Ďábelské toasty ala Babica
Potřebné ingredience
300 g mletého masa 2 střední cibule 1PL rajčatový protlak nebo kečup, cikánská omáčka 1 PL strouhanky - spíše dle potřeby na zahuštění 2 feferonky 300 g zeleninového leča 1 sterilovaná okurka 2 PL strouhaného sýra
Postup přípravy
cibulku osmažíme, přidáme maso-osmažíme, a přidáme ostatní suroviny, dá se dochutit dle potřeby, buď do sladka nebo páliva, já přidávám co dům dá, aby to nebylo moc mastné nebo…
Celerové tyčinky
Potřebné ingredience
10dkg povařeného nastrouh.celeru 15dkg nastrouh. sýra 15dkg másla(hery) 15dkg pol. mouky sůl
Postup přípravy
Vše smícháme, mouky můžeme přidat i malinko víc, aby se těsto nelepilo. Rozválíme, potřeme vejcem, osolíme, okořeníme a nakrájené tyčinky pečeme asi na 180°c přibližně 10-15min,…
Naložený bůček - na chleba
Potřebné ingredience
1 kg boku bez kosti, 10 stroužků česnek, 5 kuliček pepře, 5 bobkových listů, sůl - uvaříme Na pastu: 10 stroužků česneku, 1 lžička pepře, soli, kari, sladké papriky a grilovacího koření (já dávám na steaky - podle vaší chuti), pár kapek worchesterové omáčky, pro lepší konzistenci 1-2 lžičky oleje
Postup přípravy
Horký uvařený bok (vařím asi hodinu) pomažeme připravenou pastou, zabalíme do alobalu a uložíme do lednice. Čím bude odpočívat déle, tím lépe. Vytáhneme, nakrájíme na tenké…
Paradajkovo mozarellové bagetky
Potřebné ingredience
paradajky + bageta + francúzska alebo dijónska horčica + mozarella + oregáno + bazalka + soľ + biele korenie + olivový olej cesnak
Postup přípravy
Toto sú veľmi rýchle a chutné nedeľné raňajky, ktoré ja zvyknem robiť aj ako rýchle predjedlo pre návštevy.
Postup:
- bagetu nakrájajte asi na 2 cm hrubé plátky
-…
PIZZA ŠNECI
Potřebné ingredience
400g listového těsta, kečup, hořčice, 2 stroužky česneku, 120g hermelín, 20 dkg uzeného sýra, šunka, suchý salám (poličan, vysočina), cibule, 1 vejce, grilovací koření
Postup přípravy
Listové těsto rozválíme na větší tenký plát, pomažeme kečupem smíchaným s hořčicí a prolisovaným česnekem.
Poklademe nejdříve nakrájenou cibulí, na ni šunku, suchý salám,…
Veriohukaiset - krvavé palačinky
Potřebné ingredience
4dl krve (ideálně vepřová nebo hovězí, seženete v některých řeznictví), 4dl mléka, 4dl žitné mouky, 1 vejce, 1 lžíce tmavého sirupu, špetka bílého pepře, půl lžičky soli, špetka majoránky, máslo
Postup přípravy
Smíchejte krev s mlékem, přidejte všechny ostatní suroviny kromě másla a umíchejte dokonale hladké těsto (konzistence stejná, jako na klasické palačinky). V pánvi nechte rozpustit…
PAŠTIKA Z KUŘECÍCH JÁTER
Potřebné ingredience
40 DKG JÁTER (KUŘECÍ ČI VEPŘOVÉ), 15 DKG SÁDLA, 1 LŽIČKA SOLI, 2 LŽIČKY VEGETY, 2 CELÁ VEJCE, 1 CELÁ SMETANA 30%, PEPŘ DLE CHUTI A JÁ JSEM PŘIDALA MANDLE KRÁJENÉ NA PLÁTKY.
Postup přípravy
JÁTRA ROZMIXUJEME PONORNÝM MIXÉREM , SÁDLO ROZPUSTÍME, A PŘIDÁME DO JÁTER, OSOLÍME, PŘIDÁME VEGETU, VEJCE A SMETANU, VŠE SMÍCHÁME A VYLIJEME DO FORMY, KTEROU JSME VYLOŽILY…
Bruschetty
Potřebné ingredience
Bílé pečivo ( bílá bagety ) Olivový olej, stroužek česneku, pepř, sůl, rajčata, čerstvá bazalka.
Postup přípravy
Bagetu nakrájíme na plátky, vložíme na pekáč a zlehka opečeme v troubě. Po vytažení ještě teplé potřeme česnekem. Nakrájíme si na drobno rajčata a na malé kousky natrháme bazalku …
Karjalanpiiraat - finské pirožky
Potřebné ingredience
NÁPLŇ: 2 hrnky vody, 1 hrnek rýže, 2 hrnky mléka TĚSTO: Půl hrnku vody, 1 lžička soli, 1 hrnek žitné mouky, čtvrt hrnku bílé hladké mouky
Postup přípravy
NÁPLŇ: Nejprve si připravte náplň. Do hrnce dejte 1 hrnek rýže, 2 hrnky vody a přiveďte k varu. Jakmile se voda začne vařit, vařte 20 minut za občasného míchání. Až se všechna…