Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Pravý ruský boršč

Pravý ruský boršč

Potřebné ingredience

Hovězí maso cca 1/2 kila, uzená obíračka cca 3/4 - 1 kilo, čerstvé zelí, brambory, kořenová zelenina, cibule, červená řepa, rajčatový protlak, sůl, nové koření, pepř celý, bobkový list, ocet, cukr, kysaná smetana.

Postup přípravy

Nejprve uvaříme hovězí maso vcelku s uzenou obíračkou, solí, novým kořením, bobkovým listem a celým pepřem do měkka, chce to skoro 2 hodiny. Na oleji osmahneme na cibulce…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Hanina polívka s fintou :-))

Hanina polívka s fintou :-))

Potřebné ingredience

polévková zelenina ( co máte doma- celer, mrkev, petržel, brokolice, porek...) , máslo, dětská krupička, kari, sůl, vejce

Postup přípravy

V hrnci na másle osmažíme zeleninu - nejlépe nastrouhanou, podlijeme vodou, osolíme, přidáme bujon a trošku podravky a vaříme. Mezitím si v malé pánvičce nebo hrnku rozehřejeme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Potřebné ingredience

hlíva ústřičná sádlo cibule česnek hl. mouka sůl,sladká paprika, pálivá paprika, pepř, hovězí vývar (může být z bujonu), kmín majoránka

Postup přípravy

Na sádle zpěníme cibulku nadrobno. Přidáme papriky, orestujeme a zalijeme horkým vývarem. Přidáme hlívu nakrájenou na hrubší nudličky. Vaříme, než hlíva změkne. Osolíme, opepříme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
♣♣♣Sýrové knedlíčky♣♣♣

♣♣♣Sýrové knedlíčky♣♣♣

Potřebné ingredience

1-2 vejce,2 velké taveňáky,1-2 stroužky česneku,petržel,sůl,pepř,strouhanka na zahuštění

Postup přípravy

...

Zobrazit více...
POLÉVKY
Rychlá polévka s krupičkou

Rychlá polévka s krupičkou

Potřebné ingredience

zeleninka co má kdo rád........mrkev, celer, petržel, porek, květák....
máslo
bio bujon nebo solčanka
vajíčko
dětská krupička
sůl

Postup přípravy

Na másle orestujeme zeleninu nahrubo nakrájenou, přisypeme trochu krupičky a za chvíli zalijeme vodou. Přidáme bujon nebo solčanku. Vaříme. Dochutíme. Ke konci přidáme v hrníčku…

Zobrazit více...
POLÉVKY
♣♣♣drožďová polévka se zeleninou a kapáním♣♣♣

♣♣♣drožďová polévka se zeleninou a kapáním♣♣♣

Potřebné ingredience

máslo,kapka oleje,2 mrkve,1/4 většího celeru,1 velká nebo dvě menší petržele,krupice-ale nemusí být,2 kostky droždí,sekaná petželka,celerová nať,2 stroužky česneku,sůl,pepř,1 cibule. Na kapání-1 větší vejce,asi lžíce oleje,sůl,krupice

Postup přípravy

dle obrázků

Zobrazit více...
POLÉVKY
Gulášová polévka s mletým masem

Gulášová polévka s mletým masem

Potřebné ingredience

250g mletého vepřového masa, 3 střední brambory, 1 cibule, trochu oleje, hl. mouka na zahuštění, vývar, sůl, pepř, česnek, majoránka, červená sladká paprika(skoro celý pytlík), drcený kmín, kdo má rád, tak chilli

Postup přípravy

Cibulku osmažíme na oleji, přidáme maso, osolíme, opepříme, přidáme papriku, která nesmí zhořknout, takže rychle zalijeme vývarem, přidáme na kostičky nakrájené brambory, necháme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Strouhaná drožďová

Strouhaná drožďová

Potřebné ingredience

droždí malá cibule olej větší mrkev dvě brambory dva stroužky česneku majoránka, sůl, kmín

Postup přípravy

Na oleji zpěníme cibulku, přidáme droždí, necháme rozpustit. Přidáme nastrouhanou mrkev a nastrouhané brambory, oboje na hrubém struhadle. Zalijeme vodou, přisypeme majoránku, sůl…

Zobrazit více...
POLÉVKY
RUSKÝ BORŠČ

RUSKÝ BORŠČ

Potřebné ingredience

BRAMBORY, ČERVENÁ ŘEPA, ZELÍ (MůŽE BÝT KYSELÉ , MRKEV, CIBULE, KYSELÁ SMETANA NEBO MAJONÉZA, HOVĚZÍ MASO

Postup přípravy

Pro rodilé Čechy přikládám poopravenou verzi.

V hrnci uvaříme maso a přidáme brambory nakrájené na kostky. Mezitím, zvlášť na pánvi, podusíme červenou řepu, cibuli a mrkev…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kmínová polévka

Kmínová polévka

Potřebné ingredience

sádlo
hl. mouka
kmín, sl. paprika, sůl
vajíčko

Postup přípravy

Na sádle zpěníme kmín, špetičku sl. papriky, přidáme hl. mouku, uděláme jíšku a zalijeme horkou vodou. Pořádně rozmícháme, vaříme a občas mícháme, abychom to nepřipálili. Osolíme.…

Zobrazit více...

Kategorie