Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Cikánská houbová omáčka

Cikánská houbová omáčka

Potřebné ingredience

2kg hub, 1kg zelených paprik, 3/4kg cibule, 1/4l oleje, 1/4l octa, 20dkg cukru, 3 lžičky soli, 1 lžička pepře, 1 lžička mletého nového koření, 60dkg kečupu

Postup přípravy

Na oleji zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme pokrájenou papriku, zalijeme octem (podle potřeby trošičku podlijeme vodou, ale nemusí být, papriky většinou pustí šťávu) a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Houbová čalamáda

Houbová čalamáda

Potřebné ingredience

1kg cibule, 1kg papriky (namícháme zelenou a červenou), asi 3/4kg hub (jak kdo má rád, u nás čím víc tím líp), 3l vody, 1/2l octa, 6dkg soli, 20 tablet umělého sladidla, 10 bobkových listů a 10 kuliček nového koření

Postup přípravy

Očištěné, pokrájené houby asi 10min. povaříme, potom slijeme, přes cedník důkladně propláchneme a uložíme k pozdějšímu použití. V hrnci ve vodě s octem a kořením povaříme asi 5…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Ovocná šťáva zastudena

Ovocná šťáva zastudena

Potřebné ingredience

2,5kg ovoce (např. rybíz, maliny, ostružiny, ...)
cukr
špetka kyseliny sorbové

Postup přípravy

Ovoce rozemeleme, smícháme s 1,5 l vody a necháme chvíli louhovat.
Na nohy obrácené židle přiděláme plenu, do ní tuto směs nalijeme a necháme prokapat..
Získanou šťávu…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Domácí rybízová šťáva

Domácí rybízová šťáva

Potřebné ingredience

rybíz
cukr
kyselina citronová

Postup přípravy

Otrhaný rybíz - jen kuličky!! necháme dva dny jen tak v míse rozležet.

Potom umeleme na strojku. (máme na to speciální) a ještě propasírujeme přes utěrku. Na 1kg šťávy dáme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Kyselé okurky - skoro jako znojemské :-))

Kyselé okurky - skoro jako znojemské :-))

Potřebné ingredience

Okurky :-))

Postup přípravy

Nálev:

4l vody
1l octa 8%
5-30 dkg cukru krystal
16dkg soli
50 tabletek cukerinu

Vaříme 20 minut.
Vystačí na 12 lahví.
__________________________…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Sterilovaná červená řepa

Sterilovaná červená řepa

Potřebné ingredience

červená řepa,NÁLEV:1 l octa , 2 l vody , 10dkg soli , 35 dkg cukru, 8 g anýzu , 16 g kmínu , 16 g fenyklu , 8 lžic nastrouhaného křenu

Postup přípravy

Svaříme si nálev den předem,aby se chuť všech přísad dostala do nálevu,těsně před použitím , nálev totiž zcedíme .Očištěnou řepu,zbavenou lupení a zbytečných kořínků,uvaříme ve…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
kečup

kečup

Potřebné ingredience

2kg rajčat
25dkg cibule
25dkg jablek
vše pokrájet a dusit 1/2hodiny pak přidat
3dkg soli
15dkg pískového cukru
4lžíce octa1/4lžičky mleté skořice
1lžička mletého nového koření
1lžička sladké papriky
5 hřebíčků
1lžíce solamylu

Postup přípravy

a znova dusíme1/2hodiny,pak vše rozmixujeme a plníme do sklenic a zavařujeme 20minut při 80stupních
Pokud chcete kečup pálivý tak přidáte 8ks paprik a 6ks feferonek

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Sterilované papriky v oleji

Sterilované papriky v oleji

Potřebné ingredience

papriky - kapie , bobkový list , celý pepř , nové koření , hořčičné semínko ,olej,NÁLEV:1 1/2 l vody , 1/2 l octa , 12dkg cukru , 12 dkg soli,

Postup přípravy

Omyté papriky rozpůlíme,zbavíme stopek a jadřinců.Rovnáme do sklenic,aby se jich tam vešlo co nejvíc,můžeme je nakrájet na menší kousky.Než začneme papriky dávat do sklenic,dáme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Meruňkovo-banánová marmeláda

Meruňkovo-banánová marmeláda

Potřebné ingredience

1kg odpeckovaných meruněk , 0,5 kg oloupaných banánů , 1 lžička kyseliny citronové , 1 Superželírovací cukr 3:1 od Dr.Oetkera

Postup přípravy

Meruňky a banány semeleme na masovém strojku,přidáme kys. citronovou a želírovací cukr , promícháme a přivedeme k varu.Vaříme 5 minut,sebereme vzniklou pěnu a ještě horké lijeme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Broskvová marmeláda

Broskvová marmeláda

Potřebné ingredience

1 kg oloupaných a odpeckovaných broskví , 1 lžička kyseliny citronové , 1 Extra želírovací cukr 2:1(od Dr.Oetkera)

Postup přípravy

Broskve semeleme na masovém strojku,přidáme kys. citronovou a želírovací cukr , zamícháme a přivedeme k varu.Vzniklou pěnu sebereme.Vaříme asi 5 minut.Jěště horkým plníme slenice…

Zobrazit více...

Kategorie