Pravý ruský boršč
Potřebné ingredience
Hovězí maso cca 1/2 kila, uzená obíračka cca 3/4 - 1 kilo, čerstvé zelí, brambory, kořenová zelenina, cibule, červená řepa, rajčatový protlak, sůl, nové koření, pepř celý, bobkový list, ocet, cukr, kysaná smetana.
Postup přípravy
Nejprve uvaříme hovězí maso vcelku s uzenou obíračkou, solí, novým kořením, bobkovým listem a celým pepřem do měkka, chce to skoro 2 hodiny. Na oleji osmahneme na cibulce…
Hanina polívka s fintou :-))
Potřebné ingredience
polévková zelenina ( co máte doma- celer, mrkev, petržel, brokolice, porek...) , máslo, dětská krupička, kari, sůl, vejce
Postup přípravy
V hrnci na másle osmažíme zeleninu - nejlépe nastrouhanou, podlijeme vodou, osolíme, přidáme bujon a trošku podravky a vaříme. Mezitím si v malé pánvičce nebo hrnku rozehřejeme…
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Potřebné ingredience
hlíva ústřičná sádlo cibule česnek hl. mouka sůl,sladká paprika, pálivá paprika, pepř, hovězí vývar (může být z bujonu), kmín majoránka
Postup přípravy
Na sádle zpěníme cibulku nadrobno. Přidáme papriky, orestujeme a zalijeme horkým vývarem. Přidáme hlívu nakrájenou na hrubší nudličky. Vaříme, než hlíva změkne. Osolíme, opepříme…
♣♣♣Sýrové knedlíčky♣♣♣
Potřebné ingredience
1-2 vejce,2 velké taveňáky,1-2 stroužky česneku,petržel,sůl,pepř,strouhanka na zahuštění
Rychlá polévka s krupičkou
Potřebné ingredience
zeleninka co má kdo rád........mrkev, celer, petržel, porek, květák....
máslo
bio bujon nebo solčanka
vajíčko
dětská krupička
sůl
Postup přípravy
Na másle orestujeme zeleninu nahrubo nakrájenou, přisypeme trochu krupičky a za chvíli zalijeme vodou. Přidáme bujon nebo solčanku. Vaříme. Dochutíme. Ke konci přidáme v hrníčku…
♣♣♣drožďová polévka se zeleninou a kapáním♣♣♣
Potřebné ingredience
máslo,kapka oleje,2 mrkve,1/4 většího celeru,1 velká nebo dvě menší petržele,krupice-ale nemusí být,2 kostky droždí,sekaná petželka,celerová nať,2 stroužky česneku,sůl,pepř,1 cibule. Na kapání-1 větší vejce,asi lžíce oleje,sůl,krupice
Gulášová polévka s mletým masem
Potřebné ingredience
250g mletého vepřového masa, 3 střední brambory, 1 cibule, trochu oleje, hl. mouka na zahuštění, vývar, sůl, pepř, česnek, majoránka, červená sladká paprika(skoro celý pytlík), drcený kmín, kdo má rád, tak chilli
Postup přípravy
Cibulku osmažíme na oleji, přidáme maso, osolíme, opepříme, přidáme papriku, která nesmí zhořknout, takže rychle zalijeme vývarem, přidáme na kostičky nakrájené brambory, necháme…
Strouhaná drožďová
Potřebné ingredience
droždí malá cibule olej větší mrkev dvě brambory dva stroužky česneku majoránka, sůl, kmín
Postup přípravy
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme droždí, necháme rozpustit. Přidáme nastrouhanou mrkev a nastrouhané brambory, oboje na hrubém struhadle. Zalijeme vodou, přisypeme majoránku, sůl…
RUSKÝ BORŠČ
Potřebné ingredience
BRAMBORY, ČERVENÁ ŘEPA, ZELÍ (MůŽE BÝT KYSELÉ , MRKEV, CIBULE, KYSELÁ SMETANA NEBO MAJONÉZA, HOVĚZÍ MASO
Postup přípravy
Pro rodilé Čechy přikládám poopravenou verzi.
V hrnci uvaříme maso a přidáme brambory nakrájené na kostky. Mezitím, zvlášť na pánvi, podusíme červenou řepu, cibuli a mrkev…
Kmínová polévka
Potřebné ingredience
sádlo
hl. mouka
kmín, sl. paprika, sůl
vajíčko
Postup přípravy
Na sádle zpěníme kmín, špetičku sl. papriky, přidáme hl. mouku, uděláme jíšku a zalijeme horkou vodou. Pořádně rozmícháme, vaříme a občas mícháme, abychom to nepřipálili. Osolíme.…