Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Chuťovky

Přidat recept
CHUŤOVKY
šneci

šneci

Potřebné ingredience

listové těsto kečup gothaj plátkový sýr koření na pizzu cibule vajíčko sezam hrubá sůl

Postup přípravy

těsto vyválet, naskládat ingredience, zatočit, nakrájet, natřít vajíčkem a posypat sezamem a hrubou solí a upéct

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Skořicoví šneci

Skořicoví šneci

Potřebné ingredience

1 listové těsto,1/3 rozpuštěného vychladlého másla,2 vanil.cukry,6 lžic krup.cukru,skořice,rozinky,nasekané vlašské ořechy-nemusí být,ale je to chutnější,vejce na pomazání a mouč.cukr.

Postup přípravy

Těsto rozdělíme na polovinu,každou potřeme máslem a posypeme vanil. i krup. cukrem,rozinkami,ořechy,vydatně skořicí a pevně zatočíme.Pak nakrájíme na kolečka a dáme na plech…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Slané tyčinky

Slané tyčinky

Potřebné ingredience

400g hladké mouky,50g Hery,200ml vlažné vody,1 lžička cukru,2 lžičky soli,20g kvasnic. vejce na potření a posyp co má každý rád.

Postup přípravy

Recept mám z Pošli recpt-domácí polévky,určitě tyto sešitky znáte.Někdy jsou tam opravdu skvělé věcičky. Postup: Do mouky udělám důlek do kterého dám kvasnice,cukr a trošku vody,…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Cibulový koláč - ňaminka

Cibulový koláč - ňaminka

Potřebné ingredience

TĚSTO: 250 g polohrubé mouky, 4 lžíce ledové vody, 1 větší špetka soli, 125 g másla nebo margarínu NÁPLŇ: 700 g cibule, 100 g prorostlé slaniny, 30 g. másla nebo margarínu, 150 g strouhaného ementálu, 1/4 l kysané smetany, 2 vejce, sůl, pepř, mouka na vyválení

Postup přípravy

Vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut odpočinout v ledničce v chladnu (za tu dobu si bez problému stihnete připravit vše na náplň).
Cibuli oloupeme a nakrájíme na…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
++ŘÍZKY ZASE JJINAK++

++ŘÍZKY ZASE JJINAK++

Potřebné ingredience

VŠE MOŽNÉ

Postup přípravy

Řízky úplně jinak


Vepřové řízky, strouhanka, vejce - dle počtu řízků, sůl, pepř, 1 bujon, 1/2l vody, olej, 1/4 másla (=půlka velké kostky)
Vepřové řízky mírně…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Čertovy jazýčky

Čertovy jazýčky

Potřebné ingredience

1kg buřtů nebo párků, libereckých... , 1kg cibule, 5 stroužků česneku, černé pivo, 500ml ostrého kečupu, lžíce gril. koření, worčestru, sojové omáčky.

Postup přípravy

VYNIKAJÍCÍ, ALE PÁLÍ JAKO ČERT...
uzeninu nakrájím dle chuti, já krájím buřty na půlku a pak ještě rozpůlím. Dáme do pekáče. Přidáme koření, pivo a kečup a pak nakrájený česnek…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Mrkvové chlebíčky

Mrkvové chlebíčky

Potřebné ingredience

Celozrná veka, 3 mrkve, 1 menší celer, 1 sáček majolky, 1 bílý jogurt , 2 lžíce citronové šťávy, sůl, pepř. Rajče, okurek na ozdobu.

Postup přípravy

Mrkev a celer nastrouháme na jemném struhadle, přidáme ostatní přísady, zamýcháme a mažeme na veku.

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Košíčky s pudinkovým krémem

Košíčky s pudinkovým krémem

Potřebné ingredience

na košíčky: 400g hladké mouky, 200 g másla nebo Hery, 1/2 prášku do pečiva, 100 g krupicového cukru, 1 vanilkový cukr. na náplň: 250ml ,mléka + 250ml mléka, 80g másla, 100 g cukru, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, 1 sáček vanilkového pudinku, 1 lžíce hrubé mouky. Na dozdobení: kompotované ovoce nebo kdo co má rád a trochu čokoládové polevy

Postup přípravy

Z potřebných surovin na košíčky uděláme těsto, které natlačíme do formiček košíčků, jen slabě, žádnou velkou vrstvu. Košíčky vymazávám máslem předtím. Upečeme, opatrně vyklopíme.…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
hlíva ústřičná jako minutka - hotová opravdu za pár minut

hlíva ústřičná jako minutka - hotová opravdu za pár…

Potřebné ingredience

hlíva ústřičná, hl. mouka, ml. paprika, pepř, sůl, máslo nebo olej

Postup přípravy

Tuto delikatesu jsem vložila k chuťovkám, protože se hodí spíš jen na uzobávání než jako hlavní chod, rozhodně ale stojí zato.

Postup: kloboučky hlívy (bez nožiček, protože…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Paví ocas

Paví ocas

Potřebné ingredience

Cuketa(lilek),sůl,mouka,tvrdý sýr,tatarka,českek,okurka,rajče,černé olivy.

Postup přípravy

Sýr a česnek nastrouháme na jemném strouhadle,přidáme tatarku.Cuketu(lilek) nakrájíme šikmo na plátky (cca 5 mm),osolíme a necháme 15 minut "vypotit".Poté obalíme v mouce…

Zobrazit více...

Kategorie