Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Chuťovky

Přidat recept
CHUŤOVKY
Výborné sýrové sušenky

Výborné sýrové sušenky

Potřebné ingredience

150g másla, 180 g eidamu nebo jiného tvrdého sýra, 1 dl smetany ke šlehání, 1/2 lžičky soli, 1 lžička mleté sladké papriky, 1/2 prášku do pečiva, 250 g hladké mouky, 2 žloutky na pomazání, na posypání: hrubá sůl, kmín, strouhaný sýr, mandlové lupínky, mák, prostě kdo co má rád

Postup přípravy

Změklé máslo dobře promícháme s nastrouhaným sýrem, potom přidáme zbytek ingrediencí-smetanu, sůl, mletou papriku, prášek do pečiva, mouku a vypracujeme hladké těsto. Necháme cca…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Tyčky

Tyčky

Potřebné ingredience

150 g změklého sádla, 250 ml vlažného mléka, 1 žloutek, 35 g droždí, 1 čajová lžička soli, 500 g polohrubé mouky

Postup přípravy

1) droždí rozdrobit do trochy mléka a nechat vzejít kvásek (stačí 20 minut na teplém místě)
2) spojit mouku se sádlem a žloutkem, postupně zapracovat mléko, sůl
3) přidat…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Sýrová roláda s bylinkami

Sýrová roláda s bylinkami

Potřebné ingredience

2 svazky čerství petrželky, 4 bílky, 1 lžíce soli, 4 žloutky, 100 g zakysané smetany, špetka peře, 80 g hladké mouky, 1 lžíce prdopeč, 20 g kukuřičného škrobu, 70 g nivy, 200 gy zakysané smetany, 250 g lučiny, 1 lžíce hořčice, 25 g sekaných bylinek, špetka soli a pepře, 6 plátků šunky

Postup přípravy

Petrželku omyjeme, otrháme lístky a dáme bokem. Ušleháme sníh z bílků a soli, smícháme se žloutky a zakysanou metanou, pepřem, škrobem, prdopeč a moukou. dáme na plech a pečeme.…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Brynzáčky k vínu

Brynzáčky k vínu

Potřebné ingredience

500g polohrubé mouky,80g tuku,nebo oleje,1 žloutek,250 ml mléka,20g droždí,špetka soli,1/2 lžičky cukru. Na náplň:10 dkg nivy,10 dkg brynzy,4 lžíce zakysané smetany,trocha pažitky/ v zimě používám mraženou/ vejcena potření,sůl a kmín na posypání

Postup přípravy

Já si těsto zadělávám v pekárně ,ale lze i normálně v míse.
Do vlažného mléka dáme lžíci cukru a mouky,rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek.
Do mísy prosijeme mouku…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Vanilková esíčka

Vanilková esíčka

Postup přípravy

esíčka vanilkové::20dkg hery,20dkghl.mouky,10dkg polohr.mouky,1/4 balíčku prášku do pečiva,15 dkg ml cukru,1 vejce,1-2 vanilk.cukry,1a 1/2 lžíce skořice,,,nechat vychladit a pak…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Tuňákové muffiny

Tuňákové muffiny

Potřebné ingredience

250 g polohrubé mouky nebo jiné dle chuti - celozrnná, špaldová, 2 dl mléka, 2 vejce, 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva, konzerva tuňáka ve vl. šťávě, 100 g strouhaného sýru - gouda, eidam - dle chuti , sůl a pepř, pažitka nebo pórek.

Postup přípravy

Rozšleháme mléko s vejci, solí a pepřem a vše promícháme s tuňákovou konzervou. Přidáme nasekanou pažitku nebo pórek a nakonec do směsi vmícháme mouku s práškem do pečiva. Hotové…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Tip na Silvestra - plněný hermelín

Tip na Silvestra - plněný hermelín

Potřebné ingredience

Uhrázlý hermelín Maxi nebo francouzský camembert, 2 lžíce másla, hrst vlašškých ořechů, 1-2 stroužky česneku, bílý mletý pepř, sůl, čerstvá rukola nebo medvědí česnek, pažitka, zelená část jarní cibulky.

Postup přípravy

Hermelín podélně rozrojíme a opatrně vydlabeme hmotu až skoro ke krajům. Pomleté ořechy vymícháme s máslem, vydlabanou hmotou z hermelínu, solí, pepřem, utřeným česnekem a…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Salámistka

Salámistka

Potřebné ingredience

Malá vysočina,malá šiška chleba,korbáčky,párky(čertíci),miniklobásky,česnek,zel.+černé olivy,červ.cibule,párátka

Postup přípravy

děkuji MMB za inspiraci....

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Šneci se sýrovou náplní   **super na silvestra nebo na oslavu**

Šneci se sýrovou náplní **super na silvestra nebo na…

Potřebné ingredience

Těsto : 300 g polohrubé mouky, 1/2 másla, 1/2 lžičky moučkového cukru, 1/2 sklenky mléka, 1/2 lžičky kypřícího prášku, 1 lžička soli Náplň : 1/2 másla, 200 g strouhaného sýra (nejlépe eidam), 1 lžička mleté sladké papriky

Postup přípravy

Těsto rozdělíme na 3 díly, z každého vyválíme placku cca 3 - 4 mm silnou. Potřeme třetinou náplně , zabalíme jako roládu a dáme nejlépe přes noc do lednice, aby pěkně stuhli. Pak…

Zobrazit více...

Kategorie