švestková povidla (netradičně)

Švestková povidla (netradičně)

Potřebné ingredience

3 kg švestek,500g želírovacího cukru,citr.kůra, 2 kusy skořice,2 hvězdičky badyánu

Postup přípravy

Švestky omyjte,vypeckujte a umelte v mlýnku na maso nebo v mixéru.Vlijte do pekáče (vykládám pečícím papírem),přidejte koření a prosypte cukrem.Vložte do trouby (175 st.) a vařte…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Červená hořčice

Červená hořčice

Potřebné ingredience

1,5 kg červených rajčat, 1 dc oleje, 1 dc octa, 1 dc cukru, trochu soli, 50 dkg silně pálivých paprik(kdo nechce pálivé, dá normální).

Postup přípravy

Rajčata pomeleme nebo jen nakrájíme a s olejem, octem a cukrem vaříme 1,5 hodiny. Pak přidáme trochu soli, pomleté nabo najemno nakrájené papriky a vaříme ještě půl hodiny. Horké…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Zelená hořčice

Zelená hořčice

Potřebné ingredience

1 kg zelených rajčat, 8 zelených paprik, 1 větší cibule, 15 dkg cukru, 1/4 l octa, 1 větší celer, 1 lžíce soli, může být i 1/2 menší hlávky zelí.

Postup přípravy

Vše se pomele na masovém mlýnku a vaří se asi 2-2,5 hodiny. Horké dát do sklenic a zavařit na 80°C 20-30 minut.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Čalamáda z okurek

Čalamáda z okurek

Potřebné ingredience

2,5 kg okurek, 1 kg cibule, 0,5 l octa, 40 dkg cukru, 3 polévkové lžíce soli, 1 lžičku pepře, 1 lžičku kari.

Postup přípravy

Ukrojit konce okurek, zvážit a nakrájet i se slupkou na plátky. Cibuli nakrájet na kolečka nebo půl kolečka, vše smíchat a nechat odležet tak dlouho, až to pustí šťávu. Dát do…

Zobrazit více...

Kategorie