Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Dobrá dýňová polévka

Dobrá dýňová polévka

Potřebné ingredience

2 lžíce másla, trochu olivového oleje, 1 malá cibule, 2 stroužky česneku, 500 g dýně hokkaido (zbavené semínek a nakrájené na kostky - nemusí se loupat), 1 l vývaru (drůbežího, hovězího nebo zeleninového), troška kari, ml. zázvoru, ml. papriky, muškátového květu, 100–150 ml smetany 12%, sůl a čerstvě mletý pepř

Postup přípravy

Na másle s olejem osmažte dosklovita nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Přidejte koření (kari, zázvor, papriku a muškátový květ), promíchejte. Do základu vsypejte dýni,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
♡DÝŇOVÁ POLÉVKA♡

♡DÝŇOVÁ POLÉVKA♡

Potřebné ingredience

Dýně Hokaido, my měli 1,5kg , máslo, smetana 12%, kysaná smetana, sůl, zeleninový vývar- nebo zel. bujón, záleží na vás a jeslti dáváte malým dětem, špetku kari a skořice

Postup přípravy

Celou dýni oloupeme, nakrajíme na větší kusy, osmahneme na másle, zalijeme vodou, po cca 20minutách rozmixujeme, přidáme vývar, nebo bujón, podle toho si řídíme množství vody,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Domácí gulášovka

Domácí gulášovka

Potřebné ingredience

3 brambory 1 cibule 150-200 mletého masa sladká paprika 1 masox majoránka hladká mouka sůl a pepř máslo

Postup přípravy

Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na 2 lžících másla, přidáme maso a oretujeme, zaprášíme paprikou, opepříme ,zamýcháme a zalijeme vodou, přidáme nakrájené brambory, masox a sůl a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Hustá cizrnovo-bramborová polévka

Hustá cizrnovo-bramborová polévka

Potřebné ingredience

Cibule, česnek, červená paprika sladká, cizrna, brambory, pórek, bujon nebo v kostce, petrželka, majoránka, sůl, pepř, máslo, olej

Postup přípravy

Cibulku nakrájet na jemno, česnek rozmáčknu plochou nože a pak nakrájím na jemno. Do hrnce trochu másla a malinko olivového oleje, na to cibulku, pak česnek, opražit, zasypat…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Hernekeitto - sváteční hrachová polévka

Hernekeitto - sváteční hrachová polévka

Potřebné ingredience

500g sušeného neloupaného zeleného hrachu, 2,5l vody, kousek uzeného masa, 2 cibule, 3 mrkve, 2 bobkové listy, 1 lžička majoránky, půl lžičky černého pepře, 1 lžička soli

Postup přípravy

Hrách přes noc namočte do vody a nechte nabobtnat.
Zbylou vodu vylijte, hrách ještě propláchněte ve studené vodě, dejte do hrnce a zalijte 2,5 litrem čisté studené vody.…

Zobrazit více...
POLÉVKY
VÝBORNÁ KULAJDA

VÝBORNÁ KULAJDA

Potřebné ingredience

brambory, houby - čerstvé či sušené, cibule, vejce, sůl, ocet, smetana, kopr a voda:-)

Postup přípravy

Do vody si dáme vařit brambory, osolíme, přidáme kmín, nakrájenou cibuli a houby. Necháme povařit než brambory skoro změknou, přidáme ocet - nebát se, dosolíme a rozklepneme do…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Rakouská dýňova polévka

Rakouská dýňova polévka

Potřebné ingredience

1 střední dýně (výhodou je dýně Hokkaido, která se nemusí loupat) 1 cibule kousek másla 250ml smetany ke šlehání či sladké smetany voda na podlití cukr, sůl, pepř, citronová šťáva na dochucení muškátový oříšek

Postup přípravy

Dýni omyjeme, oloupeme (s výjimkou dýně Hokkaido, ta se tepelně upravuje i se slupkou), důkladně vydlabeme semínka (ta můžeme použít k výrobě pražených semínek) a nakrájíme na…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Zeleninová polévka - kterou miluje celá naše rodina - bezlepková varianta

Zeleninová polévka - kterou miluje celá naše rodina -…

Potřebné ingredience

cibule nadrobno nakrájená, zelenina nakrájená na kostičky: mrkev, cuketa, brambory, petržel, celer, košťál z květáku, kedluben hrášek, kukuřice, fazolové lusky, květák rozebraný na růžičky, listy bílého zelí nakrájené na proužky a na kostičky, sůl, pepř, na zásmažku: olej + máslo + kukuřičná mouka (stačí i obyčejná hladká mouka, ale pak není polévka bezlepková), voda a vývar (kuřecí nebo kostka slepičího bujonu)

Postup přípravy

Pokud vaše děti odmítají veškerou zeleninu, zkuste polévku, která se vařívá u nás doma.

Tuto polévku dělám v čím dál tím větším hrnci, protože je to opravdová dobrota :-).…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Sýrová polévka - z Nivy

Sýrová polévka - z Nivy

Potřebné ingredience

150 - 200 g Nivy, 2 lžíce oleje, cibule, 3 lžíce hladké mouky, 150 - 200 g anglické slaniny, 2 stroužky česneku, 1 kelímek zakysané smetany, sůl, pepř, 1 kostka Masoxu, pažitka

Postup přípravy

Na oleji opražím na kostičky nakrájenou cibuli a angl. slaninu, ne moc do tmava, pak zasypu moukou a trochu si ji opražím jako jíšku. Zaliju asi 1,5 litrem horké vody, přisypu na …

Zobrazit více...
POLÉVKY
ŽAMPIONOVÁ POLÉVKA

ŽAMPIONOVÁ POLÉVKA

Potřebné ingredience

150 g žampionů (1 větší plechovka), 1/2 cibule, 1kostka hovězího bujónu, 250ml smetany na vaření, 3 lžíce másla, 3 lžíce hl.mouky, 2 trojúhelníčky smetanového taveného sýra, 0,75 ml vody, Podravka na dochucení

Postup přípravy

Na drobno nakrájenou cibuli a žampiony vložíme do hrnce a společně osmažíme na másle, až se voda odpaří. Hovězí bujón rozpustíme v horké vodě a přilijeme k žampiónům. Necháme…

Zobrazit více...

Kategorie